שתף קטע נבחר

ת"א: 372 דירות יוצאות לדרך בשכונת המשתלה

אחרי הסערה סביב שיווק הקרקע היוקרתית בצפון תל-אביב, אשר החלה לאחר שהמינהל טען כי קבוצות רכישה לא חוקיות משלות רוכשים פוטנציאליים - נסגר המכרז בשכונת המשתלה. הזוכות: אפריקה ישראל, גינדי החזקות וקבוצת הרכישה של אשת הנדל"ן חני הורוביץ. המחיר: כ-2.5 מיליון שקל לדירת 4 חדרים בשכונה

לאחר שנה שלמה של שמועות, התארגנויות ובחישות, הודיעה היום (ב') ועדת המכרזים במינהל מקרקעי ישראל על תוצאות המכרז המדובר בשכונת "המשתלה" בצפון תל-אביב. שכונת המשתלה נחשבת לאחת היוקרתיות בעיר וממוקמת בגבולה הצפוני של תל-אביב, מדרום לרמת השרון, סמוך לשכונת צהלה, ומול בית העלמין הצבאי קריית שאול.

 

כתבות נוספות על תל-אביב בערוץ הנדל"ן :

 

על פי תוצאות המכרז, הזוכה הגדולה היא חברת גינדי החזקות, שזכתה ב-3 מגרשים וסך הכל תבנה 232 דירות בשכונה היוקרתית. גם חברת אפריקה ישראל תבנה בשכונה 112 דירות חדשות וקבוצת הרכישה של יזמית הנדל"ן חני הורוביץ תבנה 28 יחידות דיור נוספות.

 

מקבוצת הרכישה של הורוביץ נמסר כי בכוונתה לבנות את פרויקט "פיבקו בנוף צהלה", שיכלול 28 יחידות דיור בשני בניינים שיוקמו במתחם סגור בן 3.5 דונם. עוד נמסר כי בימים אלו יצאה קבוצת הרכישה לשיווק פנימי בין מעגל לקוחותיה ומציעה דירת 4 חדרים החל מ-2.19 מיליון שקל ודירת מיני פנטהאוז 5 חדרים החל מ-2.59 מיליון שקל.

 

מתכננת מחוז תל-אביב, גילי טסלר, אמרה עם פרסום תוצאות המכרז כי "על רקע מצוקת הדיור, נחשב שיווק משותף זה של המינהל ושל עיריית תל-אביב כשיווק מבוקש אשר יאפשר את פיתוחה של השכונה כפי שתוכננה - עם שטחי ציבור, גנים ובית ספר - ותהווה הזדמנות לתושבים חדשים להצטרף וליהנות ממנה ומסביבתה".

 

בסך הכל ישלמו הזוכים למינהל על הקרקע כ-471.73 מיליון שקל (כולל מע"מ וכולל הוצאות פיתוח). מחיר זה מעמיד את מחיר הקרקע הממוצע על 1.27 מיליון שקל ליחידה. מחיר הרכישה משקף, לפי הערכות, מחיר של כ-2.5 מיליון שקל לדירת 4 חדרים ממוצעת בפרויקטים. יש לציין כי המכרז כלל גם חטיבת קרקע נוספת ל-80 יחידות שעבורה לא הוגשו הצעות.

 

הדמיה של פרויקט "פיבקו בנוף צהלה" של קבוצת הרכישה של חני הורוביץ (צילום: קבוצת הורוביץ) (צילום: קבוצת הורוביץ)
הדמיה של פרויקט "פיבקו בנוף צהלה" של קבוצת הרכישה של חני הורוביץ(צילום: קבוצת הורוביץ)

 (צילום: קבוצת הורוביץ) (צילום: קבוצת הורוביץ)
(צילום: קבוצת הורוביץ)

 

סערה סביב שיווק הקרקע

הסערה הגדולה סביב שיווק הקרקע בשכונת המשתלה החלה לפני פחות משנה, אז פורסם על שיווק צפוי של הקרקע בעקבות הסכם בין העירייה, מינהל מקרקעי ישראל וחברת החשמל - לפיו יועתק קו מתח עליון שעבר במקום.

 

בעקבות הפרסום החלו להתארגן קבוצות רכישה, שאף הציבו במקום שלטים והכינו הדמיות לפרויקטים. מינהל מקרקעי ישראל יצא מיד נגד התופעה והזהיר מתרגילי עוקץ מסוכנים. לטענת המינהל, היזמים השלו את הרוכשים הפוטנציאליים וגרמו להם לחשוב כאילו הם כבר בעלי הקרקע. בסופו של יום, רק 28 יחידות נמכרו במסגרת קבוצת הרכישה - שהן 7% בלבד מכלל היחידות המשווקות בשכונה.

 

דוריס ושאול דלל, שביקשו להיכנס לקבוצת הרכישה, מספרים ל-ynet כי כעת הם מבינים שטוב עשו משלא השתכנעו להשקיע סכומים גבוהים בקבוצת רכישה - שכלל לא זכתה. "התעניינתי ברכישת דירה כבר לפני שנה, והיה עליי לשלם 50 אלף שקל כדמי הרשמה - ולהשלים עוד מיליון שקלים נוספים תוך 50 יום", מסבירה דוריס.

 

לדבריה, באותה קבוצת רכישה דאגו לפרסם נתונים על בנק מפורסם ועל משרד עורכי דין מהגדולים במדינה, שהיו אמורים ללוות את העסקה - דבר ששכנע לקוחות רבים להצטרף. "אך אני לקחתי כמה צעדים אחורנית", היא אומרת.

 

"מזל שאני עובדת בטאבו ואני יודעת שזה מסוכן. זה לא הגיוני לשים מיליון שקל ולא לראות קצה חוט ולא לקבל הערת אזהרה - כי אין עדיין זכויות", מוסיפה דוריס. לדבריה, המחירים לדירה ממוצעת דרך קבוצת הרכישה עמדו על 2.3 מיליון שקל ו-2.7 מיליון שקל לדירת מיני-פנטהאוז. כעת המחירים הללו כלל אינם רלוונטיים משום שאותה קבוצה לא זכתה במכרז. "זה רלבנטי רק למי שיש כסף מיותר ואומר לעצמו מה שיהיה - יהיה", היא מסכמת.

 

פרויקט העתקת קו המתח בשכונת המשתלה (צילום: עיריית תל-אביב-יפו) (צילום: עיריית תל-אביב-יפו)
פרויקט העתקת קו המתח בשכונת המשתלה(צילום: עיריית תל-אביב-יפו)

השלטים שהציבה קבוצת הרכישה בשכונת המשתלה שלהם התנגד המינהל (צילום: מינהל מקרקעי ישראל) (צילום: מינהל מקרקעי ישראל)
השלטים שהציבה קבוצת הרכישה בשכונת המשתלה שלהם התנגד המינהל(צילום: מינהל מקרקעי ישראל)

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: קבוצת הורוביץ
הדמיה של אחד הפרויקטים שצפויים להיבנות בשכונת המשתלה
צילום: קבוצת הורוביץ
מומלצים