שתף קטע נבחר

צילום: AP

האם ג'ייסון קיד רכז טוב יותר מסטיב נאש?

בקיץ הוא היה ברירת מחדל, כעת הוא בורג משמעותי בהצלחת הניקס והאיש עליו כולם סומכים. אפילו כרמלו אנתוני. דירוג העוצמה חוזר ועושה כבוד לרכז ניו יורק, ומנסה על הדרך לענות על השאלה שבכותרת. וגם: מי הקבוצה הכי חמה כיום בליגה?

לפעמים, המציאות ממחיזה לנו את מה שאנחנו חושבים. כך היה בקיץ האחרון כשג'ייסון קיד, ההחתמה הטרייה של ניו יורק ניקס, התנגש עם הקאדילק החדשה שלו בתוך עמוד מכיוון שנהג שיכור. אוהדי הניקס לא יכלו לתאר טוב יותר מה הם מרגישים נוכח הצטרפותו של הרכז בן ה-39.

 

ים תקצירים ב-ynet ספורט:

   

קיד, אלוף NBA עם דאלאס ופעמיים פיינליסט עם ניו ג'רזי עליה השלום, היה, מה לעשות, ברירת מחדל. בגארדן רצו להשאיר את ג'רמי לין, אבל לא היו מוכנים לשלם הון תועפות. סטיב נאש היה המטרה הבאה, אבל הוא העדיף את חיקו המחבק של קובי בראיינט בלייקרס. ואז קיד הגיע.

 

 

איפה הוא ואיפה נאש. ג'ייסון קיד (צילום: AFP) (צילום: AFP)
איפה הוא ואיפה נאש. ג'ייסון קיד(צילום: AFP)

 

נכון להיום ניו יורק היא הקבוצה השניה הכי טובה במזרח וללא ספק אחת ההפתעות הנעימות של העונה, במיוחד לנוכח כשלונות השנים האחרונות. הרבה בזכות היכולת של קיד. והלייקרס? מנסים לגרד מאזן חיובי בניצחונות מהמקום ה-10 במערב.

 

סקנד גארד

עם הפציעות של אמארה סטודמאייר ואימן שאמפרט, הוצב קיד בחמישייה יחד עם ריימונד פלטון בתור רכז א' ורכז ב'. וזה עובד פשוט נפלא. אמנם הנתונים האישיים של קיד לא גבוהים (8.7 נק' ו-4.1 אס'), אבל הוא מדורג רביעי בליגה ביחס של אסיסטים לאיבודי כדור (4.10) ובעיקר, הפך בצוותא עם פלטון את הניקס מקבוצת האיבודים השניה הכי גרועה בליגה עם 16 איבודים למשחק, לקבוצה הכי מסודרת עם 11 איבודים בלבד.

 

כרמלו נהנה מקיד. קובי? השחקנים שלצידו בעיקר סובלים (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
כרמלו נהנה מקיד. קובי? השחקנים שלצידו בעיקר סובלים(צילום: רויטרס)

 

הגדולה האמיתית של קיד היא במנהיגות. העובדה שהוא משמש כמעין "אח גדול" עבור כרמלו אנתוני, וסוף סוף מצליח לתעל את היכולת של הסופרסטאר למקומות הנכונים. "רציתי שהכדורים יעברו דרך ג'ייסון", אמר מלו לאחר עוד ניצחון דרמטי בסוף דצמבר על דנבר. "הוא לא קולע הרבה, אבל המהלכים שלו עשו את כל ההבדל". לפעמים נדמה, כי קיד הוא האיש היחיד על המגרש, כולל המאמן, שמלו מוכן להקשיב לו.

 

"אי אפשר לראות את התרומה שלו על דפי הסטטיסטיקה", אומר מאמנו, מייק וודסון, "אבל יש 3, 4 או 5 מהלכים שג'ייסון עושה במהלך המשחק שמובילים בסופו של דבר לניצחון. זה כל ההבדל".

 

אישיות מגניבה. על הפרקט, לקיד יש יותר קבלות. סטיב נאש (צילום: AFP) (צילום: AFP)
אישיות מגניבה. על הפרקט, לקיד יש יותר קבלות. סטיב נאש(צילום: AFP)

 

נאש או קיד?

למרות כל ההישגים, תמיד קיימת התחושה שקיד לא מספיק מוערך בקריירה שלו. בתחילתה היו בסביבה את גארי פייטון וג'ון סטוקטון, בשיאה זה נחבא מעט אל הכלים עם הלייקרס וסקרמנטו ובשנים האחרונות, את כל תשומת הלב תופס סטיב נאש – אישיות תקשורתית מדליקה ונעימה בהרבה מזו של קיד השתקן ובעל עבר של אלימות במשפחה.

 

כנראה שהסטייל של נאש, יחד עם החיוך וחוש ההומור שלו, קצת סינוורו לנו את האמת. קיד מדורג שני בכל הזמנים באסיסטים (11,953) ובחטיפות (2,609). מקום שלישי בכמות טריפל-דאבל בקריירה (105), השחקן היחיד בהיסטוריה שקלע מעל 15 אלף נק', חילק מעל 10 אלף אס' והוריד מעל ל-7,000 ריב'. 10 פעמים אולסטאר, חמש פעמים בחמישיית השנה, 4 פעמים בחמישיית ההגנה ומחזיק בשתי מדליות זהב אולימפיות.

 

וזה מה שמפריד בין שני הרכזים (צילום: AFP) (צילום: AFP)
וזה מה שמפריד בין שני הרכזים(צילום: AFP)

 

והכי חשוב? הוא זכה בטבעת אליפות עם דאלאס ב-2011. ובניגוד לסטיב נאש, הוא גם הוביל בעצמו קבוצה לגמר ה-NBA עם הנטס ב-2002 וב-2003, בזמן שלצדו שחקנים בינוניים-פלוס דוגמת קניון מרטין וריצ'ארד ג'פרסון. משהו שנאש לא הצליח לעשות כשאמארה סטודמאייר, שון מריון ושאקיל אוניל לצדו, למשל.

 

התקפית – נאש טוב יותר לאורך הקריירה מקיד עם 14.4 נק' ו-49 אחוז מהשדה לעומת 12.9 נק' ו-40 אחוז בלבד. הגנתית – עזבו, חבל בכלל להתחיל להשוות (טוב נו: 0.7 חט' ו-3 ריב' למשחק אצל נאש, לעומת 1.9 חט' ו-6.3 ריב' אצל קיד).

 

האם זה הרגע שנזכור מהקריירה של נאש? (צילום: איי פי) (צילום: איי פי)
האם זה הרגע שנזכור מהקריירה של נאש?(צילום: איי פי)

 

אז את השאלה "מי טוב יותר", כדאי לחלק בתבונה ל-3 שאלות קטנות . מי כיום? כנראה שסטיב נאש. מי לאורך הקריירה? כנראה שג'ייסון קיד. מי הייתי רוצה בקבוצה שלי כדי לזכות באליפות? בוודאות ג'ייסון קיד.

 

דירוג העוצמה

דירוג העוצמה שלנו הינו גרסה מקבילה, מוקטנת וקומפקטית ל-power ranking המפורסם של ESPN. כל שבוע נדרג את 10 הקבוצות החמות ביותר ב-NBA בתקופה האחרונה. מדגישים: לאו דווקא הטובות, אלא החמות.

 

1 – סן אנטוניו ספרס (9-26)

השבוע: 1-4

שליטה מוחלטת בטקסס (ניצחונות על יוסטון ודאלאס), פירוק טוטואלי של ברוקלין ועוד ערב ענק של טים דאנקן על הראש של מילווקי (28 נק' ו-13 ריב') בדרך -7 ניצחונות רצופים. ואז הגיע ההפסד בגארדן, לא נורא. איך בגיל 36 דאנקן נותן את העונה הטובה ביותר שלו מזה 6 שנים (18 נק' ו-9.8 ריב'), אני קצת מתקשה להבין. אולי כי הוא הפאור פורוורד הגדול בהיסטוריה?

 

שמו חקוק ברשימת הגדולים של כל הזמנים. טים דאנקן (צילום: AFP) (צילום: AFP)
שמו חקוק ברשימת הגדולים של כל הזמנים. טים דאנקן(צילום: AFP)

 

2 – לוס אנג'לס קליפרס (8-25)

השבוע: 2-2

הפסדים לדנבר ולגולדן סטייט, לא יכולים להעלים בכזו קלות רצף של 17 ניצחונות – הארוך ביותר של המועדון. תודו שגמר מערב בין אוקלהומה לקליפרס יכול להיות הדבר הכי מרענן לליגה, לא?

 

3 - אוקלהומה ת'אנדר (7-24)

השבוע: 1-2

ניצחונות קלילים ב-18 הפרש ומעלה על יוסטון ופיניקס, הפסד ב-17 הפרש לברוקלין. אבל הסיבה האמיתית לחגיגה? סוף סוף קווין דוראנט מראה קצת רגשות ומורחק לראשונה בקריירה. מזל טוב, ילד.

 

כריס פול וסטפן קארי. יתראו בפלייאוף? (צילום: AP) (צילום: AP)
כריס פול וסטפן קארי. יתראו בפלייאוף?(צילום: AP)

 

4 – מיאמי היט (8-22)

השבוע: 2-2

שני הפסדים לדטרויט (!) ומילווקי, שני ניצחונות דחוקים בהארכה על אורלנדו ודאלאס, עם ממוצע ספיגה של 108 נק' למשחק. הלו, ספולסטרה, לברון לא יכול לעשות גם הגנה וגם התקפה לבד!

 

5 – גולדן סטייט ווריורס (10-22)

השבוע: 0-3

ניצחונות מרשימים על פילדלפיה, בוסטון והקליפרס, יחד עם מקום חמישי במערב והעובדה כי המועדון רשם את חודש דצמבר הטוב בהיסטוריה שלו (4-12). מישהו אמר מארק ג'קסון מאמן העונה ולא קיבל?

 

לא יכול לעשות הכל לבדו. לברון ג'יימס (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
לא יכול לעשות הכל לבדו. לברון ג'יימס(צילום: רויטרס)

 

6 – ניו יורק ניקס (10-22)

השבוע: 2-1

למרות שבוע פחות טוב עם הפציעה של פלטון והחזרה המהוססת של סטודמאייר, ניו יורק רשמה סוויפ עונתי ראשון על סן אנטוניו מאז עונת 2002/03.

 

7 – אינדיאנה פייסרס (13-19)

השבוע: 1-3

ניצחונות על ממפיס, פיניקס ו-וושינגטון והפסד ליריבה בצמרת המזרח אטלנטה. בסה"כ עוד עונה טובה לפייסרס, גם בלי דני גריינג'ר אבל עם פול ג'ורג' שעשה העונה זינוק מרשים בכל הקטגוריות (מ-12.1 ל-16.9 נק', מ-5.6 ל-7.3 ריב').

 

 

סופרסטאר לכל דבר. פול ג'ורג' (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
סופרסטאר לכל דבר. פול ג'ורג'(צילום: רויטרס)

 

8 – ממפיס גריליז (9-20)

השבוע: 1-2

הקבוצה שפתחה את העונה הכי טוב, רשמה חודש דצמבר בינוני למדי עם 6-7. לא נורא, בינתיים ב-2013 הם עם מאזן מושלם. תחל שנה וברכותיה. וגם חצי גמר מערב, לא יותר.

 

9 – אטלנטה הוקס (10-20)

השבוע: 1-3

כמו בכל שנה, שוב הנצים נמצאים שם בטופ של המזרח, נלחמים על מקומות 3-5. שוב, כמו כל שנה, את אף אחד זה לא ממש מעניין. איפה דומיניק ווליקינס, איפה.

 

10 – טורונטו ראפטורס (20-12)

השבוע: 0-3

רגע, שניה. לפני שאתם מתפקעים מצחוק, תקשיבו. הקנדים רשמו הפסד בודד בתשעת המשחקים האחרונים וגם הוא היה בסן אנטוניו. דמאר דרוזן (18.4 נק') מוכיח שהוא לא רק בחור קופצני, אנדרה ברינאני (16 נק') סותם את הפה וחוסה קלדרון הוא פשוט אחד מחמשת הרכזים הכי טובים בליגה (10 נק' ו-7.8 אס' למשחק ב-28 דק' בלבד). הדבר הקנדי השני הכי טוב בליגה אחרי סטיב נאש.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים