שתף קטע נבחר

מדד הבאזז: כי"ל ובז"ן מככבות ברשת

המתנגדים למכירת כי"ל לפוטאש עלו לכנסת, מניית הכשרה אנרגיה זינקה בעשרות אחוזים, מנכ"ל בז"ן הודיע על רצונו לעזוב ושקיעת אלביט הדמיה מספקת פוטנציאל לרווח. מה היה הדיבור החם במהלך השבוע שעבר, ואיך זה השפיע על המניות במרכזו

עסקת מכירת כי"ל לפוטאש מגיעה לכנסת וקוטפת בקלות את כל המקומות הראשונים במדד הבאזז של אקסלנס. יו"ר מפלגת העבודה שלי יחימוביץ', שכבר הביעה בעבר את התנגדותה למכירת כי"ל לחברה זרה, קראה הפעם לשר האוצר לחשוף את המסמכים בנוגע למניית הזהב של המדינה בחברה. ח"כ מאיר כהן, התנגד בעקבות אובדן מקומות העבודה בנגב והפקרת תושבי הדרום.

 

 

נזכיר: פוטאש הקנדית מעוניינת לרכוש את מלא הבעלות על כי"ל. על פי המתווה המוצע, בעלי המניות של כי"ל יקבלו מניות של פוטאש בתמורה, כאשר המרוויחה העיקרית בעיסקה היא בעלת השליטה, החברה לישראל, שצפויה לגזור קופון בדמות רווח הון אדיר של 6.1 מיליארדי דולר.

 

השלמת העיסקה דורשת את אישור ממשלת ישראל וכפי שנראים ונשמעים הדברים בימים האחרונים, לפני החברה הקנדית עומדת דרך רצופת מהמורות להשגת מטרותיה. לכן לא מפתיע כי המגעים מוקפאים בשלב זה. כך מניית כי"ל הגיבה לאזכורים הרבים של החברה ברשת:

 

 

מהו המידע שאנחנו לא יודעים על הכשרה אנרגיה של עופר נמרודי, שזינקה בעשרות אחוזים? קצת קשה להסביר מה קורה בחברת חיפושי הגז והנפט של הכשרת היישוב. אחרי שנחלה כישלון בקידוחי "שרה" ו"מירה" ואיבדה יותר מ-97% מהשיא, מצליחה החברה להוסיף כ-50% לערכה בשבוע האחרון ו-130% מרמת השפל, וזאת ללא כל דיווח מהותי. ביום רביעי אף עלתה החברה ביותר מ-40% ואיבדה בסוף המסחר כ-30% אך ביום חמישי הצליחה לתקן מחדש וגם הפעם ללא כל הודעה.

 

נזכיר כי למרות הודעות על קידוחים יבשים בשני המאגרים "שרה" ו"מירה", בדו"חות הכספיים לא נמחק מלא הערך של ההשקעה בקידוחים. בשלב זה החברה בוחרת שלא לצאת בדיווח רשמי כלשהו אך השוק בהחלט משדר אופטימיות בקשר להכשרה אנרגיה, לפחות על פי התנהגות המניה:

 

 

גם מניית בז"ן נקלטה השבוע במדד הבאזז של אקסלנס נשואה, אך לצערנו לא בעקבות שיפור חד ברווחיות או בעקבות כניסה לפעילות מלאה של ה"פצחן המימני" של החברה.

 

המנכ"ל פנחס בוכריס הודיע על רצונו לעזוב וחרושת שמועות הציתה מיד את הרשת. מה עומד מאחורי הודעה זו? יש אומרים כי עקיבא מוזס, יו"ר בז"ן הדומיננטי שכיהן כמנהל הכללי של כי"ל, דחק את רגלי בוכריס מאחר שלא היה מרוצה מביצועיו. יש הטוענים כי מאותה סיבה דווקא ניר גלעד, מנכ"ל החברה לישראל (בעלת השליטה בבז"ן), הוא זה שעומד מאחורי סיום תפקידו של בוכריס. בתקופת כהונתו של בוכריס כמנכ"ל בוצעו מספר מהלכים עסקיים שתרמו לחברה ביניהם: רכישת גז מקידוחי "ים תטיס" ומ"תמר". כך או כך, נראה כי סאגת עזיבת הבכירים בבז"ן מסרבת לרדת מסדר היום, הפעם של בעל התפקיד מספר אחת.

 

 

לסיום, חייבים להזכיר את אלביט הדמיה שממשיכה לצבור פופולריות ברשת וממשיכה לעלות בדירוג מדד הבאזז, לא בעקבות הצלחה עסקית של החברה אם כי ככל הנראה בעקבות פוטנציאל הרווחים הטמון בשקיעתה של החברה.

 

חברת האחזקות, הפועלת בעיקר בתחום הנדל"ן היזמי במזרח אירופה ובהודו, הודיעה רשמית לבורסה על הגעה להבנות בלתי מחייבות עם מחזיקי האג"ח הגדולים שלה, קרנות הפרייבט אקוויטי: יורק ו-DK PARTNERS. משמעות הדיווח היא אובדן השליטה של בעל המניות הגדול של החברה - מוטי זיסר - והעברת המושכות לנציגות הזרות.

 

הסדר חוב ואובדן השליטה היו ככל הנראה בלתי נמנעים, אבל כעת צץ בנק פועלים והגיש בקשה לכינוס נכסיו של זיסר שחייב לבנק כמיליארד ש"ח באמצעות אירופה ישראל הפרטית. מובן שהסדר החוב המוצע צפוי לדלל את מניות אלביט הדמיה המשועבדות לטובת הבנק ולכן הוא נחוש לסכלו.

 

 

הכותב הינו הכלכלן הראשי של אקסלנס נשואה

 

להורדת מדד הבאזז - חפשו אקסלנס באזז ב-AppStore וב-Google Play

 

הכתבה אינה מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. לכותב אין עניין אישי בנושא הכתבה. האמור לעיל הינו למטרת אינפורמציה בלבד ומובא כחומר רקע בלבד. מדד הבאזז הוא מדד המחשב את כמות האזכורים של מניות שונות בכלי התקשורת השונים. אין לראות במסמך זה ובמידע ו/או הניתוח הכלולים בו הצעה או ייעוץ לרכישה ו/או מכירה ו/או החזקה של ניירות ערך ו/או נכסים פיננסים כלשהם או המלצה להשקעה באפיקים ספציפיים כלשהם

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים