שתף קטע נבחר

חגיגת בירה: 5 מגמות ל-2013

יותר מבשלות בוטיק, שחקנים חדשים מחו"ל ואפשרות להכיר שפע של בירות חדשות בטעמי תפוז, וויסקי ואפילו בירה מעולה ללא גלוטן. ליבי שפרלינג מסכמת את הטרנדים החמים בתחום הבירות לשנה הקרובה לרגל תערוכת בירס 2013

פעם חשבתי שבירה קרה כיף לשתות רק בקיץ, מול הים, כשהשמש לוהטת על הגב והראש ריק. הו, כמה שטעיתי. יש הרבה כיף בלגימת בירה סמיכה וכהה גם בחורף. באופן אישי, אפילו התחלתי להחליף מדי פעם את היין בבירה שכזו לצד האוכל בארוחות מכובדות. נסו ולא תתאכזבו.

 

עוד בערוץ האוכל:

להיטי המטבח ההונגרי: מתכוני גולאש, לצ'ו ועוד

עוגי קרמבו: הביסקוויט פותח בקריירה עצמאית

"קצת אוכל פשוט וכשר": מתכוני יהדות ספרד

 

השבוע חוזרת להיכל נוקיה בפעם השלישית תערוכת הבירה בירס (Beers), אירוע שמגלם בתוכו הזדמנות מצויינת לסקור את החידושים של העונה הזו.

  

1. בוטיק, בוטיק, בוטיק: בירות ממבשלות עצמאיות ומקומיות

חשבנו שאי אפשר לצמוח יותר בקטגוריה הזו, אבל גם השנה נראה בתערוכה עוד ועוד מבשלות בירה ישראליות וקטנות, עם שלל בירות שונות ומעניינות. מלבד הגידול במגוון, נעים לגלות שעוד ועוד אנשים מחליפים קריירה ראשונה משעממת בקריירה שנייה מסעירה ומתחילים לבשל בירה בעסק קטן, חצי ביתי. כשזה מצליח, אנחנו זוכים לבירה טרייה, לרוב לא מפוסטרת, שמצליחה אפילו לשמר לאורך זמן ויטמינים ומינרלים טבעיים מחומרי הגלם עליה היא מבוססת.

 

הבירות הישראלית תופסות תאוצה של ממש והשנה נראה עוד ועוד מהן נמזגות הישר מהחבית בברים, כולל אלו השכונתיים. אפשר למצוא כיום סטאוט מצויין תוצרת ישראל (נניח, של מבשלת פאבו שבזכרון יעקב), לאגר ג'ינג'י מקסים, פייל אייל (pale ale) ואפילו בירות חיטה פריכות ומרעננות, מלאות נוכחות וקסם, בסגנון בוואריה ודרום גרמניה.

 

בטוח גם הוא יעוף על הסטאוט של פאבו. אובמה וסטאוט ממקום אחר (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
בטוח גם הוא יעוף על הסטאוט של פאבו. אובמה וסטאוט ממקום אחר(צילום: רויטרס)

 

2. וויסקי, דובדבנים ודלעת: בירות עונתיות ומיוחדות

בתערוכה יככבו השנה שפע של בירות עונתיות, מטעמים ובהרכבים יוצאי דופן. בדוכן של מבשלת הגליל תוכלו לטעום פאמפקין אייל, בירת דלעת מתובלת וגם סזון - בירה שמתובלת בין השאר בקליפות תפוזים.

 

מבשלת שפירא תטעים שוב את הג'קס וינטר אייל, שהיא בירה חזקה ומחממת מיושנת עם שבבי עץ שהושרו בג'ק דניאלס. הדובים יציגו את האש שלהם, זאת המתובלת בצ'ילי ומלכה יציגו את העונתית מלכה חורף שהיא כבדה וסמיכה עם אחוזים גבוהים.

 

 (צילום: תום להט) (צילום: תום להט)
(צילום: תום להט)

 

3. בלי גלוטן ובלי אלכוהול

גם המגמה הבריאותית חודרת אל תחום הבירות והשנה נראה בתערוכה בירות מוצלחות ללא גלוטן ואפילו בירות עם אחוזים נמוכים במיוחד, שהולכות ותופסות נתח משמעותי גם בעולם. דאורה המופלאה של אסטרייה היא אחת מהם, נטולת גלוטן (לפחות ברמה שמאפשרת לחולי צליאק לשתות אותה) וטעימה אש.

 

 (צילום: קרלו בטאקאט) (צילום: קרלו בטאקאט)

 

4. שוב הסיידר כאן

עוד יככבו בתערוכה סיידרים מישראל והעולם, משקה אלכוהולי המופק מעסיס תפוחים או אגסים. השוק בישראל חווה מספר נסיונות החדרת של משקאות סיידר אלכוהוליים, כשהמוכר בהם היה "סלינג שוט" המקומי של סיידר הגליל. כעת מנסים שוב עם סיידרים מתוצרת מקומית - סיידאפקט הנהדר של מבשלת אל-רום וגם עם תוצרת חוץ. נסו את הסיידרים של מבשלת ווסטונ'ס האנגלית,  בעלי הטעם העשיר, שמותססים בחביות עץ אלון.

 

 (צילום: קרלו בטאקאט) (צילום: קרלו בטאקאט)

 

5. עולות חדשות מהולנד, אוסטרליה ועוד

במסגרת התערוכה יוצגו מותגי בירה מכל העולם לצד בירות בוטיק מקומיות ובסך הכל, יוצגו שם למעלה מ- 200 סוגים. מחו"ל שווה לחפש ולהכיר את מבשלת קופרס האוסטרלית (נסו את הספרקלינג אייל), את טילבורג ההולנדית.

 

 (צילום: gettyimages imagebank) (צילום: gettyimages imagebank)
(צילום: gettyimages imagebank)
 

 

עוד צפויות: השקות שוות של בירות חדשות בשוק הישראלי. אנחנו התלהבנו במיוחד מכך שמבשלת דובל תשיק לראשונה מחוץ לבלגיה בירה הישר מהחבית. עוד במומלצים: מבשלת הגולן, שם ישיקו את עוג אלון - בירה שיושנה בחביות עץ אלון עם טעם עמוק וחורפי.

 

 (צילום: סטודיו בלנד איט ) (צילום: סטודיו בלנד איט )
(צילום: סטודיו בלנד איט )

 

  • בירס 2012 תתקיים בין ה-8-9.1.2013 (שלישי ורביעי), בין השעות 17:00-23:00. מחיר כניסה: 60 שקלים, שכוללים 5 קופוני טעימה וכוס זכוכית.

 


 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים