שתף קטע נבחר

רהט: העירייה תשלם לעובדים פיצויי הלנת שכר

הסתדרות העובדים פנתה לביה"ד לעבודה בבאר שבע בטענה כי עיריית רהט מנעה מעובדיה יום עבודה בעקבות שביתה של ערביי ישראל, ודרשה לשלם להם את שכרם וכן פיצויי הלנת שכר. העירייה טענה מנגד כי לא הייתה כל שביתה. ביה"ד קבע: התנהלות העירייה דורשת בדיקה

עיריית רהט תשלם לעובדיה משכורת ופיצויי הלנת שכר, בגין השבתת העירייה על ידי מנהליה. כך החליט היום (ג') בית הדין האזורי לעבודה בבאר שבע בפסק דין תקדימי.

 

פסקי דין נוספים בערוץ הקריירה :

 

תחילת המקרה ב-11 בדצמבר 2011, אז הודיעה ועדת המעקב העליונה של ערביי ישראל כי בכוונתה לקיים שביתה והפגנה של ערביי ישראל - בעקבות הריסת מסגד ברהט. בהסתדרות העובדים, מרחב נגב, טענו כי ראש עיריית רהט, שהוא גם חבר בוועדה, הודיע בשל כך על השבתת העירייה.

 

ואולם, לטענת ההסתדרות בעקבות צעד זה נמנעה עבודה ממועסקים שהיו מוכנים ומזומנים לעבוד ביום השביתה משום ששערי העירייה ננעלו, וכאשר ביקשו לקבל שכר עבור יום השביתה שנכפה עליהם, העירייה סירבה לכך בתוקף.

 

בשל כך פנתה ההסתדרות בבקשת צד לסכסוך קיבוצי לבית הדין האזורי לעבודה בבאר שבע. ההסתדרות טענה כי מאחר שהשביתה נכפתה על העובדים, העירייה מחויבת לשלם להם עבור יום העבודה שהפסידו. ומשלא עשתה זאת עד כה, עליה גם לשאת בפיצויי הלנת שכר.

 

העירייה טענה, מנגד, כי מעולם לא הורתה לעובדים לשבות ולא מנעה מהם לעבוד. היא הוסיפה כי אמנם בשעה 7:30 בבוקר באותו היום שער החניה היה נעול, אך בשעה 8:00 הוא כבר היה פתוח - והעובדים נכנסו לבניין ללא הפרעה. לפיכך, הוסיפה העירייה, כי העובדים שנעדרו ביום זה אינם זכאים לשכר, וגם אם יוחלט שכן - הם לא זכאים לפיצויי הלנה.

 

"רשות ציבורית אינה אחוזתו הפרטית של העומד בראשה"

השופט משה טוינה קיבל את בקשת ההסתדרות. נפסק כי בניגוד לטענותיה החוזרות ונשנות של העירייה כי כלל לא הייתה שביתה, הוכח למעלה מכל ספק שזו אכן התרחשה. בין היתר, נוכח העובדה שביום השביתה הגיע לעבודה מספר זעום של עובדים (כ-14 מתוך כ-400); ומאחר שבעבר העירייה הושבתה פעמיים, גם אז בעקבות החלטת ועדת המעקב, אלא שלהבדיל אז קיבלו העובדים שכר.

 

עוד נפסק כי הוכח שהעובדים שכן בחרו להגיע לעבודה ביום השביתה נתקלו בשער נעול, וכי התייחסות העירייה בשוויון נפש להיעדרות ההמונית של העובדים מתיישבת עם גרסת ההסתדרות, לפיה השביתה הייתה בכוונת מכוון. כמו כן, נקבע כי נוכח התנהלות העירייה, הלוקה בחוסר תום לב קיצוני, הרי שאי תשלום שכר העובדים במשך למעלה משנה מהווה הלנת שכר שמצדיקה פיצוי.

 

"לא ניתן להמעיט מהחומרה שיש לייחס לדרך הפעולה שאימצה המשיבה בהליך זה. דרך הפעולה שבחרה להתכחש לעובדות ולהעלות טענות הגנה המבוססות על מצגי שווא", כתב השופט, "לטעמנו התנהלות זו חמורה שבעתיים, מקום שהיא באה מצד רשות ציבורית והיא צריכה התייחסות של גורמי המינהל השונים... שהרי רשות ציבורית אינה אחוזתו הפרטית של העומד בראש הרשות".

 

לפיכך נפסק כי העירייה תשלם לעובדים, בתלוש המשכורת של חודש פברואר, את השכר המגיע להם עבור יום השביתה, לרבות פיצויי הלנת שכר. מאחר שמדובר בסכסוך קיבוצי, לא נפסקו הוצאות.

 

מאיר בביוף, יו"ר ההסתדרות בנגב, סיכום: "עובדי עיריית רהט, שאולצו לשבות עקב דרישה של ועדת המעקב, זכו היום בבית הדין לעבודה בבאר שבע לקבל את שמגיע להם על פי חוק".

 

לעיון בפסק הדין  

 

לאתר המשפט הישראלי "פסקדין "

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
רהט
צילום: אדר' עמוס ברנדייס
מומלצים