שתף קטע נבחר

9 ימים לבחירות: 21 מנדטים מתנדנדים

ניתוח עומק של סקר "ידיעות אחרונות" וד"ר מינה צמח מראה כי 18% מהמצביעים, שהם למעשה 21 מנדטים, עדיין לא החליטו למי להצביע. רוב העולים יתמכו בליכוד-ביתנו. את מי מעדיפים הצעירים, ואיך נראית המפה עם מפלגת המתלבטים?

פחות מעשרה ימים נותרו עד ליום הבחירות, אך עדיין תלוי סימן שאלה גדול סביב השאלה כיצד תיראה מפת המפלגות ביום שאחרי 22 בינואר. מספר הקולות שטרם החליטו איזה פתק ישלשלו בקלפי משתווה ל-21 מנדטים.

 

כל עדכוני בחירות 2013 - באתר הבחירות של ynet

הסיפורים הכי חמים לפני כולם - בפייסבוק של ynet  

 

הסקר נערך ב-10-9 בחודש על ידי מכון דחף בניהולה של מינה צמח, בהזמנת "ידיעות אחרונות". הוא מבוסס על תגובותיהם של אלף מרואיינים, מדגם מייצג של האוכלוסייה הבוגרת בישראל. טעות הדגימה: בין 0.8 מנדטים למפלגה עם שני מנדטים לבין 3 מנדטים לערך למפלגה עם 33 מנדטים. 


 

רוב המנדטים שקיבלה קדימה ב-2009 עוברים אל העבודה ואל יש עתיד. גם התנועה בראשות ציפי לבני זוכה לנתח מכובד מקולות אותם מאוכזבים. 5% מהם מצביעים למפלגות הימין.  


 

פילוח המצביעים בקרב העולים החדשים מראה כי רובם יעניקו את קולם לרשימה המשלבת בין הליכוד לישראל ביתנו. פילוח ההצבעות של מצביעי ישראל ביתנו מ-2009 מראה כי רק 61% מהם ממשיכים להצביע לליברמן: 4% יצביעו עבודה, 4% יצביעו לבית היהודי, 4% יצביעו ליש עתיד, 2% יצביעו לתנועה ו-1% לקדימה.


 

בסקר שפורסם ביום שישי התברר כי 18% מהנשאלים טרם החליטו למי להצביע. המשמעות בפועל היא - 21 מנדטים חופשיים שיכולים להכריע את הבחירות לכאן או לכאן. פילוח אותם קולות מעלה כי 24% מהם נוטים להצביע למפלגות המרכז-שמאל, ואם אכן יעשו זאת הם עשויים להוסיף להן לפחות חמישה מנדטים.

 

מנגד, 19% מהמתלבטים נוטים להצביע למפלגות הימין - לליכוד ביתנו או לבית היהודי וקולם עשוי להיות שווה ביום ההצבעה לכל הפחות ארבעה מנדטים. כמעט כל שאר המנדטים האבודים, 13 במספר, שהם 55% מקולות המתלבטים בסקר, עדיין אינם יודעים לומר בוודאות מהי נטיית לבם.


 

בקרב הצעירים שיגיעו לקלפי ב-22 בינואר לראשונה בחייהם שומר נפתלי בנט על כוחו היחסי באוכלוסייה, ויאיר לפיד מציג נתונים נמוכים ממנו. הכוכב המפתיע בקרב קבוצת המצביעים הזו הוא אמנון יצחק ממפלגת "כח להשפיע", שבסקר הכללי כלל אינו עובר את אחוז החסימה אך כאן זוכה ללא פחות מ-7% מהקולות. מפלגה נספת שמזנקת בקרב הצעירים היא מרצ, עם 13% מהקולות - יותר מכפול בהשוואה לסקר הכללי. הליכוד ביתנו לעומת זאת נחלש כמעט בחצי בקבוצת גיל זו.

 

בגילים המבוגרים יותר התמונה מעט שונה: בקרב בני 34-25 המפלגות המובילות הן הבית היהודי, העבודה והליכוד ביתנו.

בקרב בני 44-35 חזקות הליכוד ביתנו, העבודה ויש עתיד.

בקרב בני 54-45 בולטות הליכוד ביתנו, הבית היהודי והעבודה.

בקרב בני 65-55 מנצחות הליכוד ביתנו, יש עתיד והעבודה, ואילו בקרב בני 65 ומעלה ניכר כוחן של הליכוד ביתנו, העבודה, יש עתיד ומרצ. 


 

Read this article in English

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הכול פתוח?
צילום: בני דויטש
מומלצים