שתף קטע נבחר

לי קורזיץ אלופת העולם בפעם הרביעית

הישג בלתי נתפס: גולשת הרוח הבטיחה זכייה באליפות עולם שלישית ברציפות עוד לפני שיוט המדליות לאחר שסיימה במקומות 1 ו-18 את שיוטי היום. מעין דוידוביץ' במקום השני כשמקום שביעי בשיוט המדליות מחר יבטיח לה זכייה במדליה. גברים: נמרוד משיח במקום הרביעי עם ניקוד זהה למקום השלישי, צוברי שביעי

אחת הגדולות בהיסטוריית השייט. גולשת הניל פרייד, לי קורזיץ, זכתה היום (ד') במדליית הזהב באליפות העולם בבבוזיוס שבברזיל עוד לפני שיוט המדליות שייערך מחר והוכתרה בפעם הרביעית והשלישית ברציפות לאלופת העולם.

 

עוד ב-ynet ספורט:

  

קורזיץ סיימה במקומות 1 ו-18 (נמחק כשיוט הגרוע ביותר) את שיוטים 9 ו-10 והבטיחה את הזכייה במדליית הזהב לאחר שצברה 28 נקודות שליליות בלבד ופתחה פער של 21 נקודות על פני מעין דוידוביץ' שבמקום השני, פער בלתי ניתן לסגירה בשיוט המדליות.

 

לי קורזיץ. אגדה בהתהוות (צילום: AFP) (צילום: AFP)
לי קורזיץ. אגדה בהתהוות(צילום: AFP)

 

דוידוביץ' עצמה נמצאת בעמדה מצוינת לזכייה במדליה מחר לאחר שסיימה במקומות 2 ו-10 את שיוטי היום והיא עם 49 נקודות שליליות וביתרון של 14 נקודות על פני שרלין פיקו הצרפתייה שבמקום הרביעי ושל שלוש נקודות על פני ביירוני שואו הבריטית

 שבמקום השלישי. משמעות הדבר היא שדוידוביץ' יכולה להרשות לעצמה לסיים עד שישה מקומות מתחת לפיקו בשיוט המדליות ועדיין לסיים מעליה ועד מקום אחד מתחת לשואו. מקום שביעי בשיוט המדליות לפיכך, יבטיח לה זכייה במדליית כסף או ארד.

 

זו הפעם הרביעית שקורזיץ עומדת על פסגת הפודיום באליפות חשובה זו והפעם השלישית ברציפות, כשהראשונה היתה אי שם ב-2003 בתחרות שנערכה בקאדיס (דגם המיסטרל). השניה היתה באמצע דצמבר 2011 בפרת'

אוסטרליה, השלישית שנה שעברה אף היא בקאדיס והיום היא השלימה זכיה בפעם הרביעית.

 
קורזיץ עלתה למקום השלישי הכללי בהיסטוריית גולשות הרוח באליפויות העולם, כאשר עדיין מובילה את הרשימה הצרפתיה מוד הרברט שאף היא היחידה כמו הישראלית שעשתה זאת שלוש פעמים ברציפות.

 

מעין דוידוביץ'. בעמדת זכייה במדליה (צילום: אורן אהרוני) (צילום: אורן אהרוני)
מעין דוידוביץ'. בעמדת זכייה במדליה(צילום: אורן אהרוני)

 

במקום השני נמצאת הגולשת האגדית, אלסנדרה סנסיני האיטלקיה עם ארבע מדליות זהב בגלישת רוח (2 במיסטרל ו-2 בניל פרייד) וכעת רק מדליות הכסף והארד של סנסיני מפרידות בינה לבין קורזיץ. 

 

אלסנדרה סנסיני. קורזיץ השתוותה אליה במספר מדליות הזהב באליפויות עולם (צילום: GettyImages) (צילום: GettyImages)
אלסנדרה סנסיני. קורזיץ השתוותה אליה במספר מדליות הזהב באליפויות עולם(צילום: GettyImages)
 

 

הגולשת, שתחגוג בעוד שבועיים את יום הולדתה ה-29, עברה לא מעט תהפוכות בקריירה, עם פרישות, קאמבקים, פציעות, ורק לאחרונה נאלצה לעבור כמה ניתוחים בעקבות בעיה רפואית שהפריעה לה גם במהלך המשחקים האולימפיים בלונדון.

 

הדרך לזהב

קורזיץ הגיעה לרגע זה אחרי תחרות כמעט מושלמת באליפות העולם, בה ניצחה ארבעה שיוטים והוליכה ברוב ימי התחרות. דירוגיה בכל שיוטי התחרות (על פי סדר השיוטים) היו: 10, 6, 2, 3, 3, 1, 1, 1, 1 ו-18. בסיכום הכללי, לחובתה 28 נקודות שליליות בלבד.

 

לי קורזיץ. תהנה מ-100 אלף ש"ח (צילום: איגוד השייט) (צילום: איגוד השייט)
לי קורזיץ. תהנה מ-100 אלף ש"ח(צילום: איגוד השייט)

 

בעקבות ההישג, תזכה קורזיץ במענק של 100 אלף שקל, והוא יוענק לה בימים הקרובים במשרדי הוועד האולימפי, ברגע שתשוב לארץ. מאמנה, בן פינקשלטיין, יזכה למחצית מסכום זה.

 

הילדה השובבה מחופית

קורזיץ נולדה ב-25 במרס 1984, בישוב הקהילתי הקטן חופית שבעמק חפר, לפני שעברה בשנות ילדותיה למכמורת. את הקריירה שלה בים החלה כבר בגיל 8. בין לבין ניסתה גם ענפי ספורט נוספים, בהם ג'ודו, בו הוכתרה כאלופת ישראל כבר בגיל 14.

 

בשנת 2000 צורפה קורזיץ ללינור קליגר כשייטת במפרשיות 470, אך חזרה לגלישת הרוח ב-2002 והצטרפה לאימונים עם האלוף האולימפי גל פרידמן. בגיל 19 הגיע רגע השיא שלה באליפות העולם, שם היא זכתה בזהב, אך במשחקים האולימפיים דורגה במקום ה-13 בלבד.

 

בן פינקלשטיין. המאמן של קורזיץ בשלוש אליפויות העולם האחרונות (צילום: AFP) (צילום: AFP)
בן פינקלשטיין. המאמן של קורזיץ בשלוש אליפויות העולם האחרונות(צילום: AFP)

 

בסוף 2006 כבר הודיעה על יציאה מהמים, אבל אהבתה הרבה לים גברה על הודעת הפרישה והיא חזרה לפעילות, עד ששברה שתי צלעות במהלך תאונת גלישת גלים בתחרות הסבב הבינלאומי בהוואי. לאחר חזרה נוספת ב-2010 ניצלה קורזיץ מטביעה באליפות אירופה, הודיעה בשנית על פרישה, ושוב חזרה.

 

קורזיץ, שכבר הספיקה בכמה מצבים להודות לים, שבכל פעם מחזיר אותה חזרה לעשות את מה שהיא לא יכולה בלעדיו, הגיעה שוב למשחקים האולימפיים לפני חצי שנה בלונדון, שם דורגה במקום התשיעי בלבד בשיוט המדליות וסיימה את התחרות במקום השישי הכללי.

 


מדליסטים ישראלים באליפות העולם בגלישת רוח

מדליסטים ישראלים באליפות העולם בגלישת רוח
שנה שם מדליה דגם
1992 עמית ענבר כסף מיסטרל
1996 גל פרידמן כסף מיסטרל
1997 עמית ענבר כסף מיסטרל
1998 עמית ענבר כסף מיסטרל
2002 גל פרידמן זהב מיסטרל
2003 לי קורזיץ זהב מיסטרל
2003 גל פרידמן ארד מיסטרל
2008 שחר צוברי ארד ניל פרייד
2009 נמרוד משיח כסף ניל פרייד
2010 נמרוד משיח ארד ניל פרייד
2011 נמרוד משיח ארד ניל פרייד
2011 לי קורזיץ זהב ניל פרייד
2012 לי קורזיץ זהב ניל פרייד
2013 לי קורזיץ זהב ניל פרייד
2013 מעיין דוידוביץ' ארד ניל פרייד
2014

מעיין דוידוביץ'

ארד ניל פרייד

 

סיכוי למדליה גם בגברים: משיח רביעי, צמוד למקום 3

אצל הגברים, נמרוד משיח סיים היום במקומות 15 (נמחק כשיוט הגרוע ביותר) ושלוש והוא מדורג במקום הרביעי עם 41 נקודות, ניקוד זהה לביירון קוקלאניס היווני ורק שש נקודות יותר מהאלוף האולימפי, דוריאן ואן ריסבלרגה ההולנדי שבמקום השני. גם ריקרדו סאנטוס הברזילאי המדורג במקום החמישי מחזיק במספר נקודות זהה למשיח ולקוקלאניס, כך שהכל פתוח לקראת שיוט המדליות. בתסריט חריג במיוחד משיח יוכל לזכות אפילו במדליית זהב שכן הפער בינו לבין המוביל, ניק דמפסי הבריטי ניתן לסגירה.

 

נמרוד משיח. יזכה במדליה רביעית באליפות עולם? (צילום: Richard Langdon/Perth2011) (צילום: Richard Langdon/Perth2011)
נמרוד משיח. יזכה במדליה רביעית באליפות עולם?(צילום: Richard Langdon/Perth2011)

 

שחר צוברי סיים את שיוטי היום במקומות 5 ו-13 והוא מדורג במקום השביעי עם 57 נקודות שליליות עם סיכוי נמוך לזכייה במדליה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
לי קורזיץ
צילום: זיו לבנון
מומלצים