שתף קטע נבחר

בדקנו: פולאר מול סונטו - איזה שעון דופק עדיף?

האחד מבטיח מדידה מדויקת של מרחק הריצה על הסנטימטר, השני יחסוך לכם בדיקת טווחי מאמץ במעבדה ושניהם כוללים GPS בתוך השעון עצמו. יצאנו לרוץ עם הדגמים החדשים של 'פולאר' ו'סונטו' וחזרנו עם תובנות

פולאר RC3 GPS

מדובר בשעון המיועד לריצה ולרכיבה על אופניים, שמודד דופק, מהירות ומרחק. הוא עשוי פלסטיק קשיח וחזק, שטוח לגמרי ומאפשר תצוגה ללא השתקפות של השמש (בעיה שהיתה קיימת בדגמים מוקדמים).

 

הדגם כולל שבעה מסכים קבועים עם 3 שורות תצוגה בכל מסך – אחת גדולה ושתיים קטנות יותר. שישה מסכים מציגים אינפורמציות שונות על הריצה, המסך השביעי הוא למעשה מצפן שמורה על הכיוון ממנו הגעת ואליו אתה שואף לחזור והמרחק האווירי מאותה נקודה. לראשונה בפולאר – השעון נטען בחיבור פשוט למחשב, מבלי הצורך להחליף סוללות.

 

 פולאר RC3 GPS (צילום: Polar Inc) (צילום: Polar Inc)
פולאר RC3 GPS

 

הבשורה הגדולה בשעון הזה – לראשונה שעון של פולאר מגיע עם GPS מובנה; כבר לא צריך לרכוש יחידת GPS נפרדת, לא צריך למצוא לה מקום אחסון על הגוף בזמן הריצה – הכל נמצא בתוך השעון, ולהפתעתנו – הדבר לא גרם לשעון לגדול יותר מדי, כמו שקורה בשעונים של חברות אחרות.

 

בשורה נוספת – בסוף הפעילות נותן לך השעון ציון על איכות הריצה או הרכיבה. השעון יודע אם השתפרת או לא. אם לדוגמה קמת בבוקר אחרי שינה לא איכותית ורצת את אותם עשרה קילומטרים שאתה רגיל לרוץ, השעון ידע לאבחן את איכות הריצה שלך על-פי פעימות הלב. ככל שאתה עייף יותר או לא מרגיש טוב מסיבות אחרות – הציון שייתן לך השעון יהיה נמוך יותר. אם הגעת לריצה ערני ושתית כוס קפה לפני, השעון יאבחן את מצבך וייתן לך ציון טוב יותר. הציונים הם בין 30-90 ובספר ההדרכה של השעון קיים מפתח ציונים בטבלה.

 

אפשר גם על האופניים. פולאר RC3 GPS (צילום: Polar Inc) (צילום: Polar Inc)
אפשר גם על האופניים. פולאר RC3 GPS(צילום: Polar Inc)

 

כמו בדגמים האחרונים של פולאר, גם שעון זה מודד את טווחי הדופק של המשתמש. במקום להוציא כסף רב במעבדה לבדיקת טווחי הדופק שלכם (וכך לדעת באיזה דופק תשרפו שומנים, באיזה דופק תשפרו את היכולת האירובית שלכם וכיו"ב), השעון מאפשר בדיקה זו ומבצע אותה בחמש הדקות הראשונות של הפעילות הגופנית. הבדיקה, חשוב לציין, נכונה לאותו רגע בו אתה מתאמן, ולכן עדיף להסתמך עליה ולא על בדיקות מעבדה, משוכללות ככל שיהיו, שבוצעו זמן רב לפני הפעילות הגופנית.

 

עם סיום הפעילות הגופנית שולח לך השעון משוב, בו הוא כותב מה בדיוק עשית באימון ואילו מטרות השגת. קיימים בשעון 17 משובים שונים שמותאמים לרמת המתאמן ואיכות האימון.

 

  • מחיר: 1,520 שקלים כולל רצועה ומשדר או 1,250 שקלים ללא רצועה ומשדר. אביזרים נלווים (אופציונאליים): חיישן S3+ - פוד מהירות – מודד קצב ריצה ואורץ צעד – 650 שקלים, חיישן Speed – מד מהירות לרכיבת אופניים – 315 שקלים, חיישן Cadence – מד סיבובי פדל לרכיבת אופנים – 315 שקלים

 

  • איפה: להשיג בחנויות ורשתות הספורט, הריצה והאופניים המובחרות. יבואן: אגנטק

     

 

סונטו - Ambit

אם פולאר RC3 GPS מיועד לכלל אוכלוסיית הרצים והרוכבים, קהל היעד של סונטו Ambit מצומצם יותר, והוא פונה אל אלו שלהגדרת החברה המייבאת את השעון לארץ, "יודעים מה הם רוצים" – מרתוניסטים, כאלו שעוסקים בספורט אקסטרים או אוהבי גאדג'טים מתוחכמים.

 

סונטו אמביט, מעבר לעובדה שהוא שעון דופק ומרחק, הוא מעבדת ספורט בתוך מחשב קטן שנקרא שעון. אחרי כל ריצה יכול השעון לספק לכם נתונים על רמת ניצול החמצן שלכם בזמן הריצה (vo2) או על רמת המאמץ הכללי שלכם בריצה. למה אתם צריכים את הנתונים האלו? אולי אתם באמת לא צריכים, אבל המחשב כן – כדי לספק לכם נתונים כמו זמני מנוחה מומלצים וכמה האימון אותו עברתם משפיע על הסיבולת שלכם מבחינת כושר.

 

 סונטו Ambit  (צילום: Sunto studios) (צילום: Sunto studios)
סונטו Ambit

 

הבשורה הגדולה ביותר של דגם ה- Ambit היא ביכולת ההתאמה האישית של השעון והתצוגות שלו דרך אתר האינטרנט הייעודי של החברה. וזה אומר שרק את הכוונון הראשוני של השעון תעשו על השעון עצמו, את כל השאר תעשו דרך התוכנה הייעודית של סונטו (Movescount.com) – החל מיצירת פרופילי אימון שונים (עד 10 פרופילים שונים) ועד יצירה של שמונה מסכים שונים לכל פרופיל לשימוש בזמן האימון עם נתונים שונים ואפילו גראפים שיופיעו בשעון.

 

ל-Ambit גם יכולת לעדכון גרסאות און-ליין. וזה אומר שאם יצוצו פונקציות חדשות בעתיד, עדכון גרסה יוסיף לשעון פונקציות אלו. בנוסף, ניתן להעלות לשעון אפליקציות שונות שנוצרו על-ידי משתמשים אחרים, לשיפור ושכלול הצגת הנתונים בשעון.

 

עוד תכונה שב-AMBIT מתגאים בה קשורה במדידה מדויקת של המהירות של הרץ. בגלל שבמהירויות היורדות מ-20 קמ"ש, המדידה לא תמיד יציבה או מדויקת, פתחה סונטו את ה-GPS שמשולב עם מד תאוצה, שנותן מהירות וקצב מידיים עם תגובה מהירה בעזרת מערכת ה-FusedSpeed™, שמאפשרת לקבל קצבים ושינויי קצבים מדויקים יותר במקרה שה-|GPS בשעות איבד את הקשר עם הלוויין בגלל הימצאות ליד בניינים גבוהים או באזורים בהם הקליטה חלשה.

 

דיוק בכל מצב. סונטו - Ambit (צילום: Sunto studios) (צילום: Sunto studios)
דיוק בכל מצב. סונטו - Ambit(צילום: Sunto studios)

 

השעון כאמור מיועד לעוסקים בספורט ברמה גבוהה. הוא שמיש בזמן ריצה, רכיבה על אופניים, סקי, צניחה חופשית, ואפילו צלילה עד 100 מ', שייט, או טיפוס הרים, לשעון בידוד מוחלט, הוא בנוי מחומר חזק במיוחד, ומיוצר בעבודת יד בפינלנד.

 

  • כמה: 2200 ₪ כולל הרצועה, אביזרים נלווים (אופציונאליים): Suunto Foot POD Mini - מדידת מרחק ומהירות/קצב במקומות סגורים / קאדנס לריצה (צל"ד - צעדים לדקה בממוצע) ואורך פסע - 440 שקלים, Suunto Bike POD (מתוכנן ע"י Mavic) - מדידת מרחק ומהירות/קצב במקומות סגורים/ ללא GPS לאופני שטח. 300 שקלים, Suunto Road Bike POD (מתוכנן ע"י Mavic) - מדידת מרחק ומהירות/קצב במקומות סגורים/ ללא GPS לאופני כביש (מחליפות את ציר ה-Quick Release) - 400 שקלים, Suunto Cadence POD (מתוכנן ע"י Mavic) - מדידת קאדנס (סל"ד - סיבובים לדקה בממוצע) לאופניים - 300 שקלים. בנוסף ניתן לחבר פודים מחברות השונות הפועלים בפרוטוקול ANT+ (צד שלישי)

 

  • איפה: להשיג באוניספורט ובדוגית

 




 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום באדיבות: Sunto studios, Polar Inc
אז מה עדיף?
צילום באדיבות: Sunto studios, Polar Inc
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים