שתף קטע נבחר

הודו: צבא פקיסטן הרג שני חיילים בקשמיר

תקרית קטלנית שנייה השבוע בחבל קשמיר. צבא הודו טוען כי חיילים פקיסטנים הפרו את הפסקת האש, חצו את הגבול והרגו שניים מחייליו בקרב יריות. ביום ראשון נהרג חייל פקיסטני

גבול מתחמם. צבא הודו טוען כי חיילים פקיסטנים חצו היום (יום ג') את קו הפסקת האש בין שתי המדינות בחבל קשמיר, התקיפו סיור צבא הודי, הרגו שני חיילים ואז נסוגו חזרה לאזור שבשליטת פקיסטן. דובר של צבא הודו אמר לסוכנות הידיעות הצרפתית כי כוח הסיור ראה דבר מה חשוד וביקש לבדוק אותו, ואז התפתחו חילופי ירי בין הצדדים. צבא פקיסטן הכחיש כי הוא תקף ללא התגרות.

 

כל עדכוני בחירות 2013 - באתר הבחירות של ynet

הסיפורים הכי חמים לפני כולם - בפייסבוק של ynet

 

זוהי התקרית האלימה השנייה בימים האחרונים באזור קשמיר השנוי במחלוקת. זה כמעט עשור שבאזור שוררת הפסקת אש בין שתי האויבות החמושות בנשק גרעיני, והתנגשויות צבאיות קטלניות הפכו לעניין נדיר יחסית לשנים עברו. ביום ראשון האשימה פקיסטן את הודו בחציית הגבול ובהרג חייל פקיסטני בהתקפה על עמדה.

 

עמדות צבא הודו בקשמיר (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
עמדות צבא הודו בקשמיר(צילום: רויטרס)

 

מנגד, טענה ניו דלהי כי באותו בוקר ירו כוחות פקיסטניים פצצות מרגמה וירו בנשק אוטומטי לעבר עמדה הודית וכפר מקומי. לטענת הודו, הדבר נועד לאפשר הסתננות חמושים. חרף המתיחות סביב האזור, התקרית לא זכתה לתשומת לב דיפלומטית או תקשורתית רבה.

 

דובר מטעם צבא הודו, בריגדיר ס' צ'וולה, אמר כי החיילים הפקיסטנים חצו לתוך קשמיר ההודית בחסות הערפל הכבד ששרר באזור העיר מנדר ונסוגו לאחר חילופי ירי קצרים עם צבא הודו. "הם לא רק הפרו את הפסקת האש אלא גם את קדושת קו השליטה (קו הפסקת האש)". דובר בצבא פקיסטן הגיב במסרון וכתב: "צבא פקיסטן מכחיש את ההאשמות ההודיות על ירי ללא סיבה".

 

שתי המדינות יצאו בעבר לשתי מלחמות על השליטה בחבל קשמיר, ששתיהן טוענות לבעלות עליו והוא כעת מחולק ביניהן. זוהי המדינה היחידה בהודו שבה רוב מוסלמי. ב-2003 הוכרזה הפסקת אש ששמה קץ לסבב הלחימה האחרון על קשמיר,

 אף שמאז נשמעות מדי פעם טענות הדדיות על ירי פצצות מרגמה משני צדי קו הפסקת האש, שנקרא קו השליטה. פגיעות קטלניות נדירות אך בנובמבר נפצעו כמה אזרחים מאש מכיוון הודו ובאוקטובר טען צבא הודו כי הפקיסטנים הרגו שלושה אזרחים הודים בירי מעבר לגבול.

 

היחסים בין ניו דלהי לאיסלמבאד השתפרו באופן ניכר מאז השפל שידעו ב-2008, בעקבות התקפת הטרור על מומבאי, שבה נרצחו 166 בני אדם בידי עשרה מחבלים פקיסטנים. המדינות פעלו מאז לשפר את יחסי המסחר ביניהן ובדצמבר הוכרזו תקנות חדשות ומקלות לקבלת אשרות כניסה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
חייל הודי בגבול (ארכיון)
צילום: AP
מומלצים