שתף קטע נבחר

סלומינסקי לא לבד? "גם אחרים שילמו לקבלנים"

גורמים בבית היהודי העבירו למשטרה חומרים מפלילים גם נגד בכירים נוספים במפלגה, בטענה כי הם שילמו לקבלני קולות כדי להצליח בפריימריז. קבלן קולות אמר בהקלטה: "הוא יפחד לא להביא לי את הכסף". האזינו

פרשת החשדות לשחיתות בפריימריז במפלגת הבית היהודי והקשר של ח"כ ניסן סלומינסקי ממשיכה להסעיר את הכנסת, וכעת היא מסתעפת לשמות נוספים: ל-ynet נודע כי גורמים במפלגה העבירו למשטרה חומרים מפלילים גם נגד בכירים נוספים בבית היהודי, בטענה כי הם שילמו לקבלני קולות כדי להצליח בפריימריז. במקביל מצטברות עדויות נוספות על מעשים פליליים לכאורה, שבוצעו במקומות שונים בארץ לטובת מועמדים שונים במפלגה.

 

פריימריז מכורים? כתבות אחרונות ב-ynet:

מזומנים בסיגריות: חשד לשחיתות בפריימריז

"פקדתי לח"כ וקיבלתי 100 אלף במזומן". האזינו

סלומינסקי: אין אמת בהשמצות נגדי

 

עם זאת, בכירים בכנסת אומרים כי לא ברור אם למשטרה יש עדויות נוספות התומכות בטענות הללו, זאת בעקבות מעצרם וחקירתם של קבלני קולות, שכבר בוצעו במסגרת הפרשה. חלקם שוחרר למעצר בית. המשטרה תבקש מהיועץ המשפטי לממשלה אישור לזמן חברי כנסת מכהנים לחקירה. 

אחת העדויות שהועברה לחוקרים היא הקלטה של אדם המציג עצמו כקבלן קולות מצפון הארץ. האיש, המוכר לחברי כנסת גם מחוץ לבית היהודי, הוקלט על ידי חוקר שנשלח מטעם אנשיו של נפתלי בנט - שהפך בינתיים ליו"ר המפלגה. בהקלטה נשמע האיש מדבר עם החוקר, שהתחזה לאדם אחר, ומספר על תשלום שהובטח לו מנציג שעבד עבור בכיר במפלגה. "הוא עוד לא שילם, אבל הוא הבטיח" אמר האיש והוסיף: "הוא יפחד לא להביא לי את הכסף".

 

האיש אף מפרט כי על כל מתפקד צעיר, שמשלם דמי התפקדות בסך 25 שקלים, הוא אמור לקבל 50 שקלים כדי להעבירם למתפקד. על מתפקדים מבוגרים יותר, שמשלמים 40 שקלים כדי להפוך לחברי מפלגה, הוא מקבל 70 שקלים. יש לציין כי האיש אינו קושר ישירות בין הבכיר לבין התשלום, אך טוען כי הדברים נעשו עבורו.

 

המושכים בחוטים

בנוסף, קלטת נוספת שנחשפה הבוקר ב"ידיעות אחרונות" קושרת לכאורה בין בכיר במפלגה לבין קבלן קולות אחר, שטרם נחקר בפרשה - שמחתים מתפקדים על טפסים ומממן עבורם את דמי ההתפקדות.

 

עדויות דומות הגיעו ל"ידיעות אחרונות" ו-ynet מערים שונות בארץ: "הנציג שלנו החתים אותנו על טפסים, ואמר לנו לא לדאוג לגבי התשלום", סיפר חבר מפלגה מאזור הדרום, "פוליטיקה לא מעניינת אותי, אבל עשיתי לו טובה. אם זה לא עולה לי כסף, אז לא אכפת לי".

 

הרווח שיוצא לקבלני הקולות הוא ברור: הם מציגים את עצמם כמושכים בחוטים מול המועמדים, וכמי שיכולים לקדם מועמדות של ח"כים - או לפגוע בהם. מנגד, לא כל קבלן קולות עובר על החוק: הדבר נחשב פלילי רק אם אכן משלמים עבור המתפקד או מעניקים תמורה כלשהי עבור ההצבעה.

 

כעת יצטרכו חוקרי המשטרה לבדוק אם הפרשה הנוכחית אכן מתרחבת למקרים רבים של התפקדויות אסורות וכן לבכירים נוספים במפלגה - או שמדובר בטענות סרק של קבלני קולות אינטרסנטיים.

 

מקרובי בנט, שאמור להתייחס היום לראשונה לנושא, אישרו אתמול כי הם הפעילו את החוקר במטרה לחשוף שחיתויות. הם דחו את הטענות בבית היהודי כי המטרה הייתה סיכול פוליטי למועמדים אחרים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
נפתלי בנט. שלח חוקר
צילום: אוהד צויגנברג
מומלצים