שתף קטע נבחר

יש לכם אנדרואיד? כך תגבו את המידע שלכם

לעולם איננו יודעים עד כמה משהו יקר עבורנו - עד שאנחנו מאבדים אותו: אספנו שש אפליקציות לאנדרואיד שיעזור לכם לשמור על המידע שלכם לתמיד

קטעי וידאו ממסיבת יום ההולדת, תמונות מהטיול האחרון, מספרי טלפון ועוד: את כל המידע הזה, שנמצא בזיכרון הסמארטפון שלנו, אנחנו לוקחים כמובן מאליו. אבל מה קורה כשהוא נעלם? בין אם המכשיר התקלקל או נגנב המידע הוא חלק מאיתנו יותר ממה שהוא חלק מהמכשיר עצמו. למזלנו, לא חסרות אפשרויות לגיבוי המידע הזה, ובסקירה זו נעבור על כמה מהאפליקציות הנפוצות לאנדרואיד לגיבוי מידע וננסה להחליט מי מביניהם היא הפתרון המושלם.

 

עוד ב-HWzone

 

מושגי יסוד

גישת רוט (Root Access): על קצה המזלג, הכוונה היא לאפשר לאפליקציות למכשיר לתפקד כאילו שהן חלק ממערכת הפעלה. מערכת ההרשאות של אנדרואיד לא מאפשרת לאפליקציה אחת לגשת למידע של אפליקציה אחרת, מטעמים ברורים. כדי לאפשר לאפליקציה, במקרה הזה לאפליקציית גיבוי, לגשת למידע שקיים לאפליקציות אחרות במכשיר יש לתת לה גישת רוט.

 

חשוב לציין שתהליך השגת גישת רוט משתנה בין מכשיר למכשיר (השגת הגישה נעשית על ידי פריצה בצורה כזו או אחרת למערכת ההפעלה) וגם שהוא מטבעו שולל את אחריות המכשיר באם קיימת. למרות שהיום השגת גישת רוט כמעט לכל מכשיר היא בטוחה וקלה, צריך להיות מודעים לעובדה שיש בה סכנה ושהיא כאמור, שוללת את אחריות המכשיר.

 

 

ADB או Android Debugging Bridge: תכונה המיועדת בעיקר למפתחים, המאפשרת שליחת פקודות למכשיר הטלפון ישירות דרך מחשב שמותקן עליו ה-SDK של אנדרואיד. דורשת הפעלה של האופציה הזו באפשרויות הפיתוח שבהגדרות המכשיר ובהקשר שלנו יכולה לשמש כפתרון למי שאין גישת רוט למכשיר.

 

אפליקציות מערכת ומשתמש: אפליקציות מערכת הן כאלו שהגיעו מותקנות עם הרום, שאין אפשרות להסירן (אך אפשר להקפיאן, או לבטלן לחלוטין החל מאנדרואיד 4.1 ומעלה). אפליקציות משתמש הן כאלו שהותקנו ידנית על ידי המשתמש. כל אפליקציה מכילה את קובץ ההתקנה שלה (APK) ומידע המשויך אליה.

 

חדשה בשכונה: Carbon

האפליקציה הצעירה שמגיעה מבית היוצר של ClockworkMod יודעת לגבות אפליקציות, יומן שיחות ו-SMS, אך תכונות נוספות מתווספות כל הזמן. האפליקציה מעוצבת ומאוד נוחה לשימוש. אך היתרון הגדול שלה הוא שהיא לא מחייבת רוט.

 

 

אם אתם מעוניינים לגבות איתה מכשיר שאין לו גישת רוט תוכלו להוריד קליינט נוסף למחשב שלכם (לווינדוס, מאק או לינוקס) ולהיעזר בו כחלק מהאפליקציה. כל מה שאתם צריכים לעשות זה לוודא שה-USB Debugging דולק במכשיר שלכם וזהו. אפליקציית העזר במחשב משתמש ב-ADB כדי להתגבר על "בעיית" חוסר גישת הרוט. קל ונוח, ולא פוגע באחריות למי שמעוניין בכך. אם יש לכם גישת רוט, אז אין צורך להוריד את האפליקציה הנלווית.

 

 

הגישה לענן (בגרסה המלאה) אומרת שתוכלו להשתמש בתוכנה כמעין סנכרון מידע בין מכשירים, בדומה ל-DataSync שהזכרתי לא מזמן. בגרסה המלאה תוכלו למצוא תכונות כמו היעדר פרסומות, גיבויים מתוזמנים ושימוש בענן. ניתן להעלות גיבויים לענן בגרסה החינמית, אך לא להוריד אותם.

 

יתרונות: ממשק יפה, נקי וקל לעבודה, גישת רוט היא לא חובה.

חסרונות: מבחר תכונות דל יחסית למתחרות, לא מספיק תכונות בגרסה החינמית.

 

 

Super Backup: עושה כמעט הכל

הדבר הראשון ששמים אליו לב באפליקציה היא הפשטות שלה. כל האופציות פחות או יותר נמצאות מול המשתמש וקשה להתבלבל. האפליקציה מאפשרת לגבות אפליקציות משתמש והמידע שלהן, SMS, אנשי קשר, יומן שיחות, לוחות שנה וסימניות. פחות או יותר כל מה שתרצו לגבות.

 

 

 

העלאה לענן לא תמצאו כאן. במקום זאת ניתן להעלות את הגיבוי כקובץ לגי'מייל שלכם, שריד לימים שעוד לא היה API באנדרואיד שמאפשר התממשקות עם פתרונות ענן כמו דרופבוקס או Google Drive. ניתן להפעיל גיבויים מתוזמנים אך רק ל-SMS, אנשי קשר ויומן שיחות משום מה. גיבויים מתוזמנים לאפליקציות לא תמצאו כאן. כל התכונות זמינות בגרסה החינמית, והגרסה המלאה, שתעלה לכם 7.40 שקל, פשוט תסיר את הפרסומות.

 

 

יתרונות: אפשרות לגבות את רוב מרכיבי המערכת, ממשק קל להבנה, כל התכונות קיימות בגרסה החינמית, מחיר נמוך לגרסה המלאה יחסית למתחרים.

חסרונות: אין תמיכה בפתרונות ענן מודרניים ואין אפשרות לגיבויים מתוזמנים של אפליקציות.

 

 

Go Backup: מעוצבת

צוות הפיתוח הסיני Go התפרסם בעקבות הלאנצ'ר שלהם, אך מאז הוציא אינספור אפליקציות לשימוש יומיומי לאנדרואיד, וכולן התבלטו בממשק נוח ובמגוון תכונות רחב במיוחד. וגם ב-Go Backup ניתן להרגיש את הקו הזה של החברה. העיצוב נהדר, באמת יוצא מן הכלל. התכונות הרבות של התוכנה מפורטות בצרה ברורה לחלוטין וגם עם הפרדה מצויינת בין מה שניתן לבצע בגרסה החינמית לבין מה שיעלה לכם כסף בגרסה המלאה.

 

בגרסה החינמית תוכלו לגבות אפליקציות משתמש (ללא המידע שלהן), SMS, אנשי קשר, יומן שיחות, סימניות דפדפן, מילון משתמש (אוסף המילים שהוספתם למילון המובנה של אנדרואיד) ולוחות שנה. תוסיפו לכך שבגרסה המלאה תוכלו גם לגבות רינגטונים, תמונות רקע, הגדרות הלנאצ'ר שיש לכם במכשיר ונקודות גישה של WiFi ויש לכם פתרון מלא ביותר.

 

 

ניתן גם להפריד בין גיבוי האפליקציה עצמה לבין המידע שלה ובכך ליצור עוד דרך לסנכרן מידע בין מכשירים. ניתן להפעיל גיבויים מתוזמנים אך רק לאפליקציות והמידע שלהן, בניגוד הפוך לאפליקציה הקודמת Super Backup.

 

אבל ישנן גם כמה הגבלות. בגרסה החינמית הגיבוי הוא מקומי בלבד, וזה בסדר, מקביל לרוב המתחרים. כמו כן, וזה יותר מעצבן, הגיבוי המקומי מוגבל לגודל של 200 MB בגרסה החינמית. רוצים יותר? תשלמו. ההגבלה הזו מיותרת בעיני ונראית כמו לחץ מיותר מצד המפתחת לגרום ללקוחות לקנות את המוצר המלא.

 

בין התכונות שניתן למצוא בגרסה המלאה היא העלאה לשירותי ענן כאמור, גיבוי תמונות לענן והקפאה והפשרה של אפליקציות מערכת. הגרסה המלאה אגב, תעלה לכם כ-20.04 שקל והיא זמינה כ-In App Purchase, כלומר תשלום מתוך האפליקציה החינמית.

 

יתרונות: ממשק נהדר, נקי ונוח מאוד לעבודה, פתרון מקיף לכמעט כל מה שאפשר לגבות במערכת

חסרונות: הגבלה מעצבנת ל-200 מגה בלבד בגרסה החינמית, חלק גדול מהתכונות זמין רק בגרסה המלאה.

 

  • להורדה (גרסה חינמית)

 

My Backup: טובה ל-30 ימים

אם תתגברו על הממשק הלא נעים לעין תגלו אפליקציה עם הרבה תכונות טובות. מלבד כל האלמנטים שקיימים גם ב-Go Backup, באפליקציה זו ניתן גם לגבות שעונים מעוררים, הגדרות מערכת, נקודות גישה ורשימות השמעה. חלק גדול מהתכונות הללו לא דורשות אפילו גישת רוט, כך שניתן להתקינה על מכשיר ללא גישת רוט. תכונות שכן מצריכות גישה שכזו הן כמובן גיבוי אפליקציות והמידע שלהן.

 

 

האפליקציה גם מגיעה במודל של ניסיון ל-30 יום, מודל מבורך שנדיר למצוא בעולם האנדרואיד וחבל. לאחר 30 יום תאלצו לשלם 18.64 שקל או שהאפשרות להעלות לענן נעלמת וגם האפשרות לשחזר מידע במכשיר אחר. כמו כן, האפליקציה מגיעה בווריאציה שלישית, גרסה חינמית המיועדת למכשירים עם גישת רוט, המאפשרת להנות מהאפליקציה ללא הגבלת זמן אבל בלי האלמנטים שדורשים תשלום, כמו העלאה לענן.

 

יתרונות: פתרון מקיף לכל האלמנטים האפשריים לגיבוי, מודל הניסיון ל-30 יום הוא רעיון מצויין, אופציה לעבודה חלקית ללא גישת רוט.

חסרונות: ממשק מיושן ונוראי, שמעבר לבעיות הקוסמטיות שלו לפעמים יוצר בעיות בשימושיות.

 

 

Titanium Backup: ותיקה ויקרה

זוהי האפליקציה הוותיקה ביותר בסקירה הזו. מלבד תמיכה בכל אלמנט שכבר הוזכר בסקירה זו, זוהי האפליקציה היחידה ברשימה שתאפשר לכם לגבות אפליקציות מערכת ואת המידע שלהן. תוכלו ליצור פילטרים אישיים משלכם על פי כל פרמטר העולה לדעת ולשמור אותו עבור גיבויים מתוזמנים מכל סוג אפשרי.

 

האפליקציה במיוחד קורצת למחליפי רומים סדרתיים, עם אופציות בלעדיות כמו יצירת קובץ התקנת התוכנה עצמה ב-zip עבור התקנה דרך הריקוברי, הפיכת על הגיבויים ל-zip כדי להתקין אותם במכה דרך הריקוברי ושחזור אפליקציות ישירות מגיבוי nandroid.  

 

 

 

לאפליקציה גם מאגר משתמשים גדול עם מערכת תמיכה רחבה ו-Wiki עצום שמכיל אינספור מדריכים ועצות, וזאת אולי גם הבעיה שלה. היא מתאימה מעולה למשתמשים מתקדמים, שאוהבים לחפור וללמוד ולנסות ולטעות ולנסות שוב. היא תהיה "מפחידה" מדי עבור משתמש ממוצע, שרק רוצה לגבות את האפליקציות שלו, ואולי את הצלצולים.

 

כמובן שכמו שאר האפליקציות בסקירה, רוב התכונות המעניינות יותר ניתנות רק בגרסה בתשלום, שתעלה לכם כ-23.99 שקל, המחיר הגבוה ביותר בסקירה זו.

 

יתרונות: הפתרון המקיף ביותר, בקלות האפליקציה עם הכי הרבה אופציות וגמישות, אפליקציה וותיקה, עם מאגר משתמשים רחב ותמיכה מצויינת.

חסרונות: ממשק גרוע שהופך את השימוש באפליקציה למאיים על רוב המשתמשים, יקרה יחסית.

 

 

Holo Backup

האפליקציה הבאה היא שונה מכל השאר בעצם כך שהיא בכלל לא מותקנת לאנדרואיד, אלא רצה על המחשב בלבד. באמצעות שימוש ב-ADB (בדומה לאפליקציה הנלווית ל-Carbon) היא מגבה את מכשירכם ללא שום צורך ברוט, בקלות וביעילות. האפליקציה היא קוד פתוח וחינמית כמובן, ומתאימה בול לאנשים שמעוניינים בגיבוי חד פעמי לטובת מעבר בין מכשירים ללא רוט, או למשתמשים שנדרשים לגבות מכשירים כחלק מעבודתם השוטפת (טכנאים בחנויות סלולר למשל).

 

יתרונות: לא דורשת רוט, חינמית לחלוטין, קוד פתוח

חסרונות: מגבה רק אפליקציות ו-SMS

 

 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים