שתף קטע נבחר

מדענים ברוסיה: מצאנו שברים מהמטאור

גילויים מהחלל: מדענים מהאוניברסיטה בהרי אורל הודיעו כי הצליחו למצוא שברים באזור אגם הקרח שליד העיירה צ'רבקול, שבו נפער חור מהמטאוריט

מדענים מהאוניברסיטה בהרי אורל ברוסיה הודיעו כי הצליחו למצוא שברים באזור אגם הקרח שליד העיירה צ'רבקול, שבו נפער חור מהמטאוריט. בהודעה רשמית של האוניברסיטה נמסר כי בבדיקת השברים נמצא שאחד החומרים ממנו מורכב המטאור הוא ברזל.

 

עוד חדשות בעולם:

מצב הגומה: אובמה התחרה בגולף מול טייגר וודס

המחבל מפיגוע בתאומים: תוציאו אותי מהצינוק

המורדים: "אלף לוחמי חיזבאללה פלשו לסוריה"

 

בסוף השבוע ואתמול הגיעו כ-24 אלף אנשי כוחות חירום לאזור שנפגע מהדף המטאור שהתפוצץ בשמי רכס אורל שברוסיה וגרם לפציעתם של יותר מ-1,000 בני אדם ולנזק רב לבניינים. לא רק המדענים מתעניינים בחלקי המטאוריט, בעוד רוב תושבי העיר צ'לייבינסק מנסים לשקם את חייהם אחרי אירועי שישי, חלק מנסים למצוא את חצי הכוס המלא (בכסף).

 

אתמול, עוד לפני שדווח על ממצאי המדענים, האתר "דיילי מייל" הבריטי דיווח כי ברוסיה החל מרוץ למציאת חתיכה מהמטאור בן 40 הטונות. לפי הדיווח, שווי שברי המטאוריט יכולים להגיע עד לעשרות ואולי מאות אלפי דולרים. מודעות פרסומיות לחלקים מהאבן נראו כבר באתר רוסי בשם Avito.ru. משתמש אחד הציע בעבור חתיכה קטנה כעשרת אלפים דולרים, בעוד שמשתמש אחר הציע 17 דולרים עבור כל אחת מ -18 החתיכות הקטנות שהוצעו.

 

עיקר החיפושים אחר חתיכות מהמטאוריט מתבצעים באזור אגם הקרח שליד העיירה צ'רבקול, שבו נפער חור מהמטאוריט. עם זאת, הרשויות ברוסיה לא אפשרו לקבוצה של מקומיים לתור אחר חתיכות מהמטאוריט בקרח, בטענה כי עליהן לעבור בדיקה על-ידי מדענים ממוסקבה. הרשויות מסרו אתמול גם כי החיפושים אחר המטאוריט יחודשו שוב באביב, כשהשלג והקרח יימסו. זאת לאחר שצוללנים רוסים לא הצליחו למצוא חתיכות גדולות מהאבן בתוך האגם הקפוא.

 

עיקר החיפושים אחר חתיכות מהמטאור מתרכזים באגם הקפוא (צילום: EPA) (צילום: EPA)
עיקר החיפושים אחר חתיכות מהמטאור מתרכזים באגם הקפוא(צילום: EPA)

 

תיאוריות קונספירציה שונות שמנסות לנחש מה גרם לכדור האש ולהדף העצום שנגרם מפיצוצו, צצו במהלך סוף השבוע האחרון ברחבי רוסיה. ולדימיר ז'ירינובסקי, ראש המפלגה הלאומנית

הקיצונית ברוסיה, טען כי לא היה זה מטר מטאוריטים, אלא "ניסוי אמריקני בכלי נשק חדשים". ברשתות החברתיות התחבטו גולשים בספקולציות לגבי המטאור, כאשר באחת מהן נטען כי מדובר ב"דבר-מה הקשור לצבא". משרד החירום הרוסי כינה את התיאוריות כ"קשקוש".

 

פיצוץ המטאוריט בשמי רכס אורל היה חזק פי 30 מהפצצה הגרעינית שהטילו האמריקנים על הירושימה במלחמת העולם השנייה - מעריכים מדעני נאס"א. גודלו של המטאוריט הוא כ-16 מטרים, הגדול ביותר מאז המטאוריט שהתפוצץ בסיביר ב-1908. באתר נאס"א נכתב כי תנועתו של המטאוריט נקלטה בחמש תחנות הקולטות תדרי קול ברחבי העולם, שהראשונה שבהן היא באלסקה, יותר מ-6,500 קילומטרים ממקום הפיצוץ. פול קודאס מנאס"א אמר כי "אירוע בעוצמה שכזו מתרחש פעם במאה שנה בממוצע. כאשר יש לך כדור אש בגודל שכזה אנחנו מצפים שמספר רב של מטאוריטים יגיעו לקרקע ויהיו כנראה כמה גדולים".


פורסם לראשונה 18/02/2013 02:46

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כדור האש בשמי העיר צ'לייבינסק
צילום: AFP
מומלצים