שתף קטע נבחר

האדמה רעדה: צפון קוריאה ערכה ניסוי גרעיני

במדינה הקומוניסטית המסוגרת הורגש "רעש אדמה מלאכותי" עקב הניסוי הגרעיני השלישי והמשך הצפצוף על העולם. "פוצצנו מתקן מוקטן עם עוצמה מוגברת", הודיעו בפיונגיאנג ואמרו כי הניסוי היה מוצלח. בדרום קוריאה העלו כוננות, דיון חירום במועצת הביטחון. אובמה ומזכ"ל האו"ם גינו בחריפות

ממשיכים להתגרות בעולם, ומניפים את השוט המסוכן מכולם: צפון קוריאה ערכה לפנות בוקר (יום ג') ניסוי גרעיני תת-קרקעי, כך אישרו בפיונגיאנג, למרות אזהרות המעצמות מפני הצעד המתריס. זהו הניסוי השלישי מסוגו שמבצעת המדינה הקומוניסטית המסוגרת בתוך פחות משבע שנים, והראשון תחת שלטונו של הרודן הצעיר קים ג'ונג און. בצפון קוריאה אמרו כי הניסוי היה מוצלח.

 

עוד חדשות ב-ynet

 

המכון הססמולוגי של ארצות הברית הודיע כי הורגש רעש אדמה בעוצמה 4.9 בסולם ריכטר באזור צפון קוריאה, שאינה מועדת לפעילות ססמית תת קרקעית, מה שהעיד על ההתרחשות. בניסוי הקודם ב-2006 נמדדה רעידה בעוצמה 4.52. בהמשך הגיע האישור של הצפון-קוריאנים עצמם, שטענו כי השתמשו ב"מתקן גרעיני מוקטן" בעל עוצמת פיצוץ מוגדלת.

 

מפת האזור שבו נערכו הניסויים (צילום: ISIS) (צילום: ISIS)
מפת האזור שבו נערכו הניסויים(צילום: ISIS)

 

מתקנים שהוכנו לפי החשד לניסוי (צילום: ISIS) (צילום: ISIS)
מתקנים שהוכנו לפי החשד לניסוי(צילום: ISIS)

 

דיווח בטלוויזיה על הניסוי בתחנת הרכבת בסיאול, בירת דרום קוריאה (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
דיווח בטלוויזיה על הניסוי בתחנת הרכבת בסיאול, בירת דרום קוריאה(צילום: רויטרס)

שומר סיני בשגרירות צפון קוריאה בבייג'ינג. גם סין הזהירה (צילום: AFP) (צילום: AFP)
שומר סיני בשגרירות צפון קוריאה בבייג'ינג. גם סין הזהירה(צילום: AFP)

 

זמן קצר לאחר מכן דיווחה סוכנות הידיעות הדרום קוריאנית "יונהאפ" שצפון

 קוריאה הודיעה כבר אתמול לסין ולארצות הברית כי בכוונתה לערוך ניסוי גרעיני היום. באו"ם היה אף מי שהדגיש כי הסינים - הקרובים ביותר לפיונגיאנג - הזהירו מההשלכות. מועצת הביטחון תתכנס מאוחר יותר היום לדיון חירום מיוחד.

 

משרד ההגנה של דרום קוריאה הודיע כי הועלתה הכוננות בכל רחבי המדינה מחשש למתקפת טילים מצפון קוריאה. עוד נמסר כי ככל הנראה הניסוי היה בעוצמה נמוכה יחסית של 7-6 קילוטון. לשם השוואה, הפצצה שהוטלה על הירושימה הייתה בעוצמה של 13 עד 16 קילוטון.

 

הדיווחים על הניסוי בסיאול (צילום: AP) (צילום: AP)
הדיווחים על הניסוי בסיאול(צילום: AP)

אנשי ביטחון בסיאול מתעדכנים בחדשות מהצפון (צילום: AP) (צילום: AP)
אנשי ביטחון בסיאול מתעדכנים בחדשות מהצפון(צילום: AP)

 

לפי הארגון שמפקח על האמנה לאיסור על ניסויים גרעיניים (CTBTO) בווינה, לפיצוץ הלילה היו מאפיינים דומים לאלו שנרשמו בניסויים הקודמים של צפון קוריאה, בשנים 2006 ו-2009. הארגון הגדיר את המדינה "איום ברור" על הביטחון בעולם.

 

במהלך הלילה הודיעה צפון קוריאה כי תמשיך לערוך ניסויים גרעיניים וניסויים של טילים ארוכי טווח. לפי סוכנות הידיעות הרשמית KCNA, הלשכה הפוליטית של המפלגה הקומוניסטית השולטת במדינה "החליטה להיערך ליוזמת פעולה אינטנסיבית, ולהמשיך את שיגורי הלוויינים לחלל באמצעות טילים ארוכי טווח".

 

גינויים בעולם לצפון קוריאה

הניסוי גרר שורה של גינויים בעולם. נשיא ארצות הברית ברק אובמה אמר בהודעה שנמסרה באמצע הלילה מוושינגטון כי מדובר ב"פרובוקציה חמורה שמערערת את היציבות באזור ומאיימת על ביטחון ארצות הברית והעולם כולו". הוא הוסיף כי "הקהילה הבינלאומית צריכה לנקוט פעולה מהירה נגד הסכנה שהעמידה צפון קוריאה".

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

 

מוקדם יותר גינה שר החוץ הבריטי וויליאם הייג את צפון קוריאה על הניסוי שערכה וקרא למועצת הביטחון של האו"ם להגיב בחומרה להתפתחות האחרונה. סוכנות הידיעות הרוסית "אינטרפקס" דיווחה כי מוסקבה מגנה אף היא בחריפות את צפון קוריאה ואת הניסוי שערכה.

 

מדינות העולם פעלו בחודש האחרון בניסיון לשכנע את צפון קוריאה

שלא לקיים את הניסוי הגרעיני השלישי במספר, שבא על רקע החרפת הסנקציות שהוטלו על פיונגיאנג, בעקבות הניסוי לשגר טיל ארוך טווח במסווה של שיגור לוויין לחלל.

 

באחרונה הביעו מדענים בדרום קוריאה חשש כי הניסוי הגרעיני של צפון קוריאה עשוי להוביל להתפרצות הר הגעש פייקטו, המקום "הקדוש" שבו נולד השליט הקודם של הצפון קים ג'ונג איל.

 

Read this article in English

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הגרפים של רעש האדמה
צילום: רויטרס
פועלים בגבול צפון קוריאה-סין
צילום: AFP
מומלצים