שתף קטע נבחר

ארה"ב: שפי גולדווסר זכתה בפרס טיורינג

מדענית ישראלית אמריקאית זכתה בפרס טיורינג היוקרתי - הנחשב לפרס הנובל של המחשוב. גולדווסר היא הישראלית החמישית בהיסטוריה, והאישה השלישית בעולם, שזוכה בפרס המכובד על הישגיה המרשימים

הפרופסור הישראלית - אמריקאית שפי גולדווסר וסילביו מקאלי, פרופסור איטלקי - אמריקאי זכו בפרס טיורינג היוקרתי על עבודתם בתחום הקריפטוגרפיה ותאוריות הסיבוכיות. השניים פיתחו מנגנונים חדשים להצפנת מידע ואבטחתו - פיתוח שיש לו שימושים רבים במציאות האלחוטית - סלולרית שלנו היום. בנוסף הם הציגו התקדמות משמעותית בתאוריית הסיבוכיות המחשובית - תחום המתמקד בסיווג בעיות מחשוב על פי רמת הקושי לפתירתם על ידי מחשב.

 

הישראלית החמישית שזוכה בפרס ()
הישראלית החמישית שזוכה בפרס

 

גולדווסר ומיקאלי קיבלו הכרה על כך שהם "ביצעו מהפכה בתחום מדע הקריפטוגרפיה" ועל כך שפיתחו סטנדרט גבוה במיוחד לעסקאות מאובטחות באינטרנט. פרס טיורינג הניתן כל שנה מאז 1966 נחשב כ"פרס נובל של המחשוב" ואיתו מקבלים מענק על סך 250 אלף דולר."אני גאה מאוד לזכות בפרס טיורינג" אמרה גולדווסר לאתר MIT  - מכון הטכנולוגיה של מסצ'וסטס שבו היא ומיקאלי עובדים. "עבודתנו הייתה מאוד לא רגילה אותו זמן. היינו סטודנטים לתואר שני ונתנו לדמיון שלנו להשתולל."

 

גולדוואסר ומיקאלי החלו לעבוד ביחד ב-1980 כתלמידי תואר שני באוניברסיטת ברקלי שבקליפורניה. בזמן שהשתעשעו במחשבה על איך לשחק משחק פוקר מאובטח בטלפון, הם הגו תוכנית ייחודית להצפנה והוכיחו שניתן להגדיל את קנה המידה שלה, כדי שתוכל לפתור בעיות מסובכות בהרבה כמו פרוטוקול שעל פיו התקני תקשורת עובדים וגם עסקאות באינטרנט.

 

פרס טיורינג הוא פרס שנתי הניתן על ידי ארגון ה-ACM - האגודה למחשוב מכונות בתרגום חופשי, שנקראה על שם המתמטיקאי הבריטי, אלן מ. טיורינג שהמציא את רעיון המחשב ועזר לבעלות הברית לפצח את צופן מכונת ההצפנה של הנאצים - האניגמה, במלחמת העולם השניה.

  

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
האישה השלישית בעולם שזוכה בפרס
מומלצים