שתף קטע נבחר
צילום: יעל גרטי

המתוקים של מיכל: קינוחים בתיק תק

היא לא רק יפה, היא גם אופה מעולה. מיכל אנסקי עם 4 מתכונים מעולים של קינוחים מספרה החדש, "אוכל מהבית": עוגיות חמאה עם ארל גריי, עוגת פולנטה עם שמנת חמוצה, גלידת מנגו והכי מושחת - סופלה שוקולד חלומי ומושלם

יש מאכלים שמעוררים תחושה חזקה של בית, וכשהם נעלמים – מלווה אותנו געגוע עמוק לטעמם ולריחם. הגעגוע הזה מוביל לחיפוש הנמשך לפעמים חיים שלמים.

 

עוד בערוץ האוכל:

קופי בר באיטלקית שוטפת: מתכוני ארץ המגף

עולה מעלה מעלה: עוגת פנטונה

קורצת בארגנטינאית: רביבה מכינה אלפחורס

 

החלפה של מתכונים היא בעיני הדבר הכי נפלא בעולם. במקום שאנשים נעצרים לרגע מתקיים האקט הקסום הזה, ולא משנה אם מדובר בזרים או בחברים הכי טובים בעולם; בתחנת האוטובוס, בשוק, על שפת הים או בתור לקופת חולים. ברגע הקסום הזה גבולות המטבח נפרצים לרגע ונוצרת קהילה שלא תלויה במקום ובזמן - בעבורי זוהי תרבות בהתגלמותה. ומרגע שהאש על הכיריים נדלקת הידע עבר, הזיכרון נשמר והמסורת ממשיכה להתקיים.

 

עוגת פולנטה ושמנת חמוצה (צילום: דן פרץ ) (צילום: דן פרץ )
עוגת פולנטה ושמנת חמוצה(צילום: דן פרץ )

 

את המתכונים לספר שלי בחרתי בדיוק כך. אצרתי בו את המתכונים של האוכל הכי טעים שאכלתי בבית שלי, בבתים של חברים טובים, את המתכונים שנתקלתי בהם במהלך לימודיי באיטליה, בהשתלמות באירלנד, בחופשות בתאילנד, במסעדות שביקרתי בהן וכמובן - בשוק האיכרים שמהווה עבורי כר נרחב כל כך למפגשים עם אנשים שלא רק מכינים אוכל, אלא גם מגדלים אותו.

 

קחו את המתכונים האלה לידיכם, הכניסו אותם למטבח, ועשו אותם לשלכם.

 

(מיכל אנסקי)

 

סופלה השוקולד המושלם

מתכון של סיוון שטרנבך, אמנית קרמיקה ומחברת בלוג אוכל מוכשרת. הסופלה הזה מבחינתי מוש-לם: לא מתוק מדי, מספק את הצורך בטעם שוקולדי עמוק בסוף הארוחה ואוורירי כמו ענן.

 

המרכיבים:

80 גרם חמאה ועוד קצת לשימון התבנית

1/3 כוס + 1 כף סוכר

240 גרם שוקולד מריר משובח (אני משתמשת בשוקולד עם 65% מוצקי קקאו)

6 חלמונים מביצים גדולות

8 חלבונים מביצים גדולות

1/4 כפית מלח

1 כף ליקר (אני השתמשתי בליקר פרלין, אפשר בגרנד מרנייה או לפי הטעם)

 

 (צילום: דן פרץ ) (צילום: דן פרץ )
(צילום: דן פרץ )

 

אופן ההכנה:
  1. מחממים את התנור לחום בינוני-גבוה (190 מעלות). משמנים בנדיבות כלי חסין אש שמכיל 2 ליטר, בעל שוליים די גבוהים. מפזרים את כף הסוכר על החמאה ומכניסים למקרר או למקפיא.
  2. ממיסים את השוקולד עם החמאה. (אני עושה את זה במיקרו לאט לאט.) להיזהר לא לשרוף את השוקולד. מערבבים למרקם חלק וסמיך.
  3. בקערת מערבל מקציפים את החלמונים (הצהובים) עם הסוכר עד לקצף מאוד בהיר, תפוח, סמיך ויציב. לא ניתן להקציף את החלמונים יתר על המידה, אז לא לפחד להקציף (בערך 3-4 דקות). מקפלים את החלמונים לתוך תערובת השוקולד.
  4. מנקים טוב (עם סבון) את המטרפה ומקציפים את החלבונים עם המלח לקצף יציב. עם החלבונים דווקא יש להיזהר מהקצפת יתר, כי הם יתפרקו ויאבדו מהגמישות שלהם.
  5. מעבירים כרבע מכמות קצף החלבונים לתערובת השוקולד ומערבבים. מקפלים בעדינות את יתר קצף הביצים לתוך תערובת השוקולד. מעבירים לתבנית המשומנת שמחכה לנו בקירור.
  6. זמן האפייה תלוי בהרבה גורמים, ביניהם התנור עצמו וסוג התבנית. אני השתמשתי בכלי רחב יחסית ולכן נמוך יותר, ולקח לי בדיוק 15 דקות. הסופלה אמור להיות אפוי מבחוץ, ומבפנים – לח מאוד אבל לא נוזלי. המטבח אמור להיות מלא בריח שוקולד והסופלה אמור לתפוח מעל התבנית. אפשר להוציא את הסופלה מהתנור, לעשות פתח במרכז עם כפית ולהציץ. אם לא מוכן, אפשר להחזיר לתנור. מגישים מיד!

