שתף קטע נבחר

רבע מהציבור: מצבנו הכלכלי יורע אחרי הבחירות

לפי סקר שנערך בקרב למעלה מ-500 איש, 55% מהציבור סבור שמצבו הכלכלי לא צפוי להשתנות משמעותית לאחר 22 בינואר, אולם 26% בטוחים: מצבנו יהיה פחות טוב. מחצית מהציבור מאמין שמצבו מושפע בעיקר מהחלטות הממשלה, בעוד החצי השני טוען שהדבר תלוי בעיקר בהתנהלות האישית

כיצד עתידות הבחירות הקרובות להשפיע על המצב הכלכלי של המשפחות בישראל? מסתבר שרוב הציבור סבור שלא יחול כלל שינוי במצבו הכלכלי.

 

מסקר שנערך על ידי מכון המחקר "כלים שלובים" באמצעות פאנל פרוייקט המדגם עבור ארגון "פעמונים" המסייע למשפחות המצויות במצוקה כלכלית, עולה כי 55% מהנשאלים סבורים כי מצבם הכלכלי לא צפוי להשתנות. 19% השיבו כי עתידם עשוי להיות טוב יותר ו-26% ציינו כי מצבם הכלכלי יהיה פחות טוב.

 

מכינים את הקלפיות. הכלכלה יהיה נושא מכריע (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
מכינים את הקלפיות. הכלכלה יהיה נושא מכריע(צילום: גיל יוחנן)

 

יש לציין כי שיעור המשיבים שלא חוששים שהבחירות ישפיעו על מצבם, גבוה באופן מובהק בקרב צעירים בני 39-18, לעומת זאת, שיעור המשיבים החושבים שמצבם יורע גבוה באופן מובהק בקרב בני 40+.

 

הנושא הפלשתיני פחות חשוב

ומה היכולת שלנו להשפיע על מצבנו הכלכלי? כאן הדעות חלוקות כמעט באופן שווה. 53% השיבו לשאלה "האם לדעתך העתיד הכלכלי שלך תלוי יותר במצב המשק והדרך בה הממשלה מנהלת את הכלכלה, או בדרך שאתה באופן אישי מנהל את ההכנסות וההוצאות שלך", כי עתידם הכלכלי תלוי בממשלה, כאשר 11% השיבו שהדבר תלוי רק בממשלה ו-42% השיבו כי הדבר תלוי בעיקר בממשלה.

 

לעומת זאת 40% מאמינים כי העתיד תלוי בעיקר בניהול האישי ו-7% מאמינים כי הוא תלוי רק בניהול האישי. על פי ממצאי הסקר, יותר נשים (59%) ציינו כי עתידן הכלכלי תלוי בעיקר בממשלה, לעומת זאת יותר אקדמאיים בטוחים כי עתידם תלוי בעיקר בניהול האישי (48%).

 

הסקר שנערך הקרב מדגם מייצג של 523 נשאלים, וביקש לבחון גם מה הם השיקולים החשובים ביותר בבחירת מפלגה, מעלה כי על פי 29% מהמשיבים השיקול הראשון במעלה הוא "הדרך בה תטפל המפלגה במצבי הכלכלי".

 

 

הרוב לא צופים שינוי ()
הרוב לא צופים שינוי

 

24% רואים ב"הקטנת פערים חברתיים" את השיקול החשוב ביותר ואילו רק 15% את "הדרך בה תטפל המפלגה במערכת היחסים עם הפלסטינים". 11% השיבו כי מבחינתם הדבר החשוב ביותר היא "הדרך בה תטפל המפלגה בביטחוני האישי ובפשיעה" ואילו רק 2% השיבו "הדרך בה תטפל המפלגה ביחסי החוץ עם ארצות הברית ואירופה".

 

על פי הלך הרוח בקרב הציבור – המו"מ עם הפלסטינים נדחק על רקע סוגיות חשובות הרבה יותר וכך גם יחסי החוץ של ישראל. לשאלה מה הכי פחות חשוב בעיניך השיבו 32% - "הדרך בה תטפל המפלגה במערכת היחסים עם הפלסטינים" ו-50% השיבו "הדרך בה תטפל המפלגה ביחסי החוץ עם ארצות הברית ואירופה".

 

עוד נקודה שבחן הסקר היא האם יש לנו מספיק ידע כלכלי כדי לנהל את משק הבית בצורה נבונה. לשאלה "באיזו מידה לדעתך יש לך את הידע והכלים הנחוצים לניהול כלכלת המשפחה שלך באופן נכון ויעיל", השיבו 23% "במידה רבה מאוד", 54% "במידה רבה", 22% "במידה מועטה" ורק אחוז אחד מהנשאלים טען כי אין לו ידע כלל. יש לציין כי התשובה לפיה יש את הידע והכלים במידה מועטה, בולטת יותר בקרב צעירים בני 29-18.

 

מנכ"ל ארגון פעמונים, אוריאל לדרברג, אמר ל-ynet בעקבות ממצאי הסקר כי קיימת בעיה בכך שאנשים משליכים את האחריות למצבם על הממשלה ופחות מגלים אחריות על מצבם ומתנהלים נכון יותר. "אנחנו מאמינים כי ניתן לשנות את המצב רק אם כולם יגלו אחריות. חובתה של הממשלה לדאוג לרווחת משקי הבית ושמשפחה עובדת תוכל לפרנס עצמה בכבוד. יחד עם זאת על המשפחות להתנהל נכון בניהול כלכלת הבית ולדעת לחיות ממה שיש ולא ממה שאין".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
בנימין נתניהו, הליכוד ביתנו
צילום: עמית שאבי, "ידיעות אחרונות"
שלי יחימוביץ', העבודה
צילום: ירון ברנר
נפתלי בנט. הבית היהודי
צילום: AFP
יאיר לפיד, יש עתיד
צילום: ירון ברנר
מומלצים