שתף קטע נבחר

הכירו: אלופי הנוער בענפי הספורט שלא שמעתם עליהם

לא תמצאו אותם במגרשי הכדורגל והכדורסל, אבל הנערים הללו הם ספורטאים מעוטרי פרסים והישגים שמייצגים בכבוד את ישראל. הגיע הזמן שתכירו את אלופי ישראל בסנוקר, רכיבה על סוסים, ריקודים סלוניים, באולינג וגלגיליות. כבוד!

כשאנחנו חושבים על חוגים לילדים בתחום הספורט, אנחנו בדרך כלל מתכוונים לכדורגל, כדורסל או קראטה. אבל יש הורים וילדים שלא נכנעים לצו השגרה ומחפשים סוג ספורט ייחודי שיתאים גם לכישורים שלהם וגם ירתק אותם. ומסתבר שיש כאלה לא מעט. הם פחות מפורסמים, פחות מתוקשרים, אבל מביאים לא מעט כבוד בזכות הישגים בינלאומיים.

 

קיראו עוד כתבות בערוץ הורים  

 

אין ספק כי אחת הבעיות עם ענפי הספורט הללו שהם אוטומטית מעלים חיוך על שפתי השומע, כי ממתי באולינג או ריקודים סלוניים למשל, זה ספורט? אז זהו שכן. לא רק שהם ענפי ספורט מסודרים עם תחרויות, ליגות וגם לא מעט תככים כמו בכל ספורט, הם גם ענפים שהולכים וצומחים מדי שנה.

 

באולינג

 איגוד הכדורת הישראלי מונה 17 אגודות, כשכל אחת מהן מנהלת את המשחקים שלה באופן פנימי, אבל כולן מסונפות לאיגוד הראשי. יש 4 ליגות גברים, ליגת נשים, 2 ליגות נוער ואפילו 4 ליגות לסניורים (מעל גיל 50).

  

יו"ר האיגוד, אריה פישר אומר כי, כ-1000 איש מתחרים בארץ במסגרות השונות, וכ-500 משתתפים במסגרת התחרותית הייצוגית. "מדובר במשחק מאוד פסיכולוגי שדורש המון התמדה, דיוק ויכולת ריכוז פנומלית. הספורטאים הצעירים שלנו מוכשרים וגם עתירי הישגים", הוא אומר.

 

הבאולינג עדיין לא ספורט אולימפי, אבל פישר אופטימי ומסביר כי מונחת כעת בקשה בוועד האולימפי, לנסות ולכלול גם את הבאולינג במסגרת הזו. מה שבטוח, במכביה הקרובה, יהיה לבאולינג ייצוג נכבד מול יהדות הגולה.

 

שמות והישגים: שיר אזולאי בת ה-15 וחצי מחולון זכתה במקום ה-3 באליפות אירופה האחרונה, אלופת אירופה ב-2010 הייתה שחף אנטין. אביב אלפיטל זכה באליפות אירופה לנוער ב-2007, אביב אלפיטל ובן פישלר זכו במדליית זהב בזוגות באליפות אירופה 2007. אור אבירם בכיר ספורטאי הבאולינג היה אלוף אירופה ב-2006 ואף זכה להיות סגן אלוף העולם. 

 

אז מה צריך כדי להצליח? להתחיל להתאמן. אפשר למצוא ליגות באולינג בכל הארץ. והכי חשוב לדברי פישר, היא הרצינות. "צריך זה ספורט לכל דבר ולא דרך להעביר ערב עם החברים. הספורטאים שלנו מתאמנים במשך זמן רב, ואף מתגייסים לצבא בסטטוס ספורטאים מצטיינים ופעילים".

 

 

 

אור אבירם בפעולה. משחק שמשלב ריכוז והתמדה (צילום: אריה פישר, התאחדות הכדורת בישראל) (צילום: אריה פישר, התאחדות הכדורת בישראל)
אור אבירם בפעולה. משחק שמשלב ריכוז והתמדה(צילום: אריה פישר, התאחדות הכדורת בישראל)

  

רכיבה על סוסים

זה אולי נראה מתאים יותר לליגות באנגליה, אבל רכיבה על סוסים היא ספורט פעיל למדי בארץ. 1,500 איש רשומים בהתאחדות הישראלית לספורט הרכיבה -1100 רוכבים פעילים, מתחרים ומתאמנים באופן קבוע. "זהו ספורט אולימפי לכל דבר, כבר 5 אולימפיאדות ברציפות" מסבירה לינור קליגר, מזכ"ל ההתאחדות.

 

אפשר להתחיל לרכוב בכל גיל ומגיל 8 כבר אפשר להתחרות. ובניגוד לדימוי שדבק בספורט הזה, לא מדובר בספורט לעשירים בלבד. "יש חוות המפוזרות בכל הארץ, ושם אפשר לבוא להתאמן, כך שאין הכרח לרכוש סוס למי שאוהב את התחום", אומרת קליגר.

 

יש חלוקה לכמה תתי ענפים במסגרת הרכיבה על סוסים:

1. דרסאז' - רכיבה אמנותית - בדיוק כמו התעמלות אמנותית.

2. רכיבה אולימפית - לפי הכללים הנדרשים.

3. רכיבה מערבית - שמדמה את מסעות הקאובואים, ובו בעיקר צריך להפעיל שליטה על הסוס.

 

ויש גם את הוולטינג, שהוא ענף המשלב בין רכיבה אמנותית לבין רכיבה יותר מקצועית. "כל אחד יכול למצוא את מה שהוא טוב בו", מסבירה קליגר. אחד הדברים המאפיינים את הספורט הזה הוא שאין הפרדה בין בנים לבנות. "גם באולימפיאדה גברים ונשים מתחרים יחד", אומר קליגר. 16 ספורטאים מצטיינים ופעילים, בענף משרתים בצה"ל, וכמה רוכבים עברו לאירופה כדי להתאמן ולייצג את ישראל.

 

שמות והישגים: בין האלופים אלופי ישראל לשנת 2011 - 2012: וסילי טנס עם סוסו ברונו בקבוצת הצעירים, הדר גרובר עם הסוס דולון עד גיל 14, איתמר למדן עם הסוס זרנקה עד גיל 18 ועמת יחזקאלוב בן ה-18.

 

אז מה צריך להצליח? לפני הכל, אהבה לחיות. אחר כך, סיבולת, משמעת והמון רצון להצליח. כמעט כל סופשבוע מתקיימות תחרויות ברחבי הארץ, והספורטאים הצעירים מתאמנים כל השבוע לקראתן. לדברי קליגר: " זה חוג, כמו כל חוג, רק הרבה יותר מרתק". 

 

לא לעשירים בלבד. ספורט קלאסי ומרתק (צילום:  יפעת זהר) (צילום:  יפעת זהר)
לא לעשירים בלבד. ספורט קלאסי ומרתק(צילום: יפעת זהר)

 

ריקודים סלוניים

"רוקדים עם כוכבים", הדליקה את הזרקורים על הספורט הכל כך יפה הזה. וכן, הוא ספורט לכל דבר למרות השמלות המתנפנפות והמוזיקה ברקע. עשרות בתי ספר לריקודים סלוניים פזורים ברחבי הארץ, וילדים יכולים להתחיל לרקוד כבר מגיל 3.

 

מאות הרקדנים הפעילים בארץ, הרוקדים במסגרת שתי התאחדויות מרכזיות, לומדים לרקוד שני סגנונות עיקריים: הסגנון הלטיני שכולל את ריקודי הצ'ה צ'ה, סמבה, ג'ייב, רומבה ופאסודובלה והסגנון האירופאי-הקלאסי שכולל ריקודי ואלס אנגלי, טנגו, ואלס וינאי, פוקסטרוט וקוויקסטפ.

 

הרקדנים מתחרים בתחרויות בינלאומיות בעולם, ויש רקדנים ישראלים בצמרת העולמית. גם בענף ספורט הזה, המגיעים לגיל גיוס ועומדים בקריטריונים המתאימים, זכאים להתגייס כספורטאים פעילים ומצטיינים ולהמשיך לרקוד גם במהלך שירותם הצבאי. אגב, גם הריקודים הסלוניים עדיין לא נחשב לספורט אולימפי.

 

במסגרת קידום והתעוררות הענף בארץ, הוקמה לפני כשנתיים הקרן לקידום ריקודים סלוניים בישראל (IBDF)  במטרה לקדם את הענף בארץ. לדברי אלה שילה, מנכ"ל הקרן, "השאיפה של IBDF היא לפתח את רמת הריקודים הסלוניים תוך שיפור הרמה של הרקדנים וסיוע למורים המקומיים בהתפתחות המקצועית".

 

במסגרת אירועי סיום השנה השנייה של פעילות הקרן יתקיים ב-3 במרץ, ערב גאלה מפואר בהשתתפות אלופי עולם מהתחום. מיקי קם, מכוכבות "רוקדים עם כוכבים" תנחה את הערב.

 

שמות והישגים: בגלל ההתאחדויות המתחרות, יש רשימת הישגים לא מבוטלת בארץ ובעולם. בין השאר, ליאנה אודיקדזה וארטיום ליאסקובסקי בני ה-16 מדורגים במקום ה-12 באליפות העולם. מאריקה אודיקדזה ושחר זיסמנוביץ (גילוי נאות במקרה גם הבן של הכותבת, ר.ז) אלופי ישראל לגילאי 18-21 ורק לפני כשבועיים באליפות העולם ללטין בגילאי 14-15 זכו עומרי מישאל וליאל מורייניס במקום ה-16.

 

אז מה צריך כדי להצליח? אהבה לריקוד, אהבה למוזיקה, התמדה, משמעת וגם הרבה מאוד יצירתיות. "התחום משלב עבודה מאוד טכנית יחד עם שילוב של יצירתיות וחדשנות", אומרים הרקדנים.

 

מאריקה אודיקדזה ושחר זיסמנוביץ, אלופי ישראל לגילאי 18-21. ספורט הדורש התמדה ומשמעת (צילום: מיכאל מירינסון) (צילום: מיכאל מירינסון)
מאריקה אודיקדזה ושחר זיסמנוביץ, אלופי ישראל לגילאי 18-21. ספורט הדורש התמדה ומשמעת(צילום: מיכאל מירינסון)

 

גלגליות

500 ספורטאים בין הגילאים 7-18, מתאמנים בספורט הכל כך מיוחד הזה שהתחיל את דרכו בארץ בחיפה, אבל כבר התפרש לכל הארץ. איגוד הגלגליות בישראל חבר בוועדה האירופית הבינלאומית, ופועלים במרץ כדי לנסות ולקדם את הספורט הזה להפוך להיות אולימפי.

 

הספורטאים הצעירים המחליקים על גלגליות יכולים לבחור מתוך כמה התמחויות:

החלקה אמנותית

החלקה על רולר בליידס  

הוקי גלגליות - שהוא בעצם דומה מאוד להוקי הקלאסי על הקרח.

מירוצים על גלגליות - מדובר בתחום חדש יחסית, וכעת מנסים ראשי האיגוד להכניס לארץ את ההסמכות ואנשי המקצוע המתאימים.

 

הספורטאים הצעירים מתאמנים כמה פעמים בשבוע באולמות המתאימים במיוחד להחלקה, משתתפים באליפויות אירופה והעולם, והם נמצאים במרכז הטבלה העולמית. בארץ ניתן למצוא אולמות להחלקה בחולון, גבעתיים, יהוד ואריאל. ובעתיד מתוכננים אולמות במקומות נוספים.

 

אז מה צריך כדי להצליח? יציבה על הרחבה, המון משמעת ויכולת התמדה וכמובן זוג נעליים מקצועיות כדי להגיע לתוצאות הטובות ביותר. "חשוב להבין שמדובר בספורט לכל דבר, יש צורך באימונים רבים כדי להגיע לתוצאות. בסוף, זה משתלם", אומרים ראשי האיגוד.

 

הוקי גלגליות. השקעה בשעות רבות של אימונים (צילום: jupiter) (צילום: jupiter)
הוקי גלגליות. השקעה בשעות רבות של אימונים(צילום: jupiter)

 

סנוקר

רוב האנשים ששומעים על סנוקר, אוטומטית חושבים על "צ'רלי וחצי", ומועדונים אפלים מפוקפקים. אז זהו, שלא רק זה רחוק מהמציאות, זה אפילו מאוד מעליב. אומר דודי אסולין, הצלם הרשמי של האיגוד הביליארד הישראלי.

 

"מדובר בספורט מאוד מקצועי שדורש המון טכניקה ומיומנות", מסביר אסולין. "הסטיגמה כבר קיימת פחות מבעבר אבל עדיין יש הורים שנרתעים. זאת למרות העובדה שמאז שערוץ יורו ספורט משדר את הטורנירים הגדולים בעולם, אנשים החלו להיחשף ליופי של הספורט הזה".

 

סנוקר.משחק טקטי ואסטרטגי הדורש התמדה וריכוז (צילום: דודי אסולין) (צילום: דודי אסולין)
סנוקר.משחק טקטי ואסטרטגי הדורש התמדה וריכוז(צילום: דודי אסולין)

 

כמה עשרות בני נוער מתאמנים בארץ, בשלושה מקומות עיקריים: בחיפה, באשדוד וגם בתל אביב. בהתחלה אין צורך לקנות ציוד, אבל כשמתמקצעים, כדאי לרכוש ציוד משלכם.

 

שי אייזנברג, יו"ר האיגוד הוא שחקן פעיל בליגות של הבוגרים וכעת משמש גם כפרשן בערוץ הספורט, שכאמור, מנסה לקרב את הספורט לציבור הרחב.

 

האיגוד משלב את הסנוקר והפול. "הסנוקר הוא יותר טכני, ואילו הפול הוא יותר פשוט", מסביר אסולין ומציין כי נבחרת הנוער הישראלית, היא סגנית אלופת אירופה."זה הישג מכובד מאוד וזה הודות לשחקנים המצוינים שלנו".

 

הספורטאים הצעירים מתגייסים לצה"ל במעמד ספורטאים מצטיינים ופעילים כדי להמשיך להתאמן. אגב, בגמנסיה הרצליה, סנוקר נמצא כחלק מתוכנית הלימודים.

 

שמות והישגים: השחקן הכי בולט הוא שחר רורברג בן ה-18 שמשחקו סייע לנבחרת הנוער הישראלית, לזכות בסגנות אליפות אירופה.

 

אז איך אפשר להצליח? קודם כל להתחיל לשחק. להבין שהתדמית הגרועה של המשחק כבר מזמן פינתה מקומה לספורט לגיטימי וחכם. חשוב להתמיד ולהתאמן. זה יכול ללמד את הילדים, סבלנות, ריכוז, עיצוב האישיות.

 




 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: RB Photo- BTND Romain
מהמגרשים של אנגליה לחוות בישראל. חוג לרכיבה על סוסים
צילום: RB Photo- BTND Romain
מומלצים