שתף קטע נבחר

זה לא הגיל, זה התרגיל: ג'וני ווקר מחדשים

חשבתם שרק הגיל משחק את המשחק בוויסקי? תחשבו שוב. ג'וני ווקר, יצרנית הוויסקי הסקוטי הגדולה בעולם, פוצחת במהלך ששם את הדגש על הטעם על פני הגיל, משיקה לייבל חדש לראשונה מזה כמעט 100 שנה וגם חוגגת בתל אביב עם שפים נבחרים

בחביות שיכר, כמו בצבא, הגיל מוסיף נקודות זכות, לפחות למראית עין. סימולו על בקבוקים מתייחס לגילו של הצעיר במרכיביו של בקבוקי ברנדי, וויסקי ואחרים ולא בכדי נחשב למקור גאווה. יין פורט בן 20 שכח כבר עניינים שעמיתו בן השנתיים עוד לא למד, וסקוטש (וויסקי סקוטי) שנמצא בגיל גיוס מרגש את חובבי הז'אנר פי כמה מסקוטש בגיל יסודי.

 

עוד בערוץ האוכל:

טעמי כיכר המזלות ועוד: 4 מסעדות שוות ביפו העתיקה

מי צריך קמח: 3 מאפים ללא גלוטן

יובל של אוכל טריפוליטאי: ביקור במסעדת צ'צ'ו

 

בימים אלו המוחות הקודחים שמאחורי ג'וני ווקר, אחד ממותגי הוויסקי הגדולים והאהובים בעולם, יצאו לקרוא תיגר על התפיסה הזאת. במקום לשים במקום של כבוד את שנות הפז"מ שצברו המרכיבים על התוויות, הוחלט ביצרנית הווסקי הסקוטי להדגיש את מרכיבי הטעם מעל לכל פרמטר אחר ואפילו - שומו שמיים - לוותר על סימול הגיל בתווית הזהב המפונפנת של המותג.

 

בן כמה אתה, ילד? ג'וני ווקר גולד (צילום: יונתן מארש) (צילום: יונתן מארש)
בן כמה אתה, ילד? ג'וני ווקר גולד

 

הגולד לייבל, שמשוחרר כעת ממגבלות גיל, נהנה כעת גם מטעם חדש וממרכיבים יחודיים שמקורה בחופה המזרחי של סקוטלנד, או יותר נכון - ממזקקה ששואבת את מימיה מאתר שנודע כמקום למחפשי זהב בתקופת הבהלה למתכת היקרה, באמצע המאה ה-19.

 

השינוי הזה, שהוא חלק ממהלך "Flavour is King" של חברת הוויסקי, מתבטא בעוד צעד חדשני: השקת "ג'וני ווקר פלטינום", תווית חדשה של המותג ולייבל חדש שעולה למדפים, לראשונה מזה כ-100 שנים. זהו וויסקי במקורו בבלנדים המיוחדים ששימשו באופן בלעדי את משפחת ווקר והוגשו מזה שנים בישיבות ההנהלה ובאירועים סגורים של המשפחה. מחירו, כמתבקש מהייחוס החגיגי, עומד על 650 שקלים לבקבוק ואילו הגולד החדש יתמוחר ב-450 שקלים.

 

חגיגי וחדש. ג'וני ווקר פלטינום (צילום: יונתן מארש) (צילום: יונתן מארש)
חגיגי וחדש. ג'וני ווקר פלטינום

 

את שני המהלכים האלו יחגגו השבוע בישראל במסעדה מיוחדת, שתבשל לאורחים אוכל בהשראת הוויסקי במשך חמישה ערבים והחל מיום ראשון הבא (27-31.1). השפים שרון כהן ("שילה"), תמר כהן-צדק ("קוצ'ינה תמר"), רן שמואלי ודייויד פרנקל ("פרונטו") יבשלו מנות בהשראת כל אחד מהלייבלים של ג'וני ווקר.

 

את הרד לייבל ילווה טרטר דג ים עטוף סלק של כהן, את הבלאק לייבל - נקניקייה על תבשיל כרוב שחור של שמואלי. הגולד המחודש יהנה מליווי של טורטליני עם פירה פטריות כמהין של תמר והפלטינום החדש ישתדך לקונפי שוק טלה עם קרם עכוב.

 

מבשלים עם ג'וני. השפים של אירוע flavour is king (צילום: אסף אמברם) (צילום: אסף אמברם)
מבשלים עם ג'וני. השפים של אירוע flavour is king(צילום: אסף אמברם)

 

לקינוח מגיש פרנקל, לצד הבלו לייבל האגדי של ווקר, גלידת נואזט (חמאה חומה ואגוזית) עם מרנג בטעם חלב.

 

מה עומד מאחורי החידוש הזה? "ערבוב זנים, בכל תחום, יוצרים אופי עשיר. קפה, סיגרים וגם משקאות. גיל וויסקי הוא אחד הדברים שפונה לקהל ופרמטר ליוקרה. אבל אנחנו אומרים שלמרות שגיל הוא דבר מצוין, העושר בגיוון הוא המהות והדגש הוא בטעם. הקהל אינטלגנטי מספיק כדי להבין זאת, ולכן ג'וני ווקר מכוונת כעת לשים את הטעם במרכז", אומר דודי זץ, מנהל תחום האלכוהול ב-IBBLS, יבואנית ג'וני ווקר לישראל.

 

"ג'וני ווקר הוא ה-'האוס אוף בלנד' (בית וויסקי שמערבב משקאות ממספר מזקקות, ר"י) הגדול בסקוטלנד, עם הכי המרבה מרתפי יישון, ונגישות לשליש מהממזקקות.

 

חביות מכמעט 30 מזקקות מתערבבות ליצירת הוויסקים השונים של ג'וני ווקר. זוהי כמות גדולה שמעניקה אינספור וריאנטים לצורך הערבוב ובנוסף במרתפי החברה שוכנים 7.5 מיליון חביות, הכמות הגדולה בעולם של וויסקי מיושן שמתווסף לתערובות, ושערכו, בשווי מצטבר, גדול מזה של כל הזהב שנמצא בבעלות מלכת אנגליה", אומר זץ.

 

הוויסקי של ג'וני שווה יותר מהזהב שלה. מלכת אנגליה, אליזבת' השנייה (צילום: MCT) (צילום: MCT)
הוויסקי של ג'וני שווה יותר מהזהב שלה. מלכת אנגליה, אליזבת' השנייה(צילום: MCT)

 

"הליך הורדת הצהרת גיל, 'אייג' סטיינמנט', כמו שאומרים באנגלית, ב-'ג'וני ווקר' התחיל לפני 3 שנים, עם תווית הדאבל בלאק שהושקה ב-2010. המהלך נבע מתוך רצון לתת למערבב הראשי של 'ג'וני ווקר', ג'ים בווריג', יד חופשית לבחור איזה חביות שרצה לצורך הבלנד, ללא מגבלת גיל. כעת גם הגולד מתווסף למהלך הזה, עם וויסקי מעודן, דבשי ונגיש מאד בטעמו", מוסיף זץ.

 

הפלטינום החדש, מאידך, כן מגיע עם הצהרת גיל "זה וויסקי למי שמחפש את ההצהרה הזו - ייקח זמן עד שירדו הגילאים לגמרי", הוא אומר. "ועדיין, זה וויסקי עם סיפור, שנוצר בהשראת הוויסקי שהיו יוצרים מחביות נדירות בני הדור השלישי של המשפחה, אלכסנדר השני וג'ורג' ווקר, הנכדים והווקרים האחרונים בשושלת שייצרו בלנדים למשפחה".

 

"בתקופה ההיא, תחילת המאה ה-20, 12 שנים היה שיא היישון לוויסקי. האחים יצרו בלנדים נסיוניים שנבדקו על אורחיהם באירועים סגורים ומיוחד. הפלטינום שייצר בווריג' הוא בלנד כבד ועשיר, שבטעמו מזכיר סינגל מאלטים ועם סיומת מאד מעושנת". רשמנו לפנינו.

 

  • המסעדה של "ג'וני ווקר" במתחם "אביגדור" תפעל בין 27-31.1 ותהיה פתוחה לקהל במחיר כניסה של 250 שקלים, שכולל טעימה של 5 מנות וויסקי. בן אביגדור 22, תל אביב. ניתן להזמין מקום ולשלם רק דרך עמוד הפייסבוק של ג'וני ווקר ישראל

 


   

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים