שתף קטע נבחר
צילום: לאה גולדה הולטרמן

30 שנה במחנה יהודה: מסעדת מורדוך

מזה 4 עשורים שבאי שוק מחנה יהודה שבירושלים, בין אם אלו חברי כנסת או מוכרי דגים, יודעים היכן מוגשות כמה ממנות הקובה הטובות בארץ. לאה גולדה הולטרמן מבקרת במוסד הירושלמי מורדוך

להיכנס למסעדת מורדוך זה קצת כמו להיכנס למטבח בבית של הדודה האהובה. בסירים שבעיבורי המסעדה עומדים סירים מלאים בכל טוב שכוללים שלל תבשילים, שמתבשלים להם משעות הבוקר המוקדמות.

 

 (צילום: לאה גולדה הולטרמן) (צילום: לאה גולדה הולטרמן)
(צילום: לאה גולדה הולטרמן)

 

הסועדים שמגיעים ל-"מורדוך", שנמצאת בפאתי שוק מחנה יהודה הירושלמי, נמנים על כל שכבות האוכלוסיה של העיר -משופטים בבית המשפט העליון ועד למוכרי הדגים והירקות מהשוק העיראקי הסמוך. חברי כנסת ליד פועלי השוק מסבים אחד ליד השני ואוכלים מרקי קובה ומטעמים מהמטבח העיראקי-כורדי, שמגיעים אחרי מנות ראשונות שמוגשות למרכז השולחן.

 

מסעדת מורדוך נפתחה ב-1982 ושומרת, היום כמו פעם, על ארשת פשוטה ורגועה, גם בשיא הלחץ. "חגגנו באוגוסט האחרון 30 שנים למסעדה. השקנו כוסות וחגגנו עם הלקוחות", אומר איציק אגאי, הבעלים.

 

 (צילום: לאה גולדה הולטרמן) (צילום: לאה גולדה הולטרמן)

 

"בזמן האצ"ל, 'מורדוך' היה הכינוי המחתרתי של אבי מרדכי אגאי ז"ל, שפתח איתי את המסעדה. הוא היה יליד ירושלים וגדל בנחלאות, לא רחוק מהמסעדה. כל המשפחה שלנו עדיין גרה כאן".

 

 (צילום: לאה גולדה הולטרמן) (צילום: לאה גולדה הולטרמן)
(צילום: לאה גולדה הולטרמן)

 

"את האהבה לבישול קיבלתי מאבא. כשהשתחררתי מהצבא, עלה לי הרעיון לפתוח איתו מסעדה. לא הייתי בטוח שאני אוכל לבשל, אבל ידעתי שזה מה שאני רוצה לעשות. אבי לא כל כך רצה, למרות שהוא היה מסעדן. אבל למזלי בסוף הוא השתכנע". 

 

 (צילום: לאה גולדה הולטרמן) (צילום: לאה גולדה הולטרמן)
(צילום: לאה גולדה הולטרמן)

 

"אני חושב שהיינו חלוצים בתחום-בישול שאנשים לא כל כך הכירו ממסעדות עד אז: מרקי קובה, מג'דרה ועלי גפן ממולאים. אלו מאכלים שהיו מכינים עד 'מורדוך' רק בבית, ולא בדיוק משהו מוכר ועממי שנמכר בחוצות העיר כמו בורקס"

 

 (צילום: לאה גולדה הולטרמן) (צילום: לאה גולדה הולטרמן)

 

"בהתחלה המסעדה היתה ממש קטנה וגם תפריט לא היה, רק 4 שולחנות ואוכל ללא יומרות, עם הרבה אהבה ורצון. עם הזמן, הרכבנו תפריט מתוך הרבה ניסוי וטעייה והוא כיום התייצב ולא משתנה. מה שהקהל אהב - נשאר". 

 

 (צילום: לאה גולדה הולטרמן) (צילום: לאה גולדה הולטרמן)
(צילום: לאה גולדה הולטרמן)

 

במקום מוגשים דרך קבע 4 סוגים של תבשילי קובה: קובה אדום (מטפוניה) עם סלק, קובה חמוסטה קובה חמוץ עם קובות שטוחות במרק על בסיס קישואים וסלרי; קובה במרק במיה וקובה עם בשר קצוץ ולא מבושל". יש גם קובה נבלוסיה מטוגנת מבורגול, שנחשבת לאחת הטובות בארץ.

 

 (צילום: לאה גולדה הולטרמן) (צילום: לאה גולדה הולטרמן)
 (צילום: לאה גולדה הולטרמן) (צילום: לאה גולדה הולטרמן)

 

"אין סודות בבישול, אף פעם לא היו גם", מודה אגאי. "אצלנו אין מתכון מיוחד, כך שאין בעיה ללמד ולהעביר הלאה, מי שלא מודה בזה - מפחד".

 

המסעדה ממקומת בנחלאות, בפאתי שוק מחנה יהודה. "לא היתה התלבטות בנוגע למיקום כי יש לנו קשר מיוחד עם הבניין שבו היא ממוקמת - בבניין שאבי בנה".

 

"עובדים כאן רק בני משפחה - הילדים שלי", הוא אומר בגאווה. "נחנו לא עובדים בערב מעולם לא עבדנו, האמנתי שצריך גם לעזור ולהיות עם הילדים לפני הכל. יש לי 5 ילדים בסך הכל. הם החיים שלי, אפילו לפני הקובה והקבוצה".

 

 (צילום: לאה גולדה הולטרמן) (צילום: לאה גולדה הולטרמן)
 (צילום: לאה גולדה הולטרמן) (צילום: לאה גולדה הולטרמן)
(צילום: לאה גולדה הולטרמן)

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: לאה גולדה הולטרמן
קובה במיה
צילום: לאה גולדה הולטרמן
מומלצים