שתף קטע נבחר

טייבה ולוד הפכו לנהר: "כל שנה - אותה בעיה"

התוצאה של הזנחת התשתיות: בשכונת אלשל בטייבה התושבים לא יכולים לצאת מהבית. "המים סגרו על השכונה, אנחנו מרגישים בכלא", אומר אחד מהם. גם בטירה הוצפו בתים רבים ובלוד הפנו טענות לעירייה, אך שם הגיבו: "ההצפות - בכל המדינה"

האם גם בשכונת מגוריכם הביאו מי הגשמים להצפות וחסימות דרכים? האם גם אתם נאלצתם להישאר ספונים בבתיכם כיוון שהתשתיות בשכונה לא עמדו בקצב זרימת מי הגשמים? תושבי השכונות בטייבה, טירה וגם בלוד נפלו קורבן להזנחת התשתית שלא עמדה בעומס.

 

כל עדכוני בחירות 2013 - באתר הבחירות של ynet

הסיפורים הכי חמים לפני כולם - בפייסבוק של ynet

 

מאות תושבי שכונת אלשל בטייבה הופתעו לגלות הבוקר (יום א') כי אין באפשרותם לצאת מהבתים. גובה המים הגיע לכ-60 סנטימטרים. מחמוד אדריס, תושב השכונה, אמר ל-ynet:  "המים סגרו על כל השכונה מכל הכיוונים. אנחנו לא מצליחים לצאת מהבית ומרגישים סכנה". הוא ביקש "פתרון דחוף, לפני שהשיטפונות יגרמו נזק כבד לבתים". לדבריו, "כל שנה צצה אותה בעיה. דיברנו עם האחראים בעירייה אבל לצערי אין מענה. התחלנו להרגיש שאנחנו בכלא".

 

טייבה. נצורים בבתים (צילום: חסן שעלאן) (צילום: חסן שעלאן)
טייבה. נצורים בבתים(צילום: חסן שעלאן)

 (צילום: חסן שעלאן) (צילום: חסן שעלאן)
(צילום: חסן שעלאן)

 (צילום: חסן שעלאן) (צילום: חסן שעלאן)
(צילום: חסן שעלאן)
 

אמג'ד ג'באלי, תושב נוסף, סיפר: "המים נכנסו לתוך הבית וגרמו הרבה נזק. נאלצתי להעביר את כל הדברים לקומה העליונה. מה שהכי מרגיז הוא שאנחנו לא יכולים לצאת לאף מקום. טיפסתי מגדר לגדר כדי להגיע לכניסת הבית במטרה לחסום את המים שנכנסים. אבל כלום לא עזר כי הגשם מתחזק. אם יהיה מקרה חירום  - נהיה בסכנת חיים". לדבריו, "אני לא יכול לצאת לעבודה ולהשאיר את הילדים לבד בבית. על הגורמים האחראיים לעזור לנו, לא להשאיר אותנו בשיטפונות".

 

גם בעיר טירה נחסם הכביש הראשי מהצפות ועשרות בתים הוצפו. תושבת העיר סיפרה: "משעות הלילה אני עסוקה בהוצאת המים מהבית. לא נוכל לישון בו בגלל הגשם והפחד שהמים יחסמו את כל השכונה. בבוקר היה לבת שלי תור לרופא ולא הצלחתי לנסוע, הרכב שלי שקע במים ואין אפשרות להגיע אליו".

 

בשכונת הרכבת בעיר לוד נקלעו התושבים למצב דומה. עו"ד עבד אל קרים זבארקה סיפר: "אתמול בלילה הבתים בשכונה הוצפו, המים נכנסו לבתים וגרמו נזקים כבדים. לצערי היעדר תשתיות בשכונה למרות ההתרעות של התושבים לעירייה אין שינוי". הוא הוסיף: "חלקם הגדול של התושבים לא הצליחו לצאת מהבתים, יש גם כלי רכב ששקעו במים ולא הייתה אפשרות להוציא אותם. המצב מאוד קשה ואם יתחזק הגשם יהיו תוצאות עוד יותר חמורות".

 

טירה. העיר מוצפת (צילום: פאדי מנסור) (צילום: פאדי מנסור)
טירה. העיר מוצפת(צילום: פאדי מנסור)

 (צילום: פאדי מנסור) (צילום: פאדי מנסור)
(צילום: פאדי מנסור)

 (צילום: רובה סמרה) (צילום: רובה סמרה)
(צילום: רובה סמרה)

 (צילום: רובה סמרה) (צילום: רובה סמרה)
(צילום: רובה סמרה)
 

 

בשכונת גני אביב בעיר סיפרו תושבים נוספים על מצוקה קשה בעקבות הגשמים. יעקב גולדשטיין (37) הגיע הבוקר לכביש היציאה מהשכונה ונתקל ב"שלולית ענק" שחסמה לדבריו את הדרך ממנה ואליה.

 

"בשכונה קיימת כניסה ויציאה אחת בלבד לכיוון לוד ומשם ליציאה לכל הכיוונים. בשעה 6:30 בבוקר הגעתי לאזור. מדובר בכביש נמוך מתחת לגשר, שהיה מוצף לגמרי. המים הגיעו לגובה מטר. שום רכב לא נכנס או יצא, כולם היו תקועים במכוניות", סיפר. לדבריו, הוא התקשר למוקד 106. "אמרו לי שהם יודעים על הבעיה מהלילה ואף אחד לא טיפל בזה. גם בעירייה אמרו שיטפלו בזה אבל לא עשו כלום". הוא התריע: "מה

היה קורה אם היה מקרה דחוף כמו הגעה של אמבולנס? זה חוסר התייחסות לשכונה שגרים בה כ-30 אלף בני אדם". 

 

מעיריית לוד נמסר בתגובה: "גשמי הברכה העזים שירדו בשבת היו מעבר ליכולת קליטת מערכות הניקוז, שכן כל הניקוז משכונת גני אביב ומהשכונות הערביות זורם לנקודה הנמוכה מתחת לגשר היציאה מהשכונה. מנכ"ל העירייה, עובדי העירייה וצוותים של תאגיד המים פעלו בשטח במשך כל שעות הלילה. רק בבוקר נוקזו כל המים כדי לאפשר את פתיחת הכביש באופן סדיר לתנועת כלי רכב". עוד מסרו בעירייה התנצלות "על עוגמת הנפש שנגרמה לתושבים. אך כפי שראינו, לוד אינה חריגה והצפות הכבישים התאפיינו בכל המדינה. העירייה בשיתוף תאגיד המים תבחן ביצוע עבודות למניעת הישנותם של מקרים כגון אלה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: עידו ארז
קלאנסווה תחת משקעים
צילום: עידו ארז
צילום: עידו ארז
הצפות בעיר
צילום: עידו ארז
מומלצים