 

עוגת פולנטה ושמנת חמוצה

הטעם והמרקם מזכיר את המלאי הרומני אך העוגה הזו קלה יותר וריחנית להפליא.

טיפ: אפשר להגיש עם כף של שמנת חמוצה.

 

המרכיבים:

1 כוס סוכר

200 גרם חמאה רכה

200 גרם שקדים טחונים

1 כפית תמצית וניל איכותית

3 ביצים

קליפה מגוררת מ-2 לימונים

מיץ מ-1 לימון

110 גרם קמח תירס דק (פולנטה)

1 כפית אבקת אפייה

קמצוץ מלח

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים את התנור לחום בינוני-נמוך (160 מעלות). משמנים תבנית בקוטר 24 ס"מ.
  2. בקערה גדולה טורפים את החמאה עם מטרפה ידנית או חשמלית עד שהיא מתרככת לחלוטין. מוסיפים את הסוכר וממשיכים לטרוף עד שנוצר קרם אוורירי. מוסיפים את השקדים הטחונים ותמצית הווניל ובוחשים. מוסיפים את הביצים זו אחר זו, תוך טריפה בין הוספה להוספה.
  3. מוסיפים לתערובת את קליפת הלימון, המיץ, קמח התירס, אבקת האפייה והמלח.
  4. יוצקים את התערובת לתבנית ואופים כ-50 דקות או עד שהעוגה זהובה וקיסם הננעץ במרכזה יוצא נקי.

 

ביסקוויטים (שורטברד) מבושמים בעלי תה

אני מאוד אוהבת לצפות בתוכניות אוכל בטלוויזיה, וכשאני בחו"ל עשיתי לי לנוהג לצפות בתוכניות אוכל מקומיות. אני לא תמיד מבינה הכול, אבל מרותקת כמו שפן שנקלע לאור פנס בלילה. את המתכון הזה אספתי מתוכנית בישול של הערוץ המקומי בבון שבצרפת. אפשר להוסיף עלי תה גם לעוגיות חמאה רגילות – זה מוסיף לטעם עומק שאי אפשר להסביר במילים.

 

המרכיבים (ל-20-30 יחידות):

1.25 כוסות (170 גרם) קמח לעוגה

1.25 כוס (50 גרם) סוכר

קמצוץ עלי תה ארל גריי

100 גרם חמאה רכה

 

 (צילום: דן פרץ ) (צילום: דן פרץ )
(צילום: דן פרץ )

 

אופן ההכנה:
  1. מחממים את התנור לחום בינוני-גבוה (190מעלות). מרפדים תבנית גדולה בנייר אפייה.
  2. שמים את הקמח, הסוכר, החמאה ועלי התה בקערת מעבד המזון ומעבדים עד שנוצר גוש בצק. מעצבים אותו לנקניק, עוטפים בנייר אפייה או בניילון נצמד ומצננים חצי שעה במקרר.
  3. חותכים את הבצק לפרוסות של 1 ס"מ ומניחים אותן במרווחים על נייר האפייה.
  4. אופים 8-10 דקות או עד שהביסקוויטים מקבלים גוון זהוב כהה.
  5. מצננים ומאחסנים בקופסה או בצנצנת אטומה.

 

גלידת יוגורט, מנגו, בננה וליים

מנגו הוא הפרי האהוב עלי. לעתים תכופות אני אוכלת ממנו יותר מדי וחוטפת כאבי בטן. הוא תמיד יהיה ברירת המחדל שלי בדוכני מיצי הפירות ובגלידריות. יש בו משהו עשיר ומבושם, שלהבדיל מפירות אחרים – לא הולך לאיבוד בתהליך ההקפאה.

 

 

 (צילום: דן פרץ ) (צילום: דן פרץ )
(צילום: דן פרץ )

 

המרכיבים:

3 מנגואים מתוקים קלופים וחתוכים לקוביות

2 בננות קלופות ופרוסות

קליפה מגוררת מ-1/2 ליים

1 כף מיץ ליים

300 מ"ל יוגורט סמיך

 

אופן ההכנה:

  1. מקפיאים את הפירות החתוכים למשך לילה בשקית ניילון או בקופסת פלסטיק.
  2. למחרת, מכניסים את כל המרכיבים לבלנדר או למעבד מזון ומרסקים לתערובת אחידה.
  3. מחזירים למקפיא ל-4 שעות לפחות לפני ההגשה.

 

המתכונים מתוך הספר "אוכל מהבית" מאת מיכל אנסקי, הוצאת "כתר ספרים". מחיר: 138 שקלים

 


 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דן פרץ
המושלם. סופלה שוקולד של אנסקי
צילום: דן פרץ
צילום: דן פרץ
אוכל מהבית/ מיכל אנסקי
צילום: דן פרץ
מומלצים