צילום: ירון ברנר
מוסיף המון: 6 מתכונים לימוניים של שאול בן אדרת
הוא משדרג כל מאכל ומוסיף טאצ' של רעננות למנה. שאול בן אדרת מציג: 6 מתכונים חמצמצים מרחבי הים התיכון: פסטה עם לימון ואספרגוס, עוף בלימון כבוש, מרק סולת טוניסאי ועוד

כמעט לכל מדינה יש מאכל או משקה לימוני אופייני; האיטלקים גאים בלימונצ'לו, המרוקאים הכירו לעולם את הלימון הכבוש, היוונים אוהבים את הכבש בלימון (וגם בחלב אימו), לצרפתים יש פאי לימון ואפילו פסטיבל שלם שכולו שיר הלל ללימון, שנערך מדי חורף בעיר מנטון שבריביירה הצרפתית.  

 

עוד בערוץ האוכל:

מבצע קרמבו: ביקור במפעל קרמבו

אדום עולה גם מהגינה: 2 מתכוני כרוב אדום

מכינים סטייק בבית כמו במסעדה: מדריך ומתכונים 

 

ביריד דומה המתקיים בגני בלווס (Jardins Biovès) הירוקים, אפשר לטעום ריבות, ג'לי, דבש וליקרים העשויים - ניחשתם נכון - מלימון, וגם לקנות מגוון סבונים ובשמים בניחוח לימוני.

 

ומה לגבינו? ובכן, ישראל היא מדינה של פירות הדר וגדלים בה לימונים משובחים במיוחד. החורף זאת התקופה הטובה ביותר עבור הלימון ובמיוחד לכבודו - הנה 6 מתכונים שיוציאו לו את המיץ. 

 

 

עוף בלימון כבוש

הוספת לימון כבוש לעוף נותנת לא רק טעם מצוין אלא, גם רכות נפלאה.

 

המרכיבים:

6 כרעי עוף

1 כוס לימונים כבושים קצוצים

1 כף פלפל צ'ומה

2 ענפי רוזמרין

3 כפות שמן זית

5 שיני שום פרוסות

פלפל גרוס

1 כפית כמון

 

 (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

 

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את כל חומרי המרינדה. מוסיפים את העוף ומניחים בתבנית במקרר להשריה של כ-4 שעות.
  2. מכניסים את התבנית עם העוף לתנור, שחומם מראש לטמפ' של 200 מעלות, ואופים כשעה. הופכים את העוף מידי פעם כדי שייצלה מכל הכיוונים.

 

 

פסטה עם לימון ואספרגוס

מנה קלאסית, קלילה ומהירת הכנה. קצת פסטה, קצת אספרגוס ולימון - מי צריך יותר מזה?

 

המרכיבים (ל-4 מנות):

מבשלים פסטה פפרדלה (רחבה) לפי הוראות יצרן כ- 250 גרם

לרוטב:

1 כוס ציר ירקות

50 גרם חמאה

חצי כוס יין לבן יבש

5 שיני שום פרוסות

גרידה מלימון אחד

מיץ מלימון אחד

עלי אורגנו טריים מופרדים מ-2 ענפים

10 גבעולי אספרגוס פרוסים באלכסון דק דק

 

 (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

 

אופן ההכנה:

  1. מניחים בסיר את כל מרכיבי הרוטב (ציר, חמאה, יין, שום, לימון) ומבשלים עד שמצטמצם ל-1/3.
  2. מוסיפים את הפסטה המבושלת, את עלי האורגנו ואת האספרגוס.
  3. מבשלים כ-2 דקות נוספות ומגישים עם המון פרמזן מעל.

 

מרק שום לימון וסולת

מרק טוניסאי במקור. הרעיון הוא מין דייסה שהלימון ועשבי התיבול הופכים אותה למעדן.

