שתף קטע נבחר

פשרה: תחנת הכוח הפרטית תחובר לרשת החשמל

חברת החשמל ועובדיה הגיעו להסכם ביניהם לפיו תהליך חיבורה של תחנת הכוח OPC שבמישור רותם, יימשך. העובדים שיבשו את העבודות במחאה על כך שמדובר בקידום משמעותי של תהליך הרפורמה בחברה, מה שעלול לטענתם לפגוע בתנאי העסקתם

הנהלת חברת החשמל הגיעה אמש להסכמות עם ועד עובדי החברה, שלפיהן יימשך תהליך חיבורה של תחנת הכוח הפרטית OPC שבמישור רותם. זאת, לאחר שלמשך כמה שבועות שיבשו העובדים את תהליך חיבור התחנה לרשת החשמל, במחאה על כך שמדובר בקידום משמעותי של תהליך הרפורמה בחברה, מבלי שהמדינה דנה עימם בהשלכות על תנאי העסקתם.

 

כתבות נוספות אודות תחנת הכוח במישור רותם:

 

בהתאם להסכם הפשרה שאליו הגיעו הנהלת החברה וועד העובדים, הפעולות לקידום הפקת 20% מהחשמל בישראל על ידי יצרנים פרטים יימשכו. כך, יעלה לאוויר אתר אינטרנט המאפשר רישום צרכנים לייצור וצריכה של חשמל המופק מאנרגיית שמש, ועובדי החברה יחברו את תחנת הכוח OPC שהקימה החברה לישראל במישור רותם, לרשת החשמל הארצית.

  

כמו כן, הוסכם כי ועד עובדי חברת החשמל לא מוותר על טענותיו לפגיעה בזכויות העובדים והוא יוכל לפתוח מחדש בהליך של הכרזה על סכסוך עבודה תוך 75 ימים, אם יתרשם הוועד כי המדינה ממשיכה לקדם את הרפורמה בחברה מבלי לקיים משא ומתן עם העובדים על זכויותיהם. עוד סוכם בין הנהלת החברה לעובדים, כי בתוך חודש ימים יחל משא ומתן שכזה.

 

הסעיף השלישי בהסכם, בדבר חידוש המשא ומתן תוך חודש, אושר על ידי בית הדין למרות התנגדותה של המדינה, שאותה ייצגו אנשי רשות החשמל ומשרד האוצר. נציגי המדינה בדיון, התנגדו להסכם, בטענה כי לא ניתן לכפות על ממשלה שעוד לא קמה לקיים משא ומתן ובנוסף, אין מקום להציב תנאים למדינה על מנת שפעולות לקידום ייצור חשמל פרטי יימשכו, שכן פעולות אלה נובעות מהחלטת הממשלה הקודמת, שאין לערער עליה או להפרה.

  

"יש קושי רב עם סעיף ג' בנושא של התחייבות תוך חודש ימים", השיבו באי כוחה של המדינה. "אנחנו לא יכולים להתחייב כשממשלה חדשה עוד לא קמה, שתנהל משא ומתן, זו התחייבות שאנחנו לא יכולים לקחת על עצמנו".

 

משא המתן נעצר בשל הבחירות

לטענת העובדים, שיוצגו על ידי יו"ר ועד עובדי חברת החשמל דוד צרפתי, קיימת החלטת ממשלה עקרונית להניע את הרפורמה בחברה תוך הידברות עם העובדים בנוגע לזכויותיהם. לדבריו, משא ומתן עם העובדים החל אך נעצר בשל הקדמת הבחירות.

 

לדבריו, ועד עובדי חברת החשמל אינו מתנגד לרפורמה, אלא מעוניין להסדיר את נושא הפנסיה בחברה ותנאי הפרישה של עובדים בטרם תושלם והדבר אינו מאפשר בשל ויכוחים פנימיים בין רשות החשמל להנהלת חבר החשמל. "שני הצדים רבים, חברת החשמל ורשות החשמל, ויש כאן מריבות גדולות מאוד...מי שסובל מהמריבות האלה הם העובדים", אמר צרפתי.

 

בית הדין לעבודה בחיפה, שדן בבקשת חברת החשמל לאשר פשרה, החליט לאשרה למרות התנגדות רשות החשמל ומשרד האוצר, מתוך כוונה כי המשא ומתן בין עובדי חברת החשמל למדינה יתחדש עם כינונה של ממשלה חדשה. "אנו רוצים להאמין שכל הגורמים לרבות גורמי המדינה, יעשו בתום לב, בראש פתוח ובנפש חפצה את כל הנדרש כדי ליישם את החלטות הממשלה תוך הידברות בין הצדדים ולא תוך הפעלת כוח של מי מהם".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים