שתף קטע נבחר
צילום: אורן דאי

עשה מהכל סלט: ארז מכין אוכל תאילנדי

ארז קומרובסקי נסע לאי קופנגן והתאהב בשקט ובשלווה וגם בסלטי המטבח המקומי. 3 מתכונים לא רגילים של סלטים תאילנדים: עם חזה עוף בחלב קוקוס, סלט עגל חריף וגם סלט פילה דג

זוג ההודים הצעיר והאלגנטי מניו דלהי, הלכו כ-50 מטר לפני בשביל הקטן שהתפתל בין עצי הקוקוס הגבוהים בואך למסעדה האהובה עלינו. לפתע עצרו ונעמדו באמצע השביל כאילו הכישם נחש. לא הבנתי על מה הם מסתכלים אבל בתאילנד כמו בתאילנד, נעמדתי לידם ועשיתי את מה שהם עושים.

 

עוד בערוץ האוכל:

 

על מה בדיוק הסתכלנו לא קלטתי עדיין אבל, הייתי בטוח שעוד רגע נבין. ואכן מול עיני עברו שני פרפרים שחורים ענקיים ועפו להם בסלסולים זה אחר זנבו של השני. ההודים הסבירו בשקט שזה מעוף הכלולות של הפרפרים האלה. אז אפילו שהרגשתי טיפ טיפונת כמו מציצן שמציץ על זוג אוהבים, לא הורדתי מהם את מבטי. וטוב שלא התביישתי.

 

מחול הכלולות של הפרפרים (צילום: גלעד קוולרצ'יק) (צילום: גלעד קוולרצ'יק)
מחול הכלולות של הפרפרים(צילום: גלעד קוולרצ'יק)

 

הפרפרים האלו בהחלט ידעו מה הם עושים ועם מי. בשלב מסוים הם נהפכו לשלישייה ואח"כ נפרדו והפכו לזוג בשנית. מה יש להגיד, רקדנים של ממש. קאמה סוטרה אמיתית.

 

אחרי 5 דקות כאלה שאנחנו עומדים נטועים לנו באמצע השביל הגיעו אנשים מהכיוון השני והקסם פג. התחלנו לצעוד בטור למפרץ השני אבל אחרי מספר דקות לא התאפקתי ואמרתי להודי בפליאה שבארץ בחיים לא הייתי עוצר כדי להסתכל על מעוף פרפרים כזה. אפילו שהם מקיימים יחסי מין. לכל היותר הייתי מרים את העיניים אליהם למספר שניות וחושב לעצמי כמה שהם יפים וממשיך הלאה בטרדות היום ובבישולים. ההודי הסתכל עליי ואמר: "חבל" והמשיך ללכת.

 

צמד הפרפרים השחורים-סגולים האלה המשיך ללוות אותי במשך כל עשרת הימים ששהיתי בתאילנד, באחד מהחופים הקסומים של קופנגן.

 

אני לא נוסע לתאילנד כדי להתפרפר אלא, כדי לאכול. יותר מכל אני אוכל שם סלטים. סלט פומלה מקומית ושרימפס, סלט פפאיה ירוקה, סלט של ברווזים ובצלצלים אדומים, סלט עוף ומנגו ירוק.

 

יש אין ספור סלטים שעושים לי זיקוקי דינור בפה ושמחה ענקית. במתכונים שכתבתי הסבתי לחומרי גלם מקומיים. קלי קלות להכין והטעם - גן עדן.

 

סלט חזה עוף ומלפפונים

המרכיבים:

2 חזה עוף טרי ונקי מעור

1 עשב לימון חתוך גס

1 כוס חלב קוקוס

5-6 מלפפונים צעירים חתוכים לרצועות אורך דקות

כוס עלי כוסברה

1/2 כוס עלי נענע

 

לרוטב:

2 כפות נוזל דגים תאילנדי

3-4 כפות מיץ לימון סחוט טרי

2 שיני שום כתושות

2 כפות סוכר קנים (ניתן לקנות בכל סופר)

1 פלפל ירוק חריף ללא גרעינים, כתוש דק

5 סנטימטר שורש ג'ינג'ר, קלוף מגורד וסחוט ליצירת מיץ ג'ינג'ר טרי

 

ירוק משגע. סלט חזה עוף ומלפפונים (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
ירוק משגע. סלט חזה עוף ומלפפונים(צילום: ירון ברנר)

 

אופן ההכנה:

  1. מאדים את חזה העוף בחלב הקוקוס, שתובל עוד מבעוד מועד במעט עשב לימון ומלח.
  2. מניחים להתקרר מחוץ לסיר בטמפ' החדר. מפרקים בעזרת האצבעות לרצועות ארוכות.
  3. מערבבים את חזה העוף המאודה והמפורק עם הרוטב שהכנתם על ידי ערבוב כל המרכיבים. מוסיפים את רצועות המלפפונים והעלים הטריים ומגישים מיד.

 

סלט עגל כרוב ירוק ובוטנים קלויים

המרכיבים:

1/2 כרוב ירוק חתוך ירוק

250-300 גרם שייטל עגל טחון גס או קצוץ ביד

3/4 כוס בוטנים קלויים שבורים גס (קלויים במחבת, לא מהפיצוציות!)

1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק

2 כפות סוכר דמררה

1/2 כוס עלי בזיליקום צעירים מופרדים

מיץ מ-3 לימונים בשלים סחוטים טרי

2 למון גראס פרוסים דק

3 סנטימטר של שורש ג'ינג'ר קלוף חתוך דק לרצועות דקיקות

2 כפות נוזל דגים תאילנדי

 

סלט עגל וכרוב עם טאצ' של חריפות (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
סלט עגל וכרוב עם טאצ' של חריפות(צילום: ירון ברנר)

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים ווק על להבה גדולה עד שמתחמם היטב. יוצקים לתוכו את נוזל הדגים ומיץ הלימון ומבשלים את בשר העגל הקצוץ למשך מספר דקות.
  2. מוציאים את הבשר ומערבבים עם הכרוב הירוק עלי הבזיליקום, הג'ינג'ר, הלמון גראס, הסכור והפלפל החריף.
  3. מוסיפים את הבוטנים הקלויים ומגישים מיד.

 

סלט פומלה ודגי ים

המרכיבים:

1 פומלה גדולה מופרדת לפלחים ללא הקרומים

500 גרם פילה דג ים נקי ללא עור וטרי, חתוך לקוביות

2 כפות נוזל דגים תאילנדי

3-4 כפות מיץ לימון סחוט טרי

2 כפות סוכר קנים

1-2 פלפל אדום חריף קצוץ דק ללא גרעינים

3-4 שאלוטס פרוסים דק (אם אין, ניתן להשתמש בבצל אדום פרוס דק)

1 כוס עלי נענע צעירים מופרדים

3 כפות שבבי קוקוס, מטוגנים עד הזהבה

 

בין החריף לחמצמץ. סלט דג ים עם פומלה (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
בין החריף לחמצמץ. סלט דג ים עם פומלה(צילום: ירון ברנר)

 

אופן ההכנה:

  1. מאדים את פילה הדג במים ומניחים לו להתקרר בטמפ' החדר. מערבבים את נוזל הדגים עם מיץ הלימון, הסוכר והפלפל החריף.
  2. מוסיפים את הרוטב שנוצר לקוביות הדג המאודה, פלחי הפומלה הנקיים מקרום, העלים המופרדים, השאלוטס ושבבי הקוקוס.
  3. טועמים ומוסיפים מעט מלח אם יש צורך ומגישים מיד.

 

לכל הטורים של ארז קומרובסקי

 

שף ארז קומרובסקי מנהל את בית הספר לבישול גלילי בביתו שבמתת. לאתר בית הספר לבישול גלילי של ארז קומרובסקי

 


   

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
סלט עגל כרוב ובוטנים של ארז
צילום: ירון ברנר
מומלצים