 

המרכיבים (ל-6 מנות):

2 ליטר ציר ירקות

10 שיני שום פרוסות

כוס סולת

1/2 כוס כוסברה קצוצה

1/2 כוס נענע קצוצה

גרידה מ-2 לימונים

מיץ מלימון 1

2 כפות חמאה

מלח ופלפל לתיבול

 

 (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

 

אופן ההכנה:

  1. משחימים קלות בסיר את שיני השום עם החמאה, יוצקים את ציר הירקות ומביאים לרתיחה.
  2. מוסיפים את הסולת לאט לאט תוך כדי בחישה. מבשלים על אש קטנה כ-5 דקות, מתבלים במלח ופלפל.
  3. לבסוף מוסיפים את עשבי התיבול ומיץ הלימון.
  4. מזליפים מעט שמן זית ומגישים.

 

 

מרק קרם ארטישוק לימוני

גרסה נוספת של מרק סמיך וממלא, כאשר הלימון מרענן והופך אותו קל יותר. מעבר לזה, הארטישוק והלימון הם שידוך נפלא.

 

המרכיבים (6-8 סועדים):

1 ק"ג ארטישוק ירושלמי קלוף

1 גבעול כרישה גדולה , פרוסה וקצוצה דק

4 שיני שום קלופות

1 שורש סלרי קלוף וחתוך לקוביות קטנות

1.5 ליטר מים

1/4 כפית מלח

1/2 כפית פלפל לבן

2 כפות חמאה

מיץ מאחד לימון

גרידה מאחד לימון

 

 (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

 

אופן ההכנה:

  1. בסיר עם חמאה, מטגנים את הארטישוק, הכרישה, שורש הסלרי והשום עד להשחמה קלה.
  2. מוסיפים את המים ומבשלים על אש נמוכה כ-30 דקות עד שהירקות מתרככים.
  3. מורידים מהאש, מעבירים למעבד מזון וטוחנים עד לקבלת מרקם חלק.
  4. מחזירים את המרק לאש מתבלים במלח, פלפל לבן, שמנת מתוקה ומיץ לימון ומבשלים כ- 10 דקות נוספות.
  5. יוצקים מרק לצלחת הגשה ומקשטים עם גרידת לימון ולימון צלוי מעל.

 

 

תרד ומנגולד בלימון

תוספת נהדרת למנת דג או בשר וגם כמנה בפני עצמה.

טיפ: אל תחששו מכמויות המנגולד והתרד - בבישול נפחם יורד והעלים מתרככים.

 

המרכיבים:

500 גרם מנגולד

500 גרם תרד

6 שיני שום כתושות

6 כפות שמן זית

מלח ופלפל גרוס

1 לימון פרסי מיובש

1/4 כפית כמון טחון

3 כפות מיץ לימונים

3 כפות צנוברים

 

 (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

 

אופן ההכנה:

  1. קוצצים את התרד והמנגולד. מניחים בסיר גדול את כל המרכיבים מלבד מיץ הלימון והצנוברים.
  2. מבשלים על אש בינונית כ-15 דקות לאידוי כל הנוזלים.
  3. להגשה: מטפטפים מיץ לימון ומפזרים מעל צנוברים קלויים.

 

מומלץ להגיש עם לבנה כבשים.

 

לימונים צלויים ופריכים

המרכיבים:

5 לימונים בשלים

מעט אבקת סוכר

 

 (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

 

אופן ההכנה:

  1. פורסים כ- 5 לימונים בשלים דק דק לרוחבם ומניחים על נייר אפייה שפוזרה עליו אבקת סוכר
  2. מפזרים אבקת סוכר גם מעל הלימונים. אופים בתנור בחום של 130 מעלות כ-20 דקות עד שהלימונים מתייבשים והופכים להיות קריספי ומקורמלים.

 


 

    קישורים ממומנים
     תגובה חדשה
    הצג:
    כל התגובות לכתבה מוסיף המון: 6 מתכונים לימוניים של שאול בן אדרת
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    סטייל בבית
    צילום: ירון ברנר
    צהוב בצלחת
    צילום: ירון ברנר
    ynet ספיישל
    לבשל עם יעל
    משהו מתוק
    תיק אוכל
    מתכון לבריאות
    הבולסת חוקרת