שתף קטע נבחר
צילום: דניאל לילה

10 דברים שאפשר לעשות עם פסטו

עדיף להכין אותו בבית אבל בצוק העיתים גם קנוי יעשה את העבודה, רק תזכרו להוסיף אותו ממש ברגע האחרון. רוצים לדעת למה? 10 מתכונים, טיפים והצעות לבישול עם פסטו וגם 5 שדרוגים לארוחת ערב זריזה

תמיד עדיף להכין בבית. גבינת פרמזן, צנוברים, שמן זית ובזיליקום הם חומרי גלם יקרים, והרבה פעמים במוצרים הקנויים מחליפים חלק מהם במוצרים נחותים , כמו למשל בזיליקום בפטרוזיליה, חלק משמן הזית בשמן נייטרלי וכך הלאה. הנה גרסה פרטית שלנו לפסטו איכותי ומשובח. נשמר 4 ימים במקרר, ואפשר גם במקפיא עד חודש.

 

עוד בערוץ האוכל:

 

דומיננטי בפסטו. בזיליקום (צילום: מאיה מרום) (צילום: מאיה מרום)
דומיננטי בפסטו. בזיליקום(צילום: מאיה מרום)

 

המתכונים והמדריך - באדיבות מגזין "על השולחן"

 

1. פסטו

שימו לב: את גבינת הפרמזן היקרה אפשר להחליף בגבינת גראנה פדנה

 

המרכיבים (ל-3/4 כוס ממרח):

עלים מצרור בזיליקום גדול ללא גבעולים

1 שן שום כתושה (לא חובה)

1/4 כוס צנוברים קלויים

100 גרם גבינת פרמזן מגוררת (או גראנה פדנה או פקורינו מיושנת)

120 מ”ל (1/2 כוס) שמן זית

מלח

 

 (צילום: index open) (צילום: index open)
(צילום: index open)

 

אופן ההכנה:

  1. מעבדים בזיליקום, שום, צנוברים, פרמזן וחצי מכמות שמן הזית במעבד מזון בפולסים.
  2. מוסיפים את שמן הזית שנותר בהדרגה עד לקבלת מטבל קצוץ גס (לא מחית). מתבלים במלח לפי הצורך.

 

באותה שיטה ניתן גם להכין: 

  • פסטו רוקט: מחליפים חצי מכמות הבזיליקום בעלי רוקט.
  • פסטו כוסברה: מחליפים חצי מכמות הבזיליקום בעלי כוסברה.

 

2. קציצות סלמון ופסטו

המרכיבים:

250 גרם פילה סלמון

250 גרם מחית תפוחי אדמה

1 ביצה

כף פסטו תוצרת בית

פירורי לחם

קליפה מגוררת מ-1/2 לימון

מלח, פלפל

2-3 כפות קמח

שמן זית

 

להגשה:

רוטב איולי

פלחי לימון

 

 (צילום: דניאל לילה) (צילום: דניאל לילה)
(צילום: דניאל לילה)
 

 

אופן ההכנה:

  1. מבשלים או מאדים את  פילה הסלמון כ-8 דקות. מצננים ומפוררים לקערה. מוסיפים את מחית תפוח אדמה, הביצה, כף פסטו, קליפה מגוררת מ-1/2 לימון, מלח, פלפל כמו כם את הקמח ומערבבים.
  2. מקררים שעתיים להתייצבות. יוצרים קציצות מהתערובת, טובלים בפירורי לחם ומטגנים במחבת עם שמן 3-2 דקות משני הצדדים להזהבה.
  3. מגישים עם פלחי לימון ואיולי.

 

3. שבלולי בצק עם פסטו

המרכיבים:

150 גרם בצק מרודד, אפשר בצק עלים, בצק שמרים או בצק לחם

50 גרם גבינת פטה

חופן עגבניות מיובשות

2 כפות פסטו

2 כפות גבינת פרמזן

 

אופן ההכנה:

  1. מורחים את גבינת הפטה וחלק מהעגבניות המיובשות על הבצק. מוסיפים את הפסטו, 30 גרם גבינת פטה מפוררת, פרמזן וגם כף עגבניות מיובשות קצוצות.
  2. מגלגלים לגלילה ומהדקים. מעבירים למקפיא ל-45-30 דקות עד שהבצק מתקשה ופורסים ל-20 שבלולים.
  3. אופים 20-15 דקות בתנור שחומם מראש לטמפ' של 180 מעלות, עד שהבצק זהוב ואפוי לגמרי.

 

4. פסטה עם סלמון ברוטב מסקרפונה ופסטו

המרכיבים:

400 גרם פילה סלמון טרי חתוך לקוביות

500 גרם פסטה

2 כפות שמן זית

200 גרם גבינת מסקרפונה

1/2 כוס יין לבן יבש

1/2 כוס שמנת

קליפה מגוררת מ-1/2 לימון

מלח, פלפל

2 כפות פסטו

 

אופן ההכנה:

  1. משחימים את קוביות הסלמון במחבת עם 2 כפות שמן זית במשך 4-3 דקות עד הזהבה. מוציאים ומניחים בצד.
  2. מוסיפים למחבת הריקה את היין ומבשלים כמה דקות עד שרוב היין מצטמצם. מוסיפים את השמנת, את קליפת הלימון המגוררת ואת גבינת המסקרפונה, ומבשלים כמה דקות עד שהרוטב מסמיך. מתבלים במלח ופלפל.
  3. מבשלים את הפסטה במי מלח עד לדרגת אל-דנטה. מוסיפים את הפסטה, הסלמון והפסטו למחבת עם הרוטב ומערבבים.

 

5. סלט גרגרי חומוס, פטריות מושחמות ופסטו

המרכיבים:

2 סלסילות פטריות שמפיניון פרוסות

מלח, פלפל

1 כוס גרגירי חומוס מבושלים

1 כף פסטו

שמן זית

 

נסו אותם עם קצת פסטו. גרגירי חומוס (צילום: אסף רונן ) (צילום: אסף רונן )
נסו אותם עם קצת פסטו. גרגירי חומוס(צילום: אסף רונן )

 

אופן ההכנה:

  1. מקפיצים את הפטריות במחבת עם שמן להשחמה ומתבלים במלח ופלפל. מוסיפים את החומוס, מזלפים מעל כף גדושה פסטו ומגישים חם.

 

6. סלט עם ירקות טריים וקלויים בפסטו

המרכיבים:

צרור עלי רוקט

10 עגבניות שרי תמר, חצויות

10 זיתי טאסוס מגולענים

1/4 בצל סגול פרוס דק

1 פלפל אדום קלוי וחתוך לרצועות דקות

40 גרם גבינת סנט מור, חתוכה לקוביות קטנות

1/2 כוס קוביות חציל קלוי

1/2 כוס קוביות קישוא קלוי

 

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את כל החומרים ביחד, מוסיפים כף גדושה של פסטו ומתבלים במלח ופלפל.

 

7. רוטב עגבניות ופסטו  

טיפ: הרוטב הזה משתלב מצוין עם קציצות עוף או בקר מטוגנות. נסו ולא תתאכזב. מומלץ להשהות את הקציצות ברוטב במשך כ-5 דקות, על מנת שיספגו את

כל טעמי הרוטב העשיר.

עוד בנושא
חבילה עוברת: חזה עוף במילוי פסטו וכריכת אווז / רותי קינן
רותי קינן לקחה את חזה העוף המוכר ועשתה לו מהפך עסיסי. אחרי עטיפה, גלגול ומילוי מתקבל נתח בסגנון איטלקי עם פסטו ופרמזן מבפנים ופרושוטו או אווז מבחוץ. במילה אחת: בראביסימו!
לכתבה המלאה

 

המרכיבים:

1/4 כוס שמן זית

2 שיני שום קצוצות

800 גרם של עגבניות קלופות וקצוצות (קופסה)

מלח, פלפל

קורט סוכר

2 כפות גדושות של פסטו

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים את שמן הזית בסיר, מוסיפים את שיני השום ומטגנים עד שניחוח השום מורגש. מוסיפים את העגבניות הקלופות ומבשלים כ-20 דקות עד שהרוטב מסמיך.
  2. מתבלים במלח ופלפל ובמידת הצורך מוסיפים קורט סוכר. מכבים את להבה, מוסיפיםאת הפסטו ומערבבים.

 

8. מיונז פסטו

מומלץ להגיש כממרח לכריך או לצד קציצות סלמון (ר' מתכון לעיל), שניצל או כל דבר אחר מטוגן בבלילה.

 

המרכיבים:

1 כוס מיונז

2 כפות גדושות של פסטו

שן שום כתושה

 

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את כל המרכיבים יחד ומגישים.

 

9. ממרח שעועית לבנה ופסטו

המרכיבים:

1 כוס שעועית לבנה מבושלת

2 כפות פסטו

1 שן שום כתושה

מלח, פלפל

מיץ מ-1/2 לימון

 

אופן ההכנה:

  1. מרסקים את השעועית עם הפסטו, שן השום ומוסיפים מלח, פלפל ומיץ מ-1/2 לימון. מגישים על ברוסקטות.

 

10. רוטב טחינה עם עגבניות ופסטו

המרכיבים:

2 עגבניות

1 כוס טחינה

2 כפות פסטו

 

אופן ההכנה:

  1. מגררים את העגבניות ומערבבים הטחינה והפסטו לקבלת מטבל במרקם גס. מגישים לצד בשרים צלויים על הגריל כמו סטייק, קבב או דג.

 

וגם: 5 שידרוגים בארוחת הערב

  • לחם פסטו. פורסים בגט לפרוסות בלי לנתק מהבסיס, מורחים בחמאת שום ופסטו, עוטפים ברדיד אלומיניום ואופים ב-180 מעלות כ-10 דקות עד שהלחם פריך.
  • טורטיית פסטו. מורחים פסטו על קוביות גבינה בולגרית. מערבבים לתוך לבנה או גבינה לבנה. מורחים טורטיות בפסטו לפני שמוסיפים גבינות וקולים במחבת.
  • פלטת נקניקים. מניחים נקניקים על מצע של עלי רוקט ועליהם תלולית פסטו.
  • פסטוחומוס. מוסיפים פסטו לממרח חומוס מהחומוסייה האהובה עליכם.
  • משדרגים מרקים. מתבלים מרקי ירקות בכף פסטו בהגשה.

 

 


 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים