שתף קטע נבחר

אלכוהוליסטית, הימנעי מבושות על הדייט הראשון

כיצד משפיע כל צ'ייסר על עתידו של הדייט הראשון שלכם, ומתי מומלץ להפסיק לשתות. עדי רם יצאה לערב אלכוהולי בבר השכונתי, ושרדה כדי לספר

יום שישי, עשר וחצי בלילה. אני ודייט מס' 453 יושבים בבר שכונתי קטן לרגל הדייט הראשון שלנו. כל אחד מזמין בירה והשיחה יוצאת לדרך. שאלות סטנדרטיות להפליא נזרקות לחלל האוויר, ביניהן: "אז מה לומדת?"; "עם מי את גרה, תזכירי לי?"; "כמה אחים יש לך?" וכדומה. ככל שהשאלה בנאלית יותר, כך התשובה שלי הופכת מנומנמת ויבשה. אני מפחדת שארדם לו על הבר כשלפתע הדייט מפתיע עם השאלה המושיעה מכולן: "בא לך צ'ייסר?"

 

 

צ'ייסר מס' 1: שובר הקרח

"כן, אפשר", אני אומרת בנון שלנטיות, כאילו שזה לא הדבר שהכי בא לי בעולם כרגע. זהו, הקרח נשבר. שני הצדדים כבר מבינים שהדייט הזה בנאלי מכדי להמשיך להתקיים ללא עזרתו של חברנו הטוב - האלכוהול.

 

אנחנו מרימים לחיים וממשיכים בשיחה. עוברת עוד חצי שעה ואני שמה לב שהדייט ממשיך בדיוק כפי שהיה, למרות מנת האלכוהול המזוקקת שהתווספה. כנראה שאחד זה לא מספיק. השיחה ממשיכה לשעמם, ובאמצע הסיפור על המשחק הכדורגל מהשבוע שעבר, אני מחליטה לקחת את העניינים לידיים כשאני שואלת: "אז מה אתה אומר על עוד צ'ייסר?"

 

צ'ייסר מס' 2: המשחרר

הוא זורם איתי ואנחנו מזמינים צ'ייסר שני. על הדרך הוא גם מזמין עוד בירה. עכשיו השיחה כבר הרבה יותר זורמת. שנינו מחייכים האחד לשנייה, ומשהו במתח שאפיין את הדייט הזה נשבר. אני סוף-סוף מבינה שכבר לא כל כך משעמם איתו, אבל תוהה כמה אחוזים מההנאה שלי באמת תלויים בו ובאישיות שלו ולא באלכוהול שמתחיל לתת את אותותיו. בשלב הזה מזמין הצ'ייסר הוא דווקא הברמן, שמביא אותנו ישירות לצ'ייסר מספר 3.

 

צ'ייסר מס' 3: המקרקר (מצחוק)

הברמן המפנק ויושבי הבר שלידנו כבר הפכו להיות חלק מהבילוי, והכול כבר מצחיק עם או בלי יותר מדי סיבה. בשלב זה אני בטוחה שאני מדברת סינית, בעוד שהבחור מדבר יפנית, אבל איכשהו - זה מסתדר. או שלא, אבל אף אחד לא פיכח מספיק בשביל לשים לב. אנחנו נקרעים מצחוק עד לרמת הבכי, וסוף-סוף אני מרגישה תחושה קלה של משיכה מינית כלפי הבחור שלידי. אחח, נפלאות האלכוהול.

 

 

ככל שתשתו יותר כך תרגישו משיכה גדולה יותר כלפי הדייט שלכם (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
ככל שתשתו יותר כך תרגישו משיכה גדולה יותר כלפי הדייט שלכם(צילום: shutterstock)

 

מאחר שצ'ייסר רביעי כבר היה מביא אותי לאסלה הקרובה לאזור במקרה הטוב ולריקוד על הבר במקרה הרע, החלטתי לעצור בשלישי. חזרתי הביתה במצב רוח טוב ועם תחושה של ערב מוצלח, אבל בידיעה ברורה שזה בעיקר בזכות האלכוהול, מה שהביא אותי לדילמה הבאה: פעמים רבות דייט ראשון הוא סיטואציה מביכה, מלחיצה, מוזרה ולא טבעית, ואין ספק שאלכוהול הוא דרך מאוד נוחה וקלה להפגת המתח ולשבירת הקרח. לא סתם פאבים הפכו לבילוי הסטנדרטי לדייט הראשון. התאורה מחמיאה והאלכוהול מסיר את כל העכבות והחששות מהפגישה הראשונה.

 

מצד שני, עם כל יתרונותיו של הכוהל, יש לו גם כמה חסרונות די משמעותיים שיש לקחת בחשבון כששותים בדייט הראשון. ראשית יש לזכור שאלכוהול מסוגל לעוות את הסיטואציה ולנטוע בנו את התחושה שהיתה כימיה נהדרת, כשבפועל היא לא באמת קיימת. אם שותים יותר מדי אפשר להגיע בקלות למצב של לדבר שטויות ולהגיד דברים מטומטמים שלא התכוונו להגיד, ושלא יתרמו הרבה לרושם הראשוני שנבקש לייצר.

 

ידוע גם כי אלכוהול מגביר את היצרים ועלול לגרום לגברים להיות יותר אסרטיביים ממה שהיו רוצים להיות מבחינה מינית. גם נשים עלולות 'לזרום' קצת (או הרבה) מעבר למה שהיו רוצות. במקרים של שתייה מרובה אפשר גם להגיע למצב של בחילות ובמקרים קיצוניים להקאה.

 

פעם גבר הקיא לי בסוף הדייט הראשון ופחות או יותר רצה לקבור את עצמו. סיפור אמיתי, נשבעת. ישנם גם משקאות כמו יין שגורמים לעייפות ונמנום ועלולים לגרום לנו לשבת ולפהק מול הדייט, וגם זה מצב לא ממש נעים או חברותי במיוחד, ועוד לא דיברתי על החשבון הגבוה שעתיד להגיע כתוצאה מהשתייה המרובה.

 

צ'ייסרים זה נחמד, רק זכרו לעצור בזמן (צילום: זיו ריינשטיין) (צילום: זיו ריינשטיין)
צ'ייסרים זה נחמד, רק זכרו לעצור בזמן(צילום: זיו ריינשטיין)

 

טיפים לשתייה נכונה

אז מה עושים? הפתרון, כרגיל, יושב איפשהו באמצע. בתור חובבת אלכוהול מושבעת, לא אבקש מכם להעלים אותו לחלוטין מהדייט, אבל הנה בכל זאת, מספר המלצות מהניסיון האישי שלי לדרכי פעולה לדייט האלכוהולי.

 

1. אסור בתכלית האיסור לשתות על קיבה ריקה. אמליץ לכם לאכול משהו קטן לפני הדייט, משום שעל קיבה ריקה משתכרים ממש (אבל ממש) מהר, ואפילו מבירה אחת אפשר להתהפך די בקלות.

 

2. שתו בהדרגה: התחילו ממשקה אחד בלבד ומשיחה שפויה ונורמאלית. כך, גם אם בחרתם לשתות הרבה, לפחות תזכרו אם באמת הרגשתם כימיה ומשיכה גם לפני השתייה. התחילו מצ'ייסר/דרינק אחד, וכעבור חצי שעה אם תרצו - תוסיפו עוד אחד. נסו לא להתפרע מהר ועל ההתחלה, גם אם הדייט ממש גרוע.

 

3. שמרו על מינון סביר. ומהו מינון סביר? כאן מדובר כבר במדד אינדיווידואלי, משום שלכל אדם קיבולת שתייה שונה, וכמובן שיש גם הבדל בין גברים ונשים. לצורך העניין, קחו את הכמות הרגילה שאתם שותים בערב יציאה עם החברים, וחלקו אותה בשתיים. אני לא צוחקת, הנוסחה עובדת. כך תהיו בראש טוב אבל לא תהיו שיכורים מדי.

 

נסו להמנע מערבובי אלכוהול מיותרים. אם החלטתם ללכת על בירה, תישארו איתה (צילום: תום להט) (צילום: תום להט)
נסו להמנע מערבובי אלכוהול מיותרים. אם החלטתם ללכת על בירה, תישארו איתה(צילום: תום להט)

 

4. אל תערבבו. רצוי לא לערבב סוגים שונים של אלכוהול, משום שערבוב הוא הדרך המהירה להקאה. אם שתיתם בירה וצ'ייסרים, הישארו עם אותו סוג של צ'ייסר. אם שתיתם וודקה, אל תעשו צ'ייסרים של ויסקי.

 

5. טיפ קטן ואחרון לבנות בנושא התשלום: היה ובכל זאת שתיתן הרבה במהלך הדייט, רצוי להשתתף או לפחות להציע להשתתף בחשבון, גם אם הוא מתנדב להיות ג'נטלמן ולשלם. לא אפתח פה את נושא התשלום לדיון כי זה כבר נושא לטור אחר לגמרי, אבל בכל זאת, אם יצא חשבון של 200 שקלים, מן הראוי שלא הכול ייפול על הגבר.

 

 

והכי חשוב, זכרו: להשתכר ביחד זה הכי כיף שיש, אבל היי, גם סקס זה כיף וגם אותו אנחנו בדרך כלל שומרים לשלב קצת יותר מאוחר של היחסים. אם תגלו שיש זרימה טובה ביניכם באופן טבעי, תמיד תוכלו לקיים ערבי השתכרות בדייטים הבאים. לא ככה?

 

ובאשר לדייט האלכוהולי שהיה לי? למחרת הצלחתי לקום ללא האנגאובר מיותר, ואף זכיתי לסמס מקסים מהבחור, לפיו היה לו ממש נחמד ונעים בחברתי והוא ישמח לדייט נוסף. האם יהיה לנו כיף גם ללא עזרת השתייה? את זאת אבחן בקרוב. ובינתיים, סופ"ש מקסים לכולם.

 

בואו להיות חברים של ערוץ יחסים בפייסבוק  

 

 

ל"ערה?"- בלוג הפייסבוק של עדי רם

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
אם תקפידי לשתות נכון, לא תגיעי למצב שהבחורה מהתמונה נמצאת בו
צילום: shutterstock
הכרויות
כתבו לנו
מומלצים