שתף קטע נבחר

איראן שיגרה בהצלחה קוף לחלל: "הוא חזר חי"

הישג טכנולוגי מרשים לתוכנית החלל של טהרן, שמדאיגה את המערב: כמעט שנתיים אחרי ששיגרה לחלל בובת קוף, איראן הטיסה קוף לגובה של כ-120 ק"מ - והשיבה אותו בחיים. איראן מתכוונת לשגר אדם לחלל עד 2020. צפו בקוף לפני השיגור

קוף לפני בן אדם: כמעט שנתיים אחרי ששיגרה לחלל בובת קוף, שלחה איראן לחלל את הדבר האמיתי ורשמה הישג טכנולוגי מרשים, כחלק מתוכנית החלל שלה שמדאיגה את ישראל והמערב. רשת החדשות האיראנית בשפה הערבית "אל-עאלם" דיווחה היום (ב') כי טהרן שיגרה קוף חי לחלל.

 

"איראן שיגרה היום בהצלחה לגובה של יותר מ-120 ק"מ קפסולה שמכונה 'פיסגאם' (חלוץ), שהכילה קוף. הקפסולה ואיתה הקוף שבו ללא נזק", נכתב ב"אל-עאלם", שם ציטטו את ראש תוכנית החלל במשרד ההגנה האיראני, חמיד פאזלי. שמו של הקוף שעשה היסטוריה לא נחשף. צפו בהכנות לשיגור הקוף, כפי שפורסמו בווידאו של אתר "לנזאיראן" - אתר עצמאי שעוסק בנעשה באיראן באופן ביקורתי.

 

בשבוע שעבר מסר פאזלי כי "הושלמו הבדיקות האחרונות לפני שיגור הקפסולה שבה יהיה הקוף". הוא אמר אז כי השיגור ייצא לפועל בין 31 בינואר ל-10 בפברואר, אז מציינים באיראן את יום השנה ה-34 למהפכה האיסלאמית - אך בסופו של דבר השיגור הוקדם. הבכיר האיראני ציין אז כי "תוכנית הקוף תסייע בהכנות לשיגור אדם לחלל", שטהרן מתכוונת לבצע עד 2020. 

 

מכינים את הקוף לשיגור (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
מכינים את הקוף לשיגור(צילום: רויטרס)
 

 

הקוף האנונימי לפני השיגור (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
הקוף האנונימי לפני השיגור(צילום: רויטרס)

 

לפני הקוף: תולעים, צבים וחולדה בחלל

זה לא היה הניסיון הראשון של איראן לשגר קוף לחלל. לפני שנתיים הודיעה הרפובליקה האיסלאמית כי ניסיון דומה כשל, אבל לא מסרה פרטים נוספים. אז הקוף היה אמור להיות משוגר בתוך קפסולה במשקל 285 ק"ג, שאותה יישא טיל "כאבושגר-5". כמה חודשים לפני כן ערכה איראן ניסוי שבו שוגר טיל ועליו קפסולה עם בובה של קוף. 
 

ב-2010 ערכה איראן את הניסוי הראשון עם בעלי חיים בחלל. על גבי טיל

"כאבושגר-3" נשלחו תולעים, שני צבים וחולדה. המדענים האיראנים עקבו אחר בעלי החיים באמצעות מצלמות שהותקנו בטיל. עם זאת, לא נמסר אם האיראנים השיבו את בעלי החיים לכדור הארץ בתום הניסוי.

 

שנה לפני כן שיגרה איראן לחלל את הלוויין הראשון שלה, "אומיד" (בפרסית - תקווה) באמצעות משגר "ספיר". הדבר עורר דאגה ברחבי העולם מחשש לכך שיכולת שיגור הלוויינים מעידה על יכולותיה של הרפובליקה האיסלאמית לשגר טילים בליסטיים ארוכי טווח, שיוכלו אף לשאת ראשי נפץ גרעיניים. מאז שיגרה איראן שני לוויינים נוספים - רסאד ביוני 2011 ונביד בפברואר 2012. אבל היא דחתה, ללא הסבר, את השיגור המתוכנן במאי האחרון של הלוויין פאג'ר.

 

Read this article in English

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
הקוף לפני השיגור. הוטס לגובה של 120 ק"מ
צילום: רויטרס
בובת הקוף ששוגרה ב-2011
Photo: Screenshot
רויטרס
אחמדינג'אד. סימן וי
רויטרס
טיל כאבושגר
מומלצים