פקיד הבנק רכש אמון לקוחות וגנב 6 מיליון שקל
פקיד בבנק הפועלים בטייבה הואשם כי גנב את הסכום מ-25 לקוחות. לטענתו הוא בזבז חלק מהכסף בירדן
כך גנב פקיד בנק הפועלים בטייבה יותר משישה מיליון שקלים מלקוחותיו: הוא נהג לתת שירות אישי ובלעדי ללקוחותיו, הוא ביצע את כל הפעולות הבנקאיות שאותן הם ביקשו לבצע, בין היתר באמצעות שיחות לטלפון הנייד שלו. אך למעשה הוא משך בעשרות הזדמנויות שונות בשבע השנים האחרונות סכומי כסף גדולים מ-25 לקוחות. כך עולה מכתב אישום שהוגש הבוקר (יום ב') נגד יוסף מסארווה מבקה אל-גרבייה לבית המשפט המחוזי מרכז. הוא מואשם בין היתר בעבירות של גניבה, קבלת דבר במרמה, זיוף והלבנת הון.
עוד עדכוני בחירות 2013 - באתר הבחירות של ynet
הסיפורים הכי חמים - לפני כולם - בפייסבוק של ynet
מכתב האישום עולה כי במסגרת יחסי האמון שנוצרו בין מסארווה ללקוחותיו הם קיבלו על-פי דרישתם עדכון לגבי מצב חשבונותיהם, לרבות חשבונות חיסכון ופיקדונות, וזאת בעל-פה או בכתב ידו של הנאשם על גבי פתקים או ניירות שונים שאינם בנקאיים.
בעשרות הזדמנויות שונות, במהלך השנים 2010-2005, משך הנאשם סכומי כסף רבים במזומן, בשקלים או במטבע חוץ - דולר ואירו, מחשבונות בנק של לקוחות, ללא סמכות וללא הרשאה, ואת הסכומים שלשל לכיסו. בחלק מהמקרים, כך על-פי כתב האישום, הוא חתם בכתב ידו על פקודות משיכת המזומנים במט"ח בעודו נחזה להיות הלקוח.
במקביל, במהלך השנים 2012-2005, במאות הזדמנויות שונות, העביר הנאשם סכומי כסף מחשבונות בנק של לקוחות לחשבונות בנק של לקוחות אחרים, על מנת להסוות את משיכות הכספים שביצע. הוא הוסיף הערות על מסמכי הפעולות הבנקאיות, היוצרות מצג שווא לפיו הפעולות בוצעו ביוזמת הלקוחות ובהרשאתם, על-מנת להסוות פעולותיו ושלא לעורר חשד. בחלק מהמקרים הוא זייף את חתימת הלקוח.


עוד נטען בכתב האישום כי הוא ביצע המרה באחד החשבונות בסניף ממטבע חוץ לשקלים והעביר את הכסף באמצעות העברות בנקאיות צ'יינג' בבקה אל-גרבייה. לאחר המרת הכספים הוא הגיע לצ'יינג' ואסף את הכסף במעטפות שהוכנו
על-ידי בעלי המקום. הנאשם טען כי המוטבים הם הלקוחות שלו, שלהם הוא נותן "שירות אישי", אך את הכסף הוא לקח לעצמו.
בבקשת הפרקליטות להאריך את מעצרו עם תום ההליכים, נטען כי במהלך השנים יצא מסארווה לירדן עשרות פעמים ולגרסתו בזבז חלק מהכסף שם. בנוסף טוענים בפרקליטות כי הכסף שנגנב לא נמצא עד כה וכי גרסתו כי בזבז את כל הכסף על מותרות לעצמו היא גרסה תמוהה. הנאשם הודה במעשיו בפני מחלקת הביקורת של הבנק, אולם בחקירתו במשטרה שמר על זכות השתיקה.
