שתף קטע נבחר

צילום: אלעד גרשגורן, ירון ברנר

דרעי: בקרוב גם בנט יבין שלא ניתן לשבת עם לפיד

ראשי ש"ס נפגשו יחדיו עם נציגי הליכוד-ביתנו, אך נשמעו לא אופטימיים במיוחד בתום המו"מ. היו"ר ישי הודה כי נתניהו קרוב יותר לשבת עם לפיד, ודרעי הוסיף כי עמדותיו של יו"ר יש עתיד פירושן ממשלה בלי ש"ס והחרדים. "גם הבית היהודי יבין זאת עוד כמה ימים", אמר

שלושת ראשי מפלגת ש"ס נפגשו היום (א') יחדיו עם צוות המו"מ הקואליציוני של מפלגת הליכוד-ביתנו, אך בסיום הפגישה הם לא נשמעו אופטימיים במיוחד. בזמן שאריה דרעי התרשם כי "נתניהו רוצה מאוד שנהיה בקואליציה", היו"ר אלי ישי הודה כי ראש הממשלה נוטה יותר להרכיב ממשלה עם יש עתיד. "לצערי לפיד מעמיד עמדות שהמשמעות שלהן אחת ויחידה - ממשלה בלי ש"ס ובלי חרדים", הוסיף דרעי.

 

דרעי, ששוחח עם עיתונאים בסיום הפגישה בכפר המכביה ברמת גן, הצהיר כי יאיר לפיד "מציב עמדות של שחור או לבן בלי חבל הצלה. ייקח כמה ימים עד שגם הבית היהודי יבין שאי אפשר לשבת יחד בקואליציה עם יש עתיד". השר ישי הוסיף מצדו, כי "יש גם לא מעט פערים בסוגיות התקציב והשוויון בנטל. נתניהו יותר קרוב להבנות עם יש עתיד, אך יחד עם זאת הוא מנסה להקים ממשלה רחבה ככל האפשר".

  

דרעי מגיע לפגישה. "לנתניהו יש אחריות לציבור" (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
דרעי מגיע לפגישה. "לנתניהו יש אחריות לציבור"(צילום: מוטי קמחי)
 

השלישייה של ש"ס לוחצת ידיים עם נציגי הליכוד-ביתנו (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
השלישייה של ש"ס לוחצת ידיים עם נציגי הליכוד-ביתנו(צילום: מוטי קמחי)

 

דרעי ציין עוד בתום המו"מ עם נציגי הליכוד-ביתנו כי "החלפנו דעות, התווכחנו, הסכמנו וסיכמנו בסוף לקיים עוד פגישות". הוא העריך כי ראש הממשלה "רוצה מאוד שאנחנו נהיה בקואליציה, כך עולה גם משיחות איתו וגם מתפרש מהנושאים ונותנים מטעמו. אבל יש הבדל בין רצון טוב למעשים בפועל".

 

בשונה משאר המפלגות, שלושת מנהיגי המפלגה - ישי, דרעי ואריאל אטיאס - הגיעו בנפרד ובהפרשי זמן גדולים יחסית לכפר המכביה, וכל אחד מהם העלה במו"מ סוגיה שונה: ישי הצהיר עם כניסתו לדיון כי ימקד את דבריו בשאלת הגיוס ללומדי התורה ובקרע שעלול לטענתו להיווצר בעם בשל כך, אטיאס הדגיש את עניין התקציב שיפגע לדבריו בשכבות החלשות, ורק דרעי לא חשף איזו נושא בכוונתו להעלות בשיחה.

 

שלושת המנהיגים לא הסבירו מדוע הגיעו בנפרד. "אין לנו בעיה להיות באופוזיציה ובלבד שיבנו תוכנית ובה מתווה לאיחוד העם ולא לקרע בעם", הדגיש ישי עם כניסתו לפגישה, והוסיף כי אין אפשרות לגייס בכוח. בנוגע לתרחיש של הרכבת ממשלה בלי ש"ס הוא אמר אז: "היינו כבר באופוזיציה ויש חיים גם אחרי הקואליציה. לא זו הבעיה, כל עוד הולכים על מסלול צודק בעניין לומדי התורה והגיוס. על זה עלול להיות קרע בעם, ולא על אם ש"ס תהיה בקואליציה או לא".

 

יו"ר ש"ס נשאל גם בנוגע לרשמיו מהמגעים הקואליציוניים עד כה וענה כי "ראש הממשלה רוצה את לפיד בקואליציה יותר מאשר את ש"ס. אני לא רואה הבדלים גדולים בין ראש הממשלה ללפיד במתווה הגיוס, אבל אם ראש הממשלה רוצה קואליציה רחבה, יש לו אחריות לציבור ולזה אני חרד". ישי הדגיש כי לפיד מעוניין בכך שבכלל לא יהיו בני ישיבות ודבר כזה לא ייתכן, לטענתו. "נתניהו אומר שצריך למצוא פתרון שקרוב מאוד למתווה לפיד. מה יהיה בסוף? ימים יגידו".

 

אחרי ישי הגיע אריה דרעי וזה נכנס ישירות לפגישה מבלי לשוחח עם העיתונאים, וכעבור זמן מה הגיע למקום גם אריאל אטיאס. הוא הצהיר כי מפלגתו ניגשת למו"מ במטרה לעמוד בהתחייבויותיה לבוחרים. "צריך לזכור שהולך להיות קשה מאוד לשכבות החלשות", אמר, "המפלגה היחידה שמועמדת להיכנס לקואליציה ושדואגת לאלו שאין להם, היא ש"ס ויש לזכור זאת".

 

אטיאס בכפר המכביה. "רק ש"ס דואגת למי שאין להם" (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
אטיאס בכפר המכביה. "רק ש"ס דואגת למי שאין להם"(צילום: מוטי קמחי)

 

ראשי ש"ס יחדיו בפגישה עם הנשיא, בשבוע שעבר (צילום: מארק ניימן, לע"מ) (צילום: מארק ניימן, לע
ראשי ש"ס יחדיו בפגישה עם הנשיא, בשבוע שעבר(צילום: מארק ניימן, לע"מ)

 

אטיאס הוסיף כי יש לעודד שוויון הזדמנויות בפריפריה, תעסוקה והכשרה מקצועית ולהעניק תמריצים לאנשים כדי שייצאו לעבוד: "דברים אלו נשכחו בשיח הציבורי של הימים האחרונים ואנחנו פה כדי להזכיר זאת במשא ומתן". הוא הזכיר אף את סוגיית הגיוס וציין כי גם נושא זה חשוב, "אבל הנושא שדיברתי עליו קודם חשוב לא פחות, ונעשה הכול כדי שתהיה אחדות בעם ישראל".

 

הבית היהודי: ייתכנו הסכמות עם לפיד והחרדים

גם יו"ר הצוות מטעם הליכוד-ביתנו, עו"ד דוד שמרון, נשאל אם לש"ס יש סיבה לחשוש כי לא רוצים אותם בקואליציה, וענה: "אנשים כאלה נחמדים יושבים מולנו, מה זה לא רוצים אותם? רוצים גם רוצים!". אלי ישי הוסיף כי בש"ס עומדים על העקרונות שקבעו לעצמם, שהם "השכבות החלשות וכמובן עניין תורתו אומנותו, והניסיון לעקור את הערכים היהודיים".

 

מוקדם יותר נפגשו נציגי הליכוד עם אנשי מפלגת הבית היהודי, ובסיום הפגישה

אמר ח"כ אורי אריאל כי "השיחות היו טובות ומעולות. דנו במגוון נושאים אזרחיים, ובראש ובראשונה בנושא של נשיאה בנטל". הוא ציין כי ניתן להגיע להסכמות עם מפלגת יש עתיד ואחר כך גם עם החרדים.

 

עו"ד שמרון הוסיף כי שתי הפגישות שהתקיימו עד כה עם מפלגת יש עתיד ומפלגת הבית היהודי היו טובות מאוד. "להרגשתי אנו עומדים לקראת פגישה נוספת טובה שתהיה אף היא מוצלחת, ובהמשך, אחרי ההתקדמות במשא ומתן, אני מקווה שנוכל לבשר בשורות חיוביות לעם ישראל".


פורסם לראשונה 03/02/2013 17:05

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מוטי קמחי
אלי ישי לפני הפגישה, היום
צילום: מוטי קמחי
מומלצים