שתף קטע נבחר

המן היה מתעלף: עוגת פרג - לימון של רוני ונציה

רוני ונציה מאסה באוזני ההמן הקלישאתיות של פורים ומכינה לכבוד החג עוגת פרג מפוארת אך קלה להכנה עם ניחוח לימון

הולכים לקנות פרג טחון לאוזני המן? יופי, תקנו גם גרגירי פרג שלמים, שיישאר גם לעוגה הלימונית הנימוחה הזאת.  

 

עוד בערוץ האוכל:

 

עוגת פרג ולימונית

טיפ: גם אם ממש בא לכם להסתער עליה, היאזרו בסבלנות – יום אחרי האפייה היא תהיה במיטבה.

שימו לב: מומלץ להשתמש בקמח רך לא תופח, כמו למשל מס' 5 של שטיבל

 

המרכיבים ל-12 מנות:

‭‬2 ביצים בטמפרטורת החדר

1 חלמון בטמפרטורת החדר

200‬ גרם שמנת חמוצה נטו (מסננים 2 מכלים 3 שעות מראש)

1 כפית תמצית וניל טהור

250 גרם קמח עוגות (1.75 כוסות + כף)

1.5 כפיות אבקת אפייה

1/2 ‬כפית אבקת סודה לשתייה

1/3‬ כפית מלח

3/4 כוס (150‬ גרם) סוכר "דק דק"   

קליפת לימון מגוררת מ־5 לימונים בינוניים

1/3 כוס (50 גרם) גרגירי פרג שלמים (לא, לא טחונים!)

200‬ גרם חמאה רכה

 

לסירופ לימון:

7‬ כפות מיץ לימון טרי

80‬ גרם (1/3‬ כוס) סוכר

 

עוגת פרג לימונית (צילום: גיא בלומנשטיין) (צילום: גיא בלומנשטיין)
עוגת פרג לימונית(צילום: גיא בלומנשטיין)
 

 

אופן ההכנה: 

  1. מחממים את התנור לחום בינוני־נמוך (170 מעלות).
  2. בקערה בינונית טורפים מעט במטרפה את הביצים, החלמון, ‭1/4‬ כוס מהשמנת החמוצה והווניל, עד לקבלת תערובת אחידה.
  3. מנפים לתוך קערת מיקסר את הקמח, אבקת האפייה, אבקת הסודה והמלח.
  4. מוסיפים את הסוכר, קליפת הלימון המגוררת והפרג ומערבלים במהירות נמוכה כמה שניות בעזרת וו הגיטרה לקבלת תערובת אחידה.
  5. מוסיפים את החמאה ואת השמנת שנותרה ומערבלים במהירות נמוכה עד לקבלת תערובת אחידה. מגבירים למהירות בינונית ומערבלים עוד דקה וחצי, עד שהתערובת מתבהרת והיא תפוחה וקלילה.  
  6. מוסיפים את תערובת הביצים פעמיים ובהדרגה. מערבלים במהירות בינונית כ־30 שניות לאחר כל הוספה, עד לקבלת תערובת אחידה בכל פעם.
  7. מעבירים את התערובת לתבנית קוגלהוף משומנת בקוטר 25 ס"מ ואופים כ־45 דקות או עד שהעוגה קפיצית למגע במרכז וקיסם הננעץ במרכזה יוצא נקי.
  8. מכינים את הסירופ: בסיר קטן שמים את מיץ הלימון עם הסוכר ומבשלים על להבה נמוכה, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהסוכר נמס (אסור להרתיח‭.(‬ מסירים מהאש ומכסים.
  9. מיד כשהעוגה יוצאת מהתנור, מניחים אותה בתבנית על רשת לצינון. בעזרת שיפוד מחוררים על פניה חורים, מברישים כ־‭1/3‬ כוס סירופ חם ומניחים לצינון למשך 10 דקות.
  10. מעבירים סכין קטנה וחדה מסביב לשוליים ולגליל המרכזי והופכים את העוגה מעל צלחת הגשה. מברישים את כל העוגה בסירופ שנותר וממשיכים לצנן צינון מלא.

 

 


 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גיא בלומנשטיין
נמאס מאוזני המן? נסו את העוגה של רוני ונציה
צילום: גיא בלומנשטיין
מומלצים