שתף קטע נבחר

נפתחה העונה: 4 מתכוני עוגת תפוזים

מה עושים עם תפוזים, חוץ מלקלף ולאכול? 4 מתכונים עוגת תפוזים של "אידלסון 10": עוגת תפוזים וקוקוס, מאפינס כתומים, עוגת שוקולד - תפוז וגם בבקה תפוזים

הם כתומים, ריחניים והכי מזוהים עם החורף הישראלי: תפוזים הם ללא ספק מהאהובים שבפירות העונה בארץ. ניתן למצוא אותם כעת בשווקים בשלל סוגים וזנים: תפוזי שמוטי ומזן תבורי, ולנסיה ואדומים, וגם תפוזי קרה-קרה מתוקים וורודים.

 

עוד בערוץ האוכל:

זה ששומר עליי: 3 מתכונים עם שומר

מותק, הפירות הצטמקו: 3 מאפים עם צימוקים

רותי בישלה דייסה: פולנטה חגיגית עם פטריות

 

טעמם של הזנים המעט חמצמצים משתלב נהדר בעוגות. במתכונים לפניכם נוסיף אותם למרכיבים כשוקולד מריר או לבן, קוקוס, וגם גבינה.

 

עוגת תפוזים וקוקוס

עוגה פשוטה וקלה בהשראת הטעמים של עוגות הסולת של אגן הים התיכון - טיפשיפטי בלקני, בסבוסה מרוקאית וספרא טריפוליטאית.

 

המרכיבים:

לעוגה:

1 כוס מיץ תפוזים

5 ביצים מופרדות לחלמונים וחלבונים

1 שקית אבקת אפייה

1 כוס קוקוס

1.5 כוסות קמח

3/4 כוס שמן

1 כוס סוכר

1 כפית תמצית וניל (או 1 שקית סוכר וניל)

 

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)
(צילום: דודו אזולאי)

 

אופן ההכנה:

  1. מערבבים בקערה את החומרים היבשים יחד: הקמח, אבקת האפייה והקוקוס.
  2. טורפים בקערה נפרדת ובעזרת מטרפה היטב חלמונים, שמן, חצי כוס מהסוכר ותמצית וניל.
  3. תוך כדי טריפה או הקצפה במקצף ידני מוסיפים לסירוגין (בכמה פעמים) את תערובת הקמח ומיץ תפוזים, קצת מתערובת הקמח וקצת ממיץ התפוזים.
  4. בקערת מיקסר נפרדת מקציפים חלבונים עם שארית הסוכר (חצי כוס הנותרת).
  5. כשנהיה קצף אחיד מקפלים את קצף החלבונים לתוך התערובת.
  6. יוצקים לתבנית ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות במשך 20-30 דקות, עד שהקיסם יוצא יבש ולעוגה קרום זהוב מלמעלה.

 

עוגת בבקה תפוזים

מתכון מהיר ופשוט להכנה של עוגה, שאמנם מכינים אותה בתבנית המסורתית של העוגות מבית סבתא, אך כאן תם הדמיון בינה לבין הבבקות הידועות. את השוקולד והשמרים מחליף - ניחשתם נכון - מיץ תפוזים והטעם הדרי וממכר, ללא שמרים או עבודה מסובכת מדי.

 

המרכיבים:

6 ביצים מופרדות לחלמונים וחלבונים

1.5 כוסות סוכר

2 שקיות סוכר וניל

2 כוסות קמח תופח

קליפת תפוז מגוררת מתפוז 1

3/4 כוס מיץ תפוזים, מעורבב עם 1/4 כוס שמן

 

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)
(צילום: דודו אזולאי)

 

אופן ההכנה:

  1. מקציפים בקערה גדולה את החלבונים בעזרת מטרפה ידנית או חשמלית עם 3/4 כוס סוכר ו-1 סוכר וניל.
  2. מקציפים בקערה קטנה יותר חלמונים עם 3/4 כוס סוכר ו-1 סוכר וניל.
  3. מוסיפים לסירוגין לקערת קצף החלמונים, בזמן הערבוב האיטי בכדי לא לשבור את התערובת, את קליפת התפוז המגוררת, 2 כוסות הקמח, 3/4 כוס מיץ התפוזים המעורבבים עם 1/4 כוס השמן.
  4. מקפלים בעדינות את החלמונים לתוך תערובת החלבונים עד שנוצרת תערובת חלקה.
  5. משמנים את תבנית הבבקה עד מחצית מהגובהה בכדי שהעוגה לא תידבק.
  6. אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות במשך כ-45 דקות עד שצבע העוגה שחום מעט או מעט זהוב וכשמכניסים קיסם הוא יוצא יבש.
  7. הופכים את העוגה על רשת מוגבהת כשהיא חמה עדיין ומצננים. לאחר מכן הופכים שוב לצלחת הגשה ומגישים.

 

 

מאפינס תפוזים

מתכון עשיר ומושחת למאפינס עונתיות שתפורות בול על למי שרוצה לארח בימי החורף ולפנק בעוגות אישיות ומושקעות.

 

המרכיבים:

200 גרם חמאה

3 ביצים בינוניות (מידה M)

1 כפית קליפת תפוז מגוררת

280 גרם סוכר לבן

300 גרם קמח

1 כפית מחוקה אבקת אפייה

1 כפית סודה לשתייה

1/2 כפית מלח

140 גרם ריוויון

100 גרם אגוזי מלך

100 גרם קליפות תפוזים חתוכות לקוביות

לטופינג:

100 גרם גבינת שמנת

100 גרם אבקת סוכר

 

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)
(צילום: דודו אזולאי)
 

 

אופן ההכנה:

  1. מנפים קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה, ומלח לתוך קערה.
  2. מקציפים במיקסר עם וו גיטרה חמאה, סוכר וקליפת תפוז לתערובת תפוחה ובהירה.
  3. מוסיפים את הביצים, אחת אחרי השניה, רק שהראשונה נבעלת מוסיפים עוד ביצה. כשהתערובת אחידה מוסיפים קמח וריוויון לסירוגין, ב-3 שלבים.
  4. בעזרת מרית מערבבים לתערובת את אגוזי המלך וקוביות ההדרים ומערבבים היטב.
  5. בעזרת כף ממלאים שקעים של תבנית מאפינס מרופדת בנייר עד 3/4 מגובה התבנית.
  6. אופים בתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות, עד שקיסם ננעץ ויוצא עם פירורים לחים.
  7. מכינים את הטופינג: בקערה שמים את גבינת השמנת ואבקת הסוכר יחד ומערבבים למשחה חלקה. וכשהמאפינס מוכנים וקרים - מורחים בעזרת סכין מעליהם.

 

 

עוגת שוקולד תפוז

סיפור השוקולד והתפוזים תמיד משתלב נהדר יחד. וריאציה מושקעת במתכון לעוגה מורכבת. ועדיין - התוצאה שווה את ההשקעה.

 

המרכיבים:

130 גרם שוקולד מריר

2.5 כפות שמנת מתוקה

90 גרם חמאה (חבילת חמאה של 100 גרם פחות כף)

1/4 כוס (50 גרם) סוכר

2 חלמונים מביצה בגודל M

1/2 כוס פחות כף קמח

2 חלבונים מביצה בגודל M

2 כפות סוכר

 

גנאש לציפוי:

150 גרם שוקולד מריר

100 גרם שמנת

50 גרם מיץ תפוזים

 

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)
(צילום: דודו אזולאי)

 

אופן ההכנה:

  1. ממיסים בקערה מתאימה למיקרוגל שוקולד ושמנת מתוקה לתערובת אחידה וחמימה.
  2. מקציפים את החלבונים יחד עם הסוכר לקצף רך ועדין ושומרים בקערה בצד.
  3. במיקסר עם וו גיטרה שמים חמאה וסוכר ומקציפים לתערובת בהירה ותפוחה, מוסיפים לאט את החלמון עד שהתערובת אחידה, מנקים את דפנות המיקסר בעזרת מרית. מוסיפים את השוקולד המומס ומערבבים לאחר מכן מוסיפים את הקמח ומערבבים רק עד שנבלע.
  4. טורפים מעט מקצף החלבונים לתערובת השוקולד ואת שאר הקצף מקפלים בעדינות.
  5. שופכים את כל התערובת לתבנית אינגליש קייק ואופים בתנור שחומם מראש לטמפ' של 170 מלות, אופים עד שקיסם ננעץ ויוצא עם פירורים לחים.
  6. מכינים את הגנאש: בסיר קטן מחממים מיץ תפוזים מסוננן ושמנת לסף רתיחה, שופכים על השוקולד ומערבבים היטב.
  7. נותנים לגנאש לעמוד בטמפ' החדר כ-10 דקות וכשהוא התייצב מעט שופכים אותו על העוגה בתבנית האינגלייש קייק.
  8. מומלץ לקרר לילה במקרר לפני ההגשה.

 

נעמה יצחק היא השף-קונדיטורית של רשת "אידלסון 10"

 


   

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דודו אזולאי
שוקולד תפוז
צילום: דודו אזולאי
צילום: דודו אזולאי
בבקה
צילום: דודו אזולאי
מומלצים