שתף קטע נבחר
 

הסיפורים החייתיים שאהבתם לקרוא ב-2012

רגע לפני סיום השנה האזרחית, אספנו את הכתבות הכי נצפות השנה בערוץ בעלי חיים ב-ynet. החל מהמפגש בין היפופוטם שנחלץ לעזרת גנו שניצוד ע"י תנין, הצילום המרהיב של כלב ים נמרי טורף פינגווין, הסודות של עכבישי ישראל, הגורים המתוקים ביותר ועד למדוזות הכי מהפנטות

1. היפופוטם נחלץ לעזרת גנו שניצוד ע"י תנין

צלם הטבע ודים אונישצ'נקו מתעד מזה מספר שנים את אחת מתופעות הטבע המרהיבות בעולם - חצייה המונית של מאות אלפי גנו את נהר המארה הגועש באפריקה, בו רבים מוצאים את מותם עקב טביעה או מפגש קטלני עם תנין. את הרגע בו היפופוטם נחלץ לעזרתו של גנו שנלכד במלתעותיו של תנין, הוא לא ישכח לעולם. למרות סופו העצוב של הגנו, המפגש המשולש בין חיות הבר זכה ליותר מ-150 אלף צפיות.

 

 

2. ביס מנצח: פרס יוקרתי לצלם הטבע עמוס נחום

צלם הטבע עמוס נחום מתעד חיות גדולות ברחבי העולם. השנה הוא זכה במקום הראשון בתחרות הצילום היוקרתית "The APA Awards 2012" בארצות הברית, המתקיימת מטעם אתר "American Photographic Artists". נחום גבר על אלפי צלמים מכל רחבי העולם שלקחו חלק בתחרות. את התמונה שזכתה בקטיגוריית התמונה הטובה ביותר בתחרות, צילם נחום באנטארקטיקה. הוא תיעד סצינת ציד מרהיבה של כלב ים נמרי, הנחשב לאחד הטורפים הגדולים והזריזים באיזור כשהוא פוער לסת גדולה לעברו של פינגווין, אותו צד לפני מספר שניות.

 


צילום: Amos Nachum

(צילום: Amos Nachum / The APA Awards 2012) 

 

3. תיעוד ראשון בטבע: קופים חייזריים במיאנמר

לאחר שנה של מעקבים בתנאי מזג אוויר קשים, הושג תיעוד ראשון בטבע של קופים נדירים ממין חרומף בעל אף סולד בצפון מיאנמר. הקופים התגלו כמין חדש למדע ב-2010. "הם ביישנים", אמרו החוקרים בראיון מיוחד ל-ynet.

 


צילום: Fauna & Flora International, BANCA and PRCF

שתי נקבות עם גורים ביערות מיאנמר (צילום: Fauna & Flora International, BANCA and PRCF)

 

4. 33 עובדות ומיתוסים על עכבישים

עכבישים יכולים לעוף או לשחות? יש להם מוח? כמה עכבישים בולע אדם בשינה במהלך חייו? האם כל העכבישים בונים רשתות ויש להם 8 עיניים? קורי עכביש חזקים יותר מפלדה? עמיר וינשטיין מהבלוג "חרקים - עולם קטן בגדול" הזמין את הגולשים למסע בין אמת ומיתוסים בעולמם המרתק של העכבישים, ואתם לא היססתם ליפול ברשת ולצלול בין הקורים המהנים.

 


צילום: עמיר וינשטיין

זאבן מסוג הוגנה Hogna. אחד מהזאבנים הגדולים. אינו מסוכן (צילום: עמיר וינשטיין)

 

5. מדוזה אהובתי

מרבית המבלים בחופים מנסים להימלט מהמפגש הצורב עם המדוזות בחוף ובים, אך יש מי שנכנס בשמחה לים כדי לחפש אותן בתנועה ולנסות לתעד אותן בפעולה. חבורת צלמים תת-ימיים הזמינה את גולשי ynet למסע קרוב ונטול צריבות אל המדוזות בים התיכון ובים סוף. עשרות התמונות המרהיבות הצליחו להפנט עשרות אלפי גולשים.בואו לבקר בעמוד המיוחד

 


צילום: ד"ר דני ברחנא

(צילום: ד"ר דני ברחנא)

 

6. ביכורים מתוקים ופראיים לשבועות

חג השבועות העניק הזדמנות מושלמת לצפות בתוספות החדשות והמתוקות שהגיחו לעולם בחודשים האחרונים ברחבי הארץ ובעולם, ביניהם גם גורים וגוזלים בסכנת הכחדה בטבע. המפגש עם דור העתיד גרם לעשרות אלפי גולשים לצפות בהם במהלך החג וכעת יש לכם הזדמנות חוזרת לראות אותם בשידור חוזר

 


צילום: שי קבסה, רשות הטבע והגנים

גורי קרקל בחי בר יטבתה (צילום: שי קבסה, רשות הטבע והגנים) 

 

7. פסח רטוב: לוויתן גדול סנפיר נדיר ביקר באילת

ביקור נדיר ביותר של לוויתן גדול סנפיר במפרץ אילת. במהלך חול המועד פסח. הלוויתן נצפה במרחק של כ-200 מטר מחופי אילת ותועד על ידי בעל ספינה, תושב העיר.

 

 

בעקבות הדיווח והתיעוד המצולם שהועלה לפורום צלילה באתר "תפוז", בחנו את הממצאים ד"ר אביעד שיינין, חוקר יונקים ימיים ויו"ר המרכז לחקר והצלת יונקים ימיים (מחמל"י) יחד עם ד"ר ראיין קונור, חוקר לוויתנים גדולי סנפיר באירלנד, כדי לנסות ולזהות את מין הלוויתן שנצפה. "האבחנה היתה חד משמעית - מדובר בלוויתן גדול סנפיר צעיר באורך של כ-10 מטרים. זו תצפית חריגה ונדירה בים האדום ובמפרץ אילת. ככל הידוע לנו, מעולם לא נצפה לוויתן גדול סנפיר באזור", הסביר שיינין ל-ynet. 

 

הלוויתנים הללו נודעים ביכולתם הקולית המגוונת והמורכבת, הנשמעת לאוזן האדם כמעין שירה. תפוצתם באוקיינוסים הארקטי, האטלנטי והשקט, והיא משתנה בהתאם לעונת השנה: בקיץ נמצאים בני המין באזורי הקוטב, הצפוני והדרומי, ואילו בחורף הם נודדים לימים טרופיים, שם מתרחשת הרבייה. אורכו של המין כ-16 מטרים ומשקלו יכול להגיע עד 30 טון. 

 

8. חייה המסתוריים של גירית הדבש 

כתבתו של עזרא חדד מכתב העת "טבע הדברים" ריתקה עשרות אלפי גולשים סקרנים, שהגיעו לגלות מדוע הגירית נחשבת לבעל החיים האמיץ ביותר בעולם. החיה הפראית מצויידת בחוצפה וחסינות מרשימה מפני הכשות נחשים ועקיצות דבורים, היא זוכה לכבוד מאריות, נמרים ואפילו צבועים, שחוששים לפגוש מקרוב את הטופרים והשיניים החדות שלה, וגם מסוגלת לשרוד פגיעה מרכב.

 


(צילום: עזרא חדד, טבע הדברים)

 

9. מחקים את הטבע 

כתבתה של מיכל טופז, רכזת תחום ביומימיקרי במרכז הזואולוגי תל אביב–רמת גן (הספארי) מכתב העת "חיות וחברה", העניקה הצצה מרתקת לרובוט הצלה דמוי נחש לחילוץ נפגעים באסונות טבע, זרוע לאחיזה בחפצים דמויית חדק של פיל, רכב תת-ימי בצורה של פינגווין, מסך למחשב בהשראת טווס ופרפר. ההמצאות הטכנולוגיות שמקורן בבעלי החיים בטבע. הצצה לעולם הביומימיקרי, המחקה את החיים בטבע לטובת האדם.

 

 

10. מבלבל את האויב: הדג שהתחפש לתמנון

חוקרים מגרמניה וקליפורניה תיעדו לראשונה באינדונזיה דג קטן ואיטי, שבחר לו שומר ראש שיגן עליו מפני טורפים - תמנון המסוגל לחקות דגים ארסיים ונחשי ים. הדג שוחה קרוב לתמנון ותודות לדמיון הצבעים ביניהם, הוא מדמה עצמו לאחת מזרועותיו של התמנון וכך שורד בטבע.

 

 

11. ציון לשבח לצלם ישראלי שתיעד עטלף לוגם באוויר

צלם הטבע, עופר לוי, המתין בתוך נהר באוסטרליה כדי לתעד עטלף פירות אפור ראש לוגם מים תוך כדי תעופה. הצילום שלו זכה לציון לשבח בתחרות "צלם הטבע לשנת 2012" בבריטניה, הנחשבת לאחת התחרויות היוקרתיות ביותר בעולם. לוי זכה ב-2011 בתחרות בינלאומית באוסטרליה בה תיעד עטלף נוסף במבצע לגימה רטוב במיוחד.

 


צילום: עופר לוי

(צילום: עופר לוי)

 

12. הכירו את הנחש הכי נדיר בעולם

לאחר חודשים של חיפושים באי נידח בקאריבים, מצאו חוקרים את הנחש הנדיר ביותר בעולם - זעמן סנט לוסיה. מרבית מהאוכלוסייה נטרפה ע"י נמיות פולשות וככל הנראה נותרו רק 18 פרטים בטבע. ראיון מיוחד עם החוקרים שנלחמים להצילו מהכחדה.

 

 

ולקינוח: צמד המדורים האהובים עליכם במיוחד

"בואו הביתה" - מדור אימוץ כלבים וחתולים בו התפרסמו במהלך השנה האחרונה מאות בעלי חיים המחפשים בית אוהב כבש את הפיסגה כמדור השבועי המועדף על גולשי ynet בערוץ בעלי חיים. המדור מתפרסם מאז שנת 2006 ומאפשר לעמותות ברחבי הארץ לפרסם כלבים וחתולים לאימוץ.

 


צילום: בואו הביתה אימוץ כלבים וחתולים

 

מי שהזדנב מאחוריו בגאווה פראית הוא מדור "רגע בטבע" שיצא לדרך בפברואר השנה ומאז התפרסמו בו למעלה מ-1,000 צילומי טבע של חיות בר מקומיות ומהעולם. עשרות צלמי "האגודה הישראלית לצילום טבע", מעניקים לכם מדי שבוע הצצה לעולמן המרתק של חיות הבר, בתקווה כי המדור יסייע להגברת המודעות לשמירה על הטבע.

 


דו קרב בין עיטי צפרדעים (צילום: איליה שלמייב)

 

עוד בערוץ בע"ח:

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום :ודים אונישצ'נקו, PHOTOLIGHT
צילום :ודים אונישצ'נקו, PHOTOLIGHT
צילום: Amos Nachum
צילום: Amos Nachum
צילום: עמיר וינשטיין
צילום: עמיר וינשטיין
צילום: Fauna & Flora International, BANCA and PRCF
צילום: עזרא חדד, טבע הדברים
צילום: FESTO
צילום: FESTO
מומלצים