שתף קטע נבחר

איזו מזכירה מרוויחה 14 אלף שקל בחודש?

מחקר חדש מגלה כי חלה עלייה בדרישות שהמעסיקים מציבים למזכירות בתחום המשפט, כמו שליטה בתוכנות משפטיות, אנגלית ברמת שפת אם ויתרון לבעלות תואר ראשון. במקרה של עוזרות אישיות הן אף נדרשות לתואר שני. השכר מטפס בהתאם

שכר של מזכירה משפטית יכול להגיע ל-14-12 אלף שקל בחודש בממוצע. כך עולה מנתונים שנאספו בקודקס, חברת השמה המתמקדת בענף המשפט. מדובר במזכירות שותפים ומנהלות משרד.

 

כתבות נוספות בערוץ הקריירה :

 

בחברה מציינים כי מניתוח שערכו בקרב משרדי עורכי דין ומחלקות משפטיות בחברות שפנו אליהם, חלה עלייה מבחינת הדרישות שהמעסיקים מציבים בתחום. "השוק עובר תהליך מיסוד", טוענים בחברה. "המזכירות החדשות הן אקדמאיות, בעלות ניסיון והכשרות מקצועיות ומרוויחות היטב".

 

הדרישה הרווחת ביותר כיום על פי החברה, היא ניסיון תעסוקתי במזכירות של שנה לפחות, רצוי במשרדי עורכי דין, אגפים משפטיים, או ניסיון צבאי כמנהלות לשכה, חיילות בפרקליטות או בבית משפט צבאי. עוד דרישות שמציינים בחברה הן שליטה בתוכנות משפטיות ואנגלית ברמת שפת אם.

 

"המזכירות מצופות להיות בעלות זיקה והיכרות מוקדמת עם הז'רגון המשפטי, לשלוט באנגלית ברמה גבוהה, לעיתים אף ברמת שפת אם ובמקרים מסוימים גם בשפות נוספות", מציינים שם. "בנוסף מצופות המזכירות להיות בעלות ניסיון בעבודה עם מגוון התוכנות המשפטיות, דוגמת קומיט, עו"דכנית, משפטית, נט המשפט ועוד, זאת לצד שליטה מלאה ביישומי אופיס ובעבודה עם אאוטלוק".

 

יתרון לבעלות תואר

עוד מציינים בקודקס, כי המעסיקים מעניקים יתרון למזכירות בעלות תואר ראשון ולכאלה שעברו הכשרות וקורסים מקצועיים. " אם בעבר הסתפקו מעסיקים במועמדות בעלות 12 שנות לימוד, כיום הציפייה היא לתואר ראשון ממוסד לימודים מוכר ובמשרות בכירות במיוחד, דוגמת עוזרות אישיות ומזכירות שותפים - אף לתואר שני".

 

לצד העלייה בדרישות – בחברה מציינים כי הם הבחינו בניסיון של המעסיקים למשוך את המשכורות בענף כלפי מטה, אולם ללא הצלחה. כעת המשכורות מתחילות ב-6,000-5,000 שקל לחודש למזכירה משפטית בתפקיד ראשון, 7,500-6,000 שקל למזכירה בעלת ניסיון של 3 שנים ו-7,500 שקל ומעלה למזכירה בכירה.

 

"אחד האתגרים עמם התמודדנו בשנה החולפת היה שינוי גישת המעסיקים לתהליך גיוס המזכירות המשפטיות", אומרת אלינור מור-סיטבון, מנכ"ל קודקס. "לאורך השנים עמדה תחלופת המזכירות על שיעורים גבוהים במיוחד ונבעה, בין היתר, מחוסר מיקוד ויד קלה מדי על ההדק בכל הנוגע לפיטורין". 

 

הקטנים מגייסים יותר

בחברה מוסיפים כי ב-2012 שהוצעו דרכם 400 משרות בתחומי מזכירות משפטיות בדרגים שונים - עלייה של 19% ביחס לשנה הקודמת. מבין אלה, 38% מהמשרות נפתחו במשרדי עורכי דין קטנים (עד 7 עובדים), 30% במשרדים הבינוניים (15-8 עובדים), 15% במשרדים גדולים מאוד (36 עובדים ומעלה) ו-17% במשרדים גדולים (35-16 עובדים).

 

עוד מדווחים בחברה, כי 56% מהמשרות יועדו למזכירות, 15% יועדו למזכירות בכירים, מזכירות שותפים ועוזרות אישיות, 12% - פקידות קבלה וקומה, 8% - קלדניות, מידעניות, בק אופיס, פקידות תביעות ופראליגל, 4% - גבייה והוצאה לפועל, 3% - מנהלות משרד ו-2% - מנהלות חשבונות.

 

בנוסף, 69% מהמשרות שנפתחו היו משרות מלאות (לעומת 31% חלקיות), ו-58% מהמשרות יועדו לשעות הבוקר, 34% לשעות הצהריים והערב ורק 8% לעבודה במשמרות. בסך הכל התקיימו בשנה החולפת כ-720 ראיונות עבור מזכירות משפטיות - עלייה של 2.5%, כאשר מרבית המועמדות היו בטווח גילאים של 40-25 ומתגוררות במרכז הארץ.

 

"מרבית המעסיקים מעדיפים לגייס מזכירות למשרות מלאות ונמנעים ככל הניתן מגיוס מזכירות לעבודה במשמרות", מציינת מור-סיטבון. "גם מבחינת המועמדות ניתן עדיפות למשרות אלה, שמבטיחות קביעות ויציבות".

 

עוד מציינים בחברה, כי הביקוש למזכירות ערב גבוה יחסית לעובדה, על אף שמדובר במשרות שקשות יותר לאיוש. "התוצאה היא שהרבה יותר משרות פתוחות למזכירות ערב לאורך זמן והביקוש לסטודנטים מעולים שיאיישו את המשרות גבוה מאוד לכל אורך השנה", אומרים שם.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים