שתף קטע נבחר

האישום, הקריזות, העבודה החדשה. זהו הרוצח

דב תגר רצח לפי החשד שלושה בני אדם במסע הקטל בחיפה. שכנים ומכרים מתארים אלימות וקווי אופי שגובלים בפלילים. "הוא יכול היה לקבל קריזה על כלום ולהוציא עצבים על כולם". חברים מספרים על "אדם זהב ואיש מקסים". חברת האבטחה: הוא החל לעבוד בשבוע שעבר ועבר את כל הבדיקות

דמותו של דב תגר, שעמד, על פי החשד, מאחורי הרצח המשולש בצפון אמש, שזורה בסיפורים רבים על התנהגות מאיימת, עימותים ותקיפות. הבוקר (יום ג'), בשיחה עם ynet, תהו המכרים כיצד אחז ברישיון נשק וביקרו את התנהלות הרשויות מולו בעבר. בחברה שהעסיקה אותו אמרו שהוא החל לעבוד בסוף השבוע שעבר, היה אמור לעבוד במוצאי שבת והודיע שהוא חולה. ביום ראשון התקשרו אליו, ונענו באותו ההסבר.

 

עוד בערוץ החדשות של ynet:

"האיש שחי בתעלומה": הקלטה נדירה של מורנייה

ביידן: אובמה לא מבלף, נמנע גרעין מאיראן

 

"הבן אדם מטורף. אני מכיר אותו עוד מבית הספר, גם אז הוא היה לא נורמלי", אמר ארתור זילברמן, תושב בבניין שבו התגורר תגר. השניים חוו מאבקים רבים שהגיעו גם לבית המשפט, וזילברמן עצמו טוען כי היה קורבן מתמשך להתנהגותו האלימה של תגר. בשנים האחרונות, הוסיף, מאז חזר תגר משהות ארוכת שנים בארצות הברית, חיו דיירי הבניין בפחד מהאיש. "הוא עשה לי את המוות שנתיים והמדינה לא עשתה כלום, בית המשפט טען שאני משקר כשטענתי שהוא מאיים על חיי".

 

סכסוך השכנים פרץ, לדברי זילבמן, כשרכש דירה בבניין והחל בשיפוצים. "ביום שהגעתי הוא הזמין אותי לשתות איתו קפה בדירה, ויומיים לאחר מכן, כשהתחלתי לשפץ, הוא השתגע. הוא גרם לנזק מכוון וטען שזה בגללי, תקף אותי במוט ואיים שירצח אותי ויפגע באמי. בין הדירה שלי לדירתו הפריד קיר, והוא דאג לעשות לי את המוות, להרעיש ולאיים. דיירים בבניין ראו את מה שקרה, אבל הם פחדו להעיד לטובתי כי אף אחד מהם לא רצה להסתבך איתו. עכשיו אולי יבין בית המשפט שדיברתי אמת ולא שיקרתי כשאמרתי שהוא מסוכן".

 

פניותיו של זילברמן למשטרה, לבית המשפט ולאגודה לתרבות הדיור לוו גם במכתב לראש העיר קריית ים, שמואל סיסו, ובתשובת לשכתו נכתב כי האחרון "מבין את מצוקתם של הדיירים". מהעירייה נמסר הבוקר כי אכן נעשתה פנייה למשטרת זבולון וכי הנושא בטיפול.

 

בוריס, דייר אחר בבניין, שכר במשך שנים את דירתו של תגר בזמן שהאחרון התגורר בארצות הברית. "הייתי בהלם, ידענו כולנו שהוא לא נורמלי אבל לא דמיינתי שזה ייגמר בכזה רצח. אי אפשר להסביר את זה, ההתנהגות שלו לא הייתה שפויה, הדיבור לא מאוזן, הוא יכול היה לקבל קריזה על כלום ולהוציא עצבים על כולם. הוא עשה לנו טרור בבניין והיכה את אחד השכנים".

 

לדבריו, "כשגרתי בדירה שלו את כל החוזים סגרתי מול אחיו. כשהוא היה חוזר לחופשות, הוא היה מסתבך עם כל העולם. רב עם שכנים, עם שוטרים שהגיעו לכאן. היה צועק שהוא אזרח ארצות הברית ושאסור להתעסק איתו, היו לו קריזות. ידעתי שהוא מאבטח ואני זוכר שהתפלאתי איך חברת אבטחה נותנת לאיש כזה אקדח ליד".

 

שכנים של האישה סיפרו שתגר היה אדם שקט אך מדי פעם היה מתפרץ בזעם על דברים של מה בכך. אחד מהם טען כי נתקל בזעמו כאשר תינוק בכה, "הוא היה כמו הביטוי מים שקטים חודרים עמוק, רוב הזמן שקט אבל לפעמים היה לו זעם רצחני שהיה מתפרץ". השכנים הוסיפו כי התקופה האחרונה היה יושב הרבה במכונית מחוץ לבית ולעתים גם על המדרגות, ככל הנראה על רקע יחסים רעועים עם בת הזוג.

 

לעומתם, תיאר אחד מחברי ילדותו של תגר אישיות מעט שונה. "הקריה הייתה קטנה, וכולם הכירו את כולם. הוא היה בן אדם טוב לב שאהב את החברים, נראה טוב, הוא תמיד היה מחייך ומשדר שהכול טוב והכול תקין. אני בטוח שאם הוא עשה מעשה כזה, סימן שהוא הגיע לייאוש אמיתי".

 

חברים אחרים סיפרו כי חיי הנישואים שלו הסתיימו בשל היותו אדם קנאי עד כדי אלימות. עם זאת, הסכימו כולם כי לבד מאותה קנאה, "הוא היה אדם זהב ואיש מקסים. הוא אהב טבע ואתגרים, ואהב לעשות חיים", הדגיש אחד מחבריו.

 

במשטרת מחוז חוף התחזק החשד שלפיו מסע ההרג המשולש של תגר, שכלל את בת זוגו חתואלה קוזניצוב (42), את בנה אלכס (17) ואת הספר יוסף דב (52), אירע בעקבות התקף קנאה. בין השאר, נבדק אם היה מאבק בין תגר לבין בנה של זוגתו במהלך אירוע הדקירות שפתח, להערכת החוקרים, את מסע ההרג שבסופו התאבד הרוצח.

 

חברת האבטחה שבה עבד תגר פטרה את הטענות באשר להליך הסינון שאיפשר את קבלתו לעבודה לפני כחודש. "החברה עשתה את כל הבדיקות הנדרשות ועמדה בנהלים הרלבנטיים לפני שהעסיקה את המאבטח", אמר ל-ynet דובר החברה, עו"ד יוסי חכם. "לפי הבדיקות הרפואיות והפסיכיאטריות וגם לפי בדיקת הרקע של המשרד לביטחון פנים, לא הייתה שום מניעה לחמש אותו". 

 

לדברי חכם, "הבחור עבר קורס בהצלחה ולא דווח על דבר חריג בעניינו. האירוע התחיל בדקירות סכין ולא עם נשק, ואני לא יודע למה מדברים כל כך הרבה על נשקים ועל חימוש. השאלה אם היה לו אקדח או לא פשוט לא רלבנטית. כשאנשים רוצים להרוג הם הורגים, כשרוצים להתאבד אז מתאבדים, ואסור לשפוך את התינוק עם המים".

 

 (צילום: אבישג שאר-ישוב,  יבגני זרובינסקי, krayot.com) (צילום: אבישג שאר-ישוב,  יבגני זרובינסקי, krayot.com)
(צילום: אבישג שאר-ישוב, יבגני זרובינסקי, krayot.com)
 

בשנת 2010, הואשם תגר בבית משפט השלום לתעבורה בחיפה באי-ציות לתמרור עצור ובבריחה מהשוטרים שעצרו אותו. בעשותו כן, נטען, כמעט ודרס את השוטרים שבמחסום. "... ואז נסע אחורה קצת ופנה שמאלה, התקרב אלינו יותר יותר וכמעט דרס אותנו, ברח ונמלט מהמקום", נכתב בדו"ח השוטרים.

 

כתב האישום תיאר את מנוסתו של תגר בנתיב תחבורה מיוחד, "בנהיגה פרועה, תוך כדי סיכון רכבים ונוסעים אחרים". לבסוף הצליחו השוטרים לעצרו והוא טען כי חש מאוים.

 

בפסק הדין, קבע השופט כי "הנאשם הפגין התנהגות בריונית מסכנת חיים. חסד עשתה עמו המאשימה שלא הגישה נגדו

כתב אישום בגין עבירה של סיכון אדם בנתיבי תחבורה, עבירה שהיא בסמכותו של בית המשפט המחוזי ושדינה על פי החוק מאסר ממושך מאחורי סורג ובריח. הסיכון הוודאי לחיי אדם ביחס למי שנמלט משוטרים בתחומיה של עיר, ברור ואינו טעון הוכחה".

 

סנגורו, עו"ד מייסרה אגבאריה, סיפר ל-ynet כי התיק בוטל לבסוף בשל כשלים ראייתיים וסיפר כי "הוא נראה לי בן אדם נורמטיבי. נלחמנו אז כדי לבטל לו את הפסילה, הוא טען שהוא עצר ואז השוטרים התחילו לדפוק לו על הגג ושהוא בכלל לא ברח. בסופו של דבר הצלחנו להחזיר לו את הרישיון. כששמעתי על הרצח פשוט לא האמנתי, הוא לא נראה לי הטיפוס שמסוגל לעשות דבר כזה. הוא סיפר לי שהוא חזר מחו"ל ושהוא בונה את עצמו פה מחדש. לא ראיתי אצלו שום דבר חריג שיכול לאותת על כך שמדובר ברוצח או במשוגע".

 

בהכנת הידיעה השתתפו רועי מנדל, ניר (שוקו) כהן, אחיה ראב"ד וחסן שעלאן
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
דב תגר
באדיבות יבגני זרובינסקי, krayot.com
תגר וחתואלה קוזניצוב
באדיבות יבגני זרובינסקי, krayot.com
יוסף דב
סמוך לזירת התאבדותו של תגר
צילום: אבישג שאר-ישוב
מומלצים