שתף קטע נבחר

סקר: רוב הציבור תומך בהעלאת אחוז החסימה

63 אחוז מעדיפים בחירות אזוריות ורוב מכריע מעוניין שאחוז החסימה יעלה ל-5-3 אחוזים. ומה חושבים מצביעי העבודה על התנגדותה של יחימוביץ' לשינוי שיטת הממשל? ע"פ סקר של "מאגר מוחות", הציבור לא מרוצה משיטת הבחירות בישראל. לקראת יום שידורים מיוחד

להעלות את אחוז החסימה ולעבור לבחירות אזוריות: רוב הציבור בישראל תומך בשינויים משמעותיים בשיטת הממשל והבחירות בישראל – כך עולה מסקר שקיים מרכז "מאגר מוחות" עבור המרכז להעצמת האזרח ומתפרסם היום (ג'). על פי הממצאים, מבין 562 הנשאלים ענו 72 אחוז שהם תומכים בשינוי אחוז החסימה, ומתוכם ציינו 85 אחוז כי הם סבורים שהוא צריך לעלות והיות בין שלושה לחמישה אחוזים.

 

כמו כן, 63 אחוז מהנשאלים ענו שהם מעוניינים לבחור ישירות את מועמדיהם על פי השיטה האזורית. בין המצדדים בשינוי כללי של שיטת הבחירות,

42 אחוז היו מצביעי "יש עתיד" ו-34 אחוז היו מצביעי מפלגת העבודה.

 

אגב, על רקע העובדה שיו"ר העבודה שלי יחימוביץ' הצהירה בעבר כי היא מתנגדת לשינוי שיטת הממשל, הסקר מצביע גם על כך שבוחריה דווקא תומכים במהלך: 76 אחוז ממצביעי העבודה שענו לסקר תמכו בהעלאת אחוז החסימה, ו-59 מהם צידדו בקיום בחירות ישירות בשיטה האזורית כחלק מרפורמה כוללת בשינוי שיטת הממשל.

 

סוגיית שינוי שיטת הממשל עומדת במרכז המו"מ הקואליציוני להרכבת הממשלה. הסקר בדק את עמדות הציבור, ותוצאותיו הוצגו באירוע לציון שנה לפטירתו של פרופ' גדעון דורון, שהקדיש את חייו לפעילות לשינוי שיטת הממשל.

 

בין השאר עסק הסקר גם במידת שביעות הרצון של הציבור מהבחירות האחרונות. מבין אלה שהביעו חוסר שביעות רצון מהתוצאות, היו שנימקו זאת בחוסר היכרות עם המועמדים (13 אחוז), אי התאמה של נבחרי ציבור קיימים (11 אחוז), ותחושה שהנבחרים הנוכחיים לא מייצגים נאמנה את הציבור (10 אחוזים).

 

"ממצאי הסקר מוכיחים שקיים קונצנזוס בציבור לשינוי שיטת הממשל בישראל", אמר מנכ"ל המרכז הישראלי להעצמת האזרח, יובל ליפקין. "הסקר שולח מסר מאוד ברור לראש הממשלה ולמפלגות המעורבות במו"מ הקואליציוני".

 

המרכז להעצמת האזרח, שהוקם ב-2003, הוא מוסד עצמאי וא-מפלגתי הפועל ליצירת חברה יציבה ומשגשגת באמצעות מחקר וחינוך.

 

במהלך היום נביא ב-ynet יום שידורים מיוחד בנושא שיטת הממשל בישראל. במסגרת יום השידורים יובאו ראיונות עם בכירים מכל הקשת הפוליטית ועם אנשי כלכלה ואקדמיה, ויוצג סימולטור שבוחן כיצד שינוי שיטה יכול היה לשנות את תוצאות הבחירות האחרונות.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כמה פתקים יהיו בקלפי בבחירות הבאות?
צילום: AFP
מומלצים