שתף קטע נבחר

תם סכסוך העבודה בחברת מכתשים

אחרי סכסוך בן חצי שנה נחתם הסכם קיבוצי חדש בין עובדי מכתשים להנהלה בגובה 18 מיליון שקל. לפי ההסכם, העובדים יקבלו מענק של 36 אלף שקל כל אחד והעלאה של עד 5%. ברקע: החשש מעתיד המפעל שנמכר לקונצרן הסיני כמצ'יינה

תם סכסוך עבודה בן חצי שנה: 18 מיליון שקל, שהם 36 אלף שקל לכל אחד מ-400 עובדי חברת מכתשים, ועוד העלאת דרגה בשכר וכן שורה של הטבות - הביאו היום (ב') לסיום המחלוקת בין העובדים להנהלה. ועד העובדים בחברה, מרחב הנגב של ההסתדרות החדשה והנהלת חברת מכתשים חתמו על הסכם עבודה קיבוצי חדש, לאחר שקודמו פקע ביולי האחרון.

 

 

הרקע לסכסוך התחיל לפני כשנתיים, בדצמבר 2010. חברת כור, בשליטת נוחי דנקנר, הגיעה להסכמה לפיה היא תמכור את השליטה בחברה לקונצרן הסיני "כמצ'יינה" לפי שווי של 2.4 מיליארד שקל. המהלך לא התקבל באהדה בקרב העובדים, שחששו מזליגת הייצור לסין - כלומר מפיטוריהם. בסיכומים מאוחרים יותר נקבע כי בשבע השנים הקרובות הקונצרן הסיני מתחייב להשאיר את הייצור בישראל. באוקטובר 2011 נכנסה המכירה לתוקף.

 

בד בבד, שעון החול של העובדים מתקתק - וכעת בעוד פחות משש שנים עתידם של 400 העובדים לוט בערפל, ובין העובדים להנהלה עדיין קיימת מתיחות. מתיחות זו הגיע לשיא נוסף, כאמור, עם פקיעתו של ההסכם הקיבוצי הקודם ביולי האחרון. מאז התקיים בין הצדדים מו"מ כשברקע סכסוך עבודה.

 

על פי ההסכם שנחתם היום, קרן סיוע של 18 מיליון שקל תעניק לכל עובד 36 אלף שקל (ברוטו) כמענק. המענק יינתן באופן שוויוני בין כל העובדים וכן לעובדים שפרשו מהחברה בשנתיים האחרונות.

 

עוד מעניק ההסכם העלאה בדרגה, שמשמעותה העלאת שכר בשיעור של 1%-5% לכל העובדים. בנוסף, נחתם בהסכם על שיפור התנאים הסוציאליים של העובדים שיקבלו שורה של הטבות, בהן סל תרבות רחב, מימון ספרי לימוד לילדי העובדים ועוד.

 

"גודל במפעל דור צעיר שצריך לשמור עליו"

"גודל במפעל דור צעיר ויש לשמור עליו, לסייע לו ולחזק אותו - כמובן לצד התמיכה בעובדים הוותיקים", מסביר מאיר בביוף, יו"ר ההסתדרות במרחב הנגב, את השיקול לחלוקה השוויונית של המענק בין העובדים.

 

לדבריו, "המפעל הזה קרוב לליבי. הוא סמל לתעשייה בנגב ועתידו חשוב לי. ההסכם הזה, לצד ההתפתחות שעובר המפעל בתקופה האחרונה, מביאים לאופטימיות - אם כי זהירה - בכל הנוגע להמשך פעילותו של המפעל כאן בנגב".

 

יו"ר ועד העובדים, יעקב לוי, מוסיף: "המו"מ על ההסכם לא היה פשוט, ובמהלכו אף הוכרז סכסוך עבודה שמסתיים היום עם ההישגים המשמעותיים שהשגנו לצד ההסתדרות בנגב. כולם מדברים על צדק חברתי. אנחנו מיישמים את המושג הזה אצלנו במפעל, למשל על ידי סיוע במתן מימון ללימודים לילדי העובדים. אני מודה לחבריי בוועד העובדים ולהסתדרות בנגב על התמיכה והסיוע".

 

יצוין כי מפעליה של חברת מכתשים הם חלק מתאגיד מכתשים אגן, ונמצאים ברמת חובב ובבאר שבע.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: חיים הורנשטיין
מפעל מכתשים ברמת חובב
צילום: חיים הורנשטיין
מומלצים