שתף קטע נבחר

התמונות החשודות: איראן אכן שיגרה קוף לחלל?

בעיתון "טיימס" בחנו את התמונות שבעזרתן התגאתה טהרן בהישג טכנולוגי מזהיר. הם גילו שלפני השיגור נראה קוף עם שומה אדומה ופרווה בהירה סביב פניו, ובאלה שאחריו - הן נעלמו. החשד: השיגור מעולם לא התרחש או שהקוף לא חזר בחיים

ארבעה ימים אחרי שאיראן הכריזה בגאווה כי הצליחה לראשונה לשגר קוף לחלל, צעד שפירושו כי הרפובליקה האיסלאמית עשתה פריצת דרך טכנולוגית משמעותית שעשויה לסייע לה גם לקידום תוכנית הגרעין, מטיל הערב (יום ו') העיתון הלונדוני "טיימס" ספק בטענות האיראניות.

 

העיתון הבריטי טוען כי שתי תמונות שונות של הקוף ששוגר לכאורה אל החלל מעלות את החשד שהשיגור כלל לא בוצע, או שהקוף מת בדרכו לחלל והאיראנים שלפו לצורך ההכרזה על שיגור מוצלח קוף אחר.

 

התמונות ששלף העיתון "טיימס" (צילום: הטיימס הלונדוני) (צילום: הטיימס הלונדוני)
התמונות ששלף העיתון "טיימס"(צילום: הטיימס הלונדוני)

 

ב"טיימס" ציינו כי כלי תקשורת המזוהים עם המשטר האיראני פרסמו כמה תמונות של הקוף מהרגעים שקדמו לשיגור, ושבתמונות הללו ניתן היה להבחין בשומה אדומה מעל עינו הימנית ובפס של פרווה בהירה סביב פנים, כשהוא לובש סוג כלשהו של חליפת חלל.

 

במסיבת העיתונאים שלאחר השיגור, ציינו ב"טיימס", כבר לא נראתה השומה האדומה והפרווה הבהירה סביב פניו נעלמה. "זהו בבירור יצור אחר", כתבו שם. לפי ה"טיימס", יש לכך שני הסברים אפשריים: האחד הוא שהקוף המקורי מת במהלך הטיסה לחלל והמשטר היה נבוך מכדי להודות בכך, והשנייה היא שהשיגור מעולם לא בוצע.

 

בעיתון הלונדוני הזכירו כי לפי מומחים שונים, עד כה לא התקבל שום אישור עצמאי מחוץ לאיראן לכך שהרפובליקה האסלאמית אכן קיימה את השיגור לחלל ושבמסגרתו שוגר קוף או שהקוף שרד, וכן שאיראן כבר התגאתה בעבר כמה פעמים בהישגים טכנולוגיים שלא הושגו בפועל.

 

שיגור הקוף שאירע לכאורה השבוע לא היה הניסיון הראשון של איראן לשגר קוף לחלל. לפני שנתיים הודיעה הרפובליקה האיסלאמית כי ניסיון

דומה כשל, אבל לא מסרה פרטים נוספים. אז הקוף היה אמור להיות משוגר בתוך קפסולה במשקל 285 ק"ג, שאותה יישא טיל "כאבושגר-5". כמה חודשים לפני כן ערכה איראן ניסוי שבו שוגר טיל ועליו קפסולה עם בובה של קוף.

 

ב-2010 ערכה איראן את הניסוי הראשון עם בעלי חיים בחלל. על גבי טיל "כאבושגר-3" נשלחו תולעים, שני צבים וחולדה. המדענים האיראנים עקבו אחר בעלי החיים באמצעות מצלמות שהותקנו בטיל. עם זאת, לא נמסר אם האיראנים השיבו את בעלי החיים לכדור הארץ בתום הניסוי.

 

Read this article in English

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: הטיימס הלונדוני
ההשוואה שעשו ב"טיימס". בעולם לא אימתו את השיגור
צילום: הטיימס הלונדוני
מומלצים