שתף קטע נבחר

נכנסו לכנסת, הפסידו את הקולות בבית

ביום פקודה, השכנים בחרו במתחרים: פילוח ההצבעות ביישוביהם הקטנים של כמה מתמודדים מגלה כי רבים מהם לא ניצחו במגרש הביתי. אז מי היה היחיד שהביא למפלגתו ניצחון מוחץ בעירו?

מועמד ביתי ביישוב קטן יסחוף את הקולות? לא בטוח. השר יולי אדלשטיין מהליכוד-ביתנו ראה כיצד הבית היהודי מנצח בנווה דניאל, אורית סטרוק הסתפקה במקום השני בחברון, מאיר כהן לא סחף ל"יש עתיד" את תושבי דימונה בראשה עמד, ואילו השר לשעבר אביגדור ליברמן זכה לניצחון דחוק בהתנחלות נוקדים. 

 

בחירות 2013, כותרות אחרונות

ליברמן: לפיד שר חוץ? אולי ייקח את האוצר

התרגיל של יחימוביץ': "מוכנה להמליץ על לפיד"

שולפים סכינים: "שלי התנהלה כמו בדיקטטורה

7 בום: יהדות התורה שברה את תקרת הזכוכית

 


 

חברון זכתה לנציגות בכנסת, לאחר שאורית סטרוק מרשימת הבית היהודי, אם ל-11 ילדים, נבחרה לכנסת ה-19. יתר שלושת המועמדים מעיר האבות - הלל הורוביץ מהבית היהודי וברוך מרזל ואיתמר בן-גביר מעוצמה לישראל יוכלו להתעדכן בנעשה במליאה מערוץ הכנסת.

 

בעיר האבות נרשם שיעור הצבעה גבוה של כמעט 88%. מפלגתם של מרזל ובן-גביר זכתה בבכורה עם קרוב ל-52% מהקולות. הבית היהודי גרפה קצת פחות משליש מקולות הבוחרים. יתר 38 המצביעים בקלפי, שהוצבה במרכז ז'בוטינסקי, הצביעו לליכוד (21 קולות), ש"ס (4), העבודה (3), התנועה (3), יש עתיד (2), עם שלם (2) וגם יהדות התורה, כוח להשפיע וקדימה (קול אחד לכל אחת).

 

תוצאות הבחירות. הבית הוא רק חלק מהמערכה ()
תוצאות הבחירות. הבית הוא רק חלק מהמערכה

 

בהתנחלות נוקדים, שבה מתגורר שר החוץ לשעבר אביגדור ליברמן, לא הצליחה הליכוד-ביתנו לזכות ברוב מוחץ. המפלגה המאוחדת זכתה בקצת יותר מ-41%, הבית היהודי הגיעה למקום השני עם 34.5% ועוצמה לישראל גרפה כמעט 11% מקולות הבוחרים. יתר הקולות התפלגו בין עם שלם (20), העבודה וש"ס (13 כל אחת), עלה ירוק (9), יהדות התורה (8), הפיראטים (7), הישראלים וכוח להשפיע (4), מרצ (2) ואילו ארץ חדשה והירוקים הסתפקו בקול בודד. שיעור ההצבעה בהתנחלות עמד על 77.5%.

 

מערבה מנוקדים, בנווה דניאל שבגוש עציון מתגורר יולי אדלשטיין. דווקא במגרש הביתי של שר ההסברה והתפוצות זכתה הבית היהודי בכמעט 69% מהקולות. הליכוד-ביתנו "הסתפקה" ב-15.3% ואילו עוצמה לישראל כמעט זכתה בעשירית מהקולות.

 

משה פייגלין הצליח להיכנס לכנסת, אבל במגרש הביתי שלו זכתה דווקא הבית היהודי. מפלגתו של נפתלי בנט קיבלה 43.1% מקולות הבוחרים בקרני שומרון. הליכוד-ביתנו של פייגלין הסתפקה ב-26% ועוצמה לישראל קיבלה קצת פחות מ-14%. מרצ קיבלה בהתנחלות שבשומרון 16 קולות ואילו בל"ד וחד"ש הסתפקו בקול בודד.

 

נתניהו וליברמן. לא הפגין עליונות בנוקדים (צילום: EPA) (צילום: EPA)
נתניהו וליברמן. לא הפגין עליונות בנוקדים(צילום: EPA)

אלעזר שטרן. פחות משישה אחוזים לתנועה (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
אלעזר שטרן. פחות משישה אחוזים לתנועה(צילום: ירון ברנר)

פייגלין. הפסיד בבית לבית היהודי (צילום: EPA) (צילום: EPA)
פייגלין. הפסיד בבית לבית היהודי(צילום: EPA)

 

לכוכב יאיר יהיו ככל הנראה שני נציגים בכנסת - עמר בר-לב מהעבודה ושאול מופז מקדימה, אם מפלגתו תעבור את אחוז החסימה גם לאחר ספירת קולות החיילים. דווקא יש עתיד של יאיר לפיד זכתה במקום הראשון ביישוב עם קצת יותר מ-24%. מפלגתו של בר-לב הגיעה למקום השני עם קצת יותר מ-21% ואילו הליכוד תפס את המקום השלישי. ומה עם קדימה? במגרש הביתי של מופז הוא קיבל 240 קולות, כ-4% מקולות הבוחרים ביישוב, דבר שסייע למפלגתו לתפוס את המקום השביעי, מקום אחד אחרי התנועה בראשות ציפי לבני.

 

מי שכן הצליח להביא את מפלגתו למקום הראשון ביישוב שבו הוא מתגורר היה הרב שי פירון, מספר 2 ברשימת יש עתיד, שקיבלה באורנית קרוב ל-30% מקולות הבוחרים. הליכוד לא היה הרחק מאחור והוא קיבל קצת פחות מ-27%. הבית היהודי והעבודה קיבלו יותר מ-10% ביישוב, הנמצא על גבול הקו הירוק.

 

חילי טרופר, מספר 23 ברשימת העבודה, לא הצליח להתברג לכנסת – ללא שום קשר לכך שביישוב שלו, נס הרים, דווקא תמכו התושבים בליכוד-ביתנו. מפלגתו של בנימין נתניהו זכתה ב-35% ואילו העבודה הסתפקה ב-13.3% ביישוב של טרופר. הבית היהודי, יש עתיד וגם קדימה לא היו רחוקות מהעבודה.

 

השלטים של מופז בכוכב יאיר. אין תמיכה בבית (צילום: עידו ארז) (צילום: עידו ארז)
השלטים של מופז בכוכב יאיר. אין תמיכה בבית(צילום: עידו ארז)

 

ונעבור לצפון. האלוף במילואים אלעזר שטרן לא הצליח לסחוף את מצפה הושעיה שבגליל התחתון לתנועה של ציפי לבני, שבה הוצב במקום הרביעי. ביישוב הדתי בחרו כ-56.5% מהתושבים בבית היהודי, 15% שמו פתק ועליו מחל ופחות מ-6% הצביעו לתנועה.

 

והיו גם שלושה ראשי ערים שיעברו מהלשכות בעירייה למשכן הכנסת. בהרצליה זכתה יש עתיד, שראש העיר שלה לשעבר יעל גרמן הוצבה במקום השלישי ברשימה, בכ-26.5% מקולות הבוחרים. הליכוד קיבל 21.5% ואילו העבודה הסתפקה בקצת יותר מ-16%. מרצ, המפלגה הקודמת של גרמן, הסתפקה בכ-8%.

 

ראש עיר נוסף מרשימת יש עתיד הוא מאיר כהן מדימונה, אבל המעבר שלו מישראל ביתנו ליש עתיד לא סייע למפלגה. הליכוד-ביתנו זכתה במקום הראשון עם קרוב ל-32%, אחריה ש"ס עם קצת פחות מ-20% ושלישית הבית היהודי עם כ-14%. יש עתיד הסתפקה ב-13.8% מקולות המצביעים.

 

ראש העיר השלישי שנבחר הוא יעקב אשר מבני ברק מיהדות התורה. בעירו זכתה מפלגתו בכ-60% מקולות הבוחרים, בעוד ש"ס קיבלה קצת יותר מ-25%. יש עתיד קיבלה רק 1.1% מקולות הבוחרים בעיר שרוב תושביה חרדים, ואילו מרצ הסתפקה ברבע אחוז, קצת יותר מעלה ירוק. 39 תושבים נתנו את קולם לשלוש המפלגות הערביות שעברו את אחוז החסימה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
שאול מופז. כמה קולות קיבל ביישובו?
צילום: עידו ארז
יעקב אשר. היחיד שסחף
צילום: צביקה טישלר
מומלצים