שתף קטע נבחר

הזרים בדרום ת"א בפניקה: "חשים שנאה ברחוב"

הפגנת המחאה הקולנית שבה דרשו תושבי שכונות הדרום את גירוש האזרחים הזרים החיים בעיר, הדהדה בקרב מבקשי המקלט. "אם אדם אחד אנס אז צריך להעניש אותו, אי אפשר להפוך את כולנו לאנסים", רטן סלמן, מבקש מקלט מסודן

"היום היה קשה מאוד, חוץ מללכת לעבודה לא יצאנו מהבית. יש פחד מהמשטרה ופחד מהישראלים, אפשר להרגיש שנאה ברחובות". כך מתאר סלמן (32) - מבקש מקלט מסודן - את המתיחות באזור דרום תל-אביב. סלמן, כמו רבים מחבריו ומכריו שמתגוררים באזור התחנה המרכזית ומסביב לה, חושש מנקמה בעקבות מעצר האריתראי שחשוד באונס קשישה בת 83.

 

כל עדכוני בחירות 2013 - באתר הבחירות של ynet

הסיפורים הכי חמים לפני כולם - בפייסבוק של ynet

 

סלמן אסר על שלושת ילדיו לצאת מהבית מחשש שיותקפו. לדבריו, "אפילו לא יצאתי לקנות סיגריות". את החשש של הישראלים הוא ממש לא מבין. "אם אדם אחד אנס אז צריך להעניש אותנו? אנחנו בני אדם, יש לנו משפחות ואי אפשר להפוך את כולנו לאנסים. אנחנו נלחמים על הפרנסה ועל הקיום שלנו, אנחנו לא אויבים של הישראלים".

 

מבקש מקלט מדרפור שהסתנן לישראל לפני כשנתיים אמר כי "המצב כאן קשה מאוד, אנחנו שומעים את הצעקות 'לא רוצים סודנים' ונשארים בבתים שלנו. הישראלים לא מבדילים בינינו, בשבילם כולנו שחורים. אני רוצה לומר להם שאנחנו לא פושעים, אנחנו פליטים שנמלטו מהמלחמה. כמו בכל מקום יש אנשים שעושים פשעים, אבל אני ורוב החברים שלי רק מבקשים שקט".

 

"הישראלים לא מבדילים בינינו, בשבילם כולנו שחורים" (צילום: בני דויטש) (צילום: בני דויטש)
"הישראלים לא מבדילים בינינו, בשבילם כולנו שחורים"(צילום: בני דויטש)

 

ההפגנה נגד הזרים בתל-אביב, אמש (צילום: בני דויטש) (צילום: בני דויטש)
ההפגנה נגד הזרים בתל-אביב, אמש(צילום: בני דויטש)

 

על-רקע אונס הקשישה המזוויע, התקיימה אמש הפגנה קולנית שבה דרשו עשרות מתושבי השכונות הדרומיות בתל-אביב ופעילי ימין את גירוש האזרחים האפריקנים. לקראת ההפגנה ליוו ארגוני סיוע את ילדי מבקשי המקלט בדרכם חזרה הביתה מפעילויותיהם השונות. ד"ר רמי גודוביץ', פעיל חברתי בקהילת מבקשי המקלט שסייע בליווי, אמר כי "לשמחתנו ההפגנה היום הייתה קטנה יחסית. עם כל הקושי שעוברת השכונה, התושבים כאן מוכיחים שהם יותר חכמים מהפוליטיקאים שמנסים להסית ולייצר שנאה".

 

גודוביץ' אמר עוד כי "תושבי שכונות הדרום מבינים שמדובר בבעיה חברתית מורכבת שיש לפתור בכלים שאינם רומסים את זכויותיהם של בני קהילת מבקשי המקלט. החקיקה שמאפשרת מעצר שרירותי של חשודים ללא הוכחות (ע"פ ההערכות, התיקון לחוק למניעת הסתננות הביא למעצרם של מאות מבקשי מקלט בחודשים האחרונים ללא משפט ורק על סמך חשדות לפלילים. ע"א) מביאה את בני הקהילה גם לחרדה מפני המשטרה. כך שומרי החוק מפחדים אפילו להתלונן על גורמים פליליים בתוך הקהילה".

 

אונס הקשישה שהצית את המהומה האחרונה הותר לפרסום שלשום. אתמול נודע כי הצעיר מאריתריאה שחשוד באונס נעצר הודות לדגימת DNA שלו שהייתה ברשות המשטרה משום שכבר נעצר בעבר בגין תקיפה וניסיון גניבה. העובדה שמהחשוד נלקחה כבר בעבר דגימת DNA הקלה את זיהויו ותפיסתו על-ידי המשטרה. מעצרו של החשוד הוארך אתמול שוב, הפעם עד יום חמישי, אז יוגש נגדו כתב אישום.

 

בית המשפט אסר לפרסם את שמו של החשוד עד שיתבררו כל פרטי החקירה, כולל גילו האמיתי, משום שבחקירתו הוא טוען כי הוא בן 17, ולא בשנות ה-20 לחייו כפי שאמרו במשטרה. לגילו של הצעיר עשויות להיות השלכות משפטיות משמעותיות.

 

האונס התרחש ביום שישי לפני שבוע וחצי, כשהאישה

המתגוררת בגפה בבניין ליד התחנה המרכזית הישנה יצאה בסביבות 10:00 בבוקר מביתה. החשוד ארב לה, ניצל את העובדה שהיא לבדה, גרר אותה לפינת החצר בבניין שבו היא גרה, ותוך שהוא מכה אותה ומאיים עליה אנס אותה במשך כשלוש שעות.

 

במשך כל הזמן הזה איש לא שמע את זעקותיה של הקשישה, ורק אחרי זמן מה, כשבני משפחתה הגיעו במקרה לבקרה, האונס הופסק והחשוד נמלט. למקום הגיעו כוחות גדולים של משטרת מרחב יפתח, והם פתחו בחקירה. הם איתרו DNA של החשוד, ושלושה ימים אחרי המעשה הוא נעצר. למרות זאת, בניגוד להרגלה, המשטרה לא דיווחה על כך לתקשורת. "הם לא רצו שהסיפור הזה יבעיר שוב את השטח", אמר קצין במחוז תל-אביב, "זאת הסיבה שהם העדיפו לחקור בשקט". 

 

Read this article in English


פורסם לראשונה 31/12/2012 23:49

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מוטי קמחי
הפגנת המחאה נגד הזרים. "אנחנו לא אויבים של הישראלים"
צילום: מוטי קמחי
החשוד באונס הקשישה
צילום: אלי סניור
מומלצים