שתף קטע נבחר

תל-אביב: התושבים שינו את שמות הרחובות

תושבי מתחם אסותא בת"א זועמים על החלטת העירייה להגביל את תוספת הקומות במסגרת תמ"א 38 - מ-2.5 קומות לקומה וחצי בלבד. על כן יצאו במחאה יצירתית ושינו את שמות הרחובות באזור לשם "רחוב שעלול לקרוס מרעידת אדמה". צפו בתמונות

תושבי רובע 3 (מתחם בית החולים אסותא לשעבר) בתל-אביב יוצאים למאבק יצירתי נגד העירייה: במקביל למאבק משפטי שהם מנהלים, החליטו הבוקר (ב') התושבים לשנות את שמות הרחובות במתחם בו הם מתגוררים ל"רחוב שעלול לקרוס מרעידת אדמה". זאת לאחר שהעירייה החליטה למנוע בנייה של יותר מקומה אחת במסגרת פרויקטים של תמ"א 38 באזור.

 

כתבות נוספות על תל-אביב בערוץ הנדל"ן :

 

למעשה, עיריית תל-אביב החליטה להגביל את הזכויות הניתנות בפרויקטים של תמ"א 38 (תוכנית המתאר להגנה מפני רעידות אדמה), במסגרתן ניתן להוסיף 2.5 קומות לכל בניין - וקבעה כי תאושר תוספת של קומה וחצי בלבד. אלא שלטענת הדיירים, החלטה זו עלולה להוביל לכך שיזמים לא יהיו מעוניינים להוציא לפועל פרויקטים כאלה במתחם משום שלא תהיה בהם כדאיות כלכלית.

 

נזכיר כי התיקון האחרון לתמ"א 38 מאפשר תוספת של 2.5 קומות לבניין שיעבור חיזוק, אולם התוכנית הארצית מאפשרת לרשויות להכין תוכנית מקומית ברוח התמ"א. בהתאם לכך, פרסמה עיריית תל-אביב לפני כחודש נייר עמדה, לפיו היא מאמצת את תמ"א 38 עם תיקוניה - אך הדברים באים לידי ביטוי בהריסת בניינים ולא בתוספת על מבנים קיימים.

 

יצוין כי תוכניות אלה חלות על רובעים שלוש וארבע בתל-אביב. רובע ארבע הוא הרובע המצוי בין רחוב הירקון בצפון ועד לקו רחוב שאול המלך בדרום. במערב הוא מגיע עד לרחוב אבן גבירול ובמזרח הוא מגיע לשכונת בבלי. רובע שלוש מהווה את המקבילה המערבית של רובע ארבע, כלומר מערבית לאבן גבירול, בין הרחובות הירקון ובוגרשוב.

 

צפו בתמונות עם "השלטים החדשים" ברחובות מרכז ת"א

 





מזהים את הרחוב? ()
מזהים את הרחוב?

 

תמ"א 38 בלי ממ"דים?

עו"ד דוד בסון, ממשרד הרטבי-בורנשטיין-בסון, המייצג דיירים המתנגדים לתוכנית החלה על רובע שלוש ורובע אמר ל-ynet כי "מדובר בתוכניות רעות המייתרות את תמ"א 38 לחלוטין". לדבריו, "התוכניות לא נותנות לצאת מקו בניין, וכתוצאה מכך אין אפשרות לבנות ממ"דים. יתרה מכך, התוכניות קובעות שיש עדיפות למיגון חדרי המדרגות".

 

לטענת שמאי המקרקעין, ארז כהן, "עיריית תל-אביב מטעה את הציבור ומפקירה את ביטחון התושבים. מצד אחד, יצרה העירייה אשליה בפרסומיה האחרונים מיד אחרי מבצע עמוד ענן, לפיהם בשורת תמ"א 38 מגיעה בכל עוצמתה לעיר. מצד שני, המצב במחצית דצמבר 2012 אינו שונה ממה שהיה בטרם ההצהרה, ובלב תל-אביב - שם עיקר הביקושים לתמ"א 38 - עומדת העירייה בסירובה לא לאשר יותר מקומה וחצי".

 

כהן הוסיף כי "לא רק שעיריית תל-אביב מתעלמת מצרכי שוק הנדל"ן בכלל ותושבי תל-אביב בפרט, היא גם מסכנת אותם פיזית. אמנם במסגרת תמ"א 38 לא חובה לבנות ממ"ד, אך ברור שאחרי מבצע עמוד ענן, במהלכו נורו טילים ארוכי טווח לעבר תל-אביב ורק בנס לא היו פגיעות משמעותיות בנפש וברכוש, ידרשו הדיירים מהיזם לבנות ממ"ד".

 

בעקבות המצב, כאמור, יצא הבוקר ועד תושבי השכונה לרחובות ברובע שלוש והדביק שלטי מחאה על שלטי הרחובות. במקביל הגישו התושבים התנגדות לתוכנית החלה על הרובע באמצעות עו"ד ענת בירן.

 

עיריית ת"א: "שומרים על המרקם ההיסטורי"

מעיריית תל-אביב נמסר בתגובה כי "בניגוד למשתמע מטענות התושבים, שטף הבקשות לתמ"א 38 המוגשות לוועדה המקומית מעיד כי המסגרת המוצעת בתוכניות הרבעים דווקא מאפשרת את מימושה לחיזוק המבנים בעיר, והיא אף בעלת כדאיות כלכלית.

 

"הבנייה במתחם אסותא (רובע 3) מאופיינת בבניינים בני 3-4 קומות, ותוכנית רובע 3 מאפשרת בנייה חדשה לגובה של עד 7 קומות. כך שבניגוד לטענות, יש תוספת של 3 קומות ויותר. הדבר תואם את הוראות תמ"א 38, שקובעת כי כל רשות תתאים את התוכנית למאפיינים הייחודיים של אותו אזור.

 

"במסגרת הכנת התוכנית, נערכה חשיבה בנוגע לנפחי הבנייה המקסימליים שניתן להעמיס על מערך הרחובות והתשתיות הקיימות באזור. המדיניות העירונית שנקבעה לרובע זה נועדה לשמור על המרקם ההיסטורי של אזור ההכרזה של אונסק"ו, והיא נעשית בהתאם להמלצות תוכנית המתאר.

 

"יצוין כי העירייה קבעה מדיניות פרטנית ליישום תמ"א 38, תוך איזון בין צרכי החיזוק והתחדשות העיר לבין שמירה על אופיו המיוחד של המרקם הבנוי העירוני - כאשר ההתחדשות העירונית תתבצע תוך תמרוץ נרחב של הריסה ובנייה חדשה על ידי שימוש במלוא האפשרויות. בכל מקרה, התנגדויות התושבים יובאו לדיון בפני הוועדה המקומית והמחוזית".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
"השלט החדש" שתלו תושבי מתחם רובע שלוש בתל-אביב ברחוב אבן גבירול
מומלצים