שתף קטע נבחר

אצבע על הזכוכית זה אאוט: בדיקה ראשונית ל-S4

סמסונג הציגה טלפון עמוס בתכונות חדשות, שחלקן עובדות מצוין, חלקן פחות טוב ואת חלקן בכלל לא צריך. מבחיתה של סמסונג מדובר בהפגנת שריר מול המתחרות והצגת גישה חדשה לממשק משתמש שהופכת את המגע על מסך הזכוכית למיושן

סמסונג עושה צעד מאוד שאפתני עם הגלקסי S4. המסר העיקרי של החברה בהשקה הוא שמגע של האצבע על מסך הזכוכית הוא כבר Out, ומחוות קוליות, תנועות מול המצלמה, מבטים, וקירבה למסך הם In. 

 

האם זה יצליח לה? ברמה השיווקית, כנראה שכן. כמעט כל אחד מהפיצ'רים החדשים שהוצגו, קטן כגדול, זכה לתשואות מהקהל בניו יורק בהשקה. כמו כן, חברת LG הציבה שלטי פרסומת לאופטימוס בטיימס סווקר בשביל קצת להתלבש על החגיגה של סמסונג והוציאה במקביל לסמסונג הודעה לעיתונות על פיצ'רים חדשים שקיימים גם ב-S4.

 

לנופף ידיים מל הטלפון

אך מעבר למריבות של "מי היה שם קודם" - איך הגלקסי 4? למרות שלכאורה נראה שמדובר בטלפון ענק, הטלפון עצמו קל ונוח מאוד לאחיזה. המסך של ה-S4 הוא בגודל 4.99 אינץ', הוא חד, ברור ומגיב בצורה טובה. בנוסף, המכשיר מהיר בתגובה וגם בגלישה - כפי שהיינו מצפים מטלפון חדש ומרובה ליבות, שטרם העמסנו עליו אפליקציות.

 

הזיהוי של המבטים עובד בצורה מרשימה מאוד. כשמנגנים וידאו, מבט הצידה אכן עוצר אותו בין רגע, ומבט חזרה אל המכשיר ממשיך אותו, בדיוק בשנייה הנכונה. הנפנוף מול המכשיר בשביל לעבור בין מסכים, או בשביל לגלול למעלה ולמטה עובדת גם היא בצורה לא רעה, אבל זה דורש אימון והסתגלות, אחרת היד תתעייף מהר מדי.

 

 (צילום: אהוד קינן) (צילום: אהוד קינן)
(צילום: אהוד קינן)

 

אם הידיים שלכם מלוכלכות ואתם לא רוצים לטנף את המסך, תוכלו לנופף מול הטלפון כדי לענות לשיחה, זה אכן עובד ואפילו נחמד. הניווט עם העיניים לעומת זאת, הוא לא בדיוק מה ששוער בשבוע שעבר: אפשר לשוטט למעלה ולמטה בעמודים כאשר מביטים במכשיר, אך צריך גם להטות אותו. במקרה הזה צריך ללמוד את המכשיר ולהתרגל אליו, עד שמצליחים לעשות את זה בצורה חלקה.

 

בנוסף, ה-S4 מאפשר להפעיל דברים כשמקרבים את האצבע למסך, למשל להגדיל חלק מעמוד אינטרנט, או לספק תצוגה מקדימה של אנשי קשר. זה עובד, וזה אפילו שימושי. המחווה הזו מצטרפת ללחיצה, ללחיצה הארוכה ול-Swipe - ההחלקה הצידה, וכך למעשה יש עוד דרך לשלוט באפליקציות.

 

 (צילום: אהוד קינן) (צילום: אהוד קינן)
(צילום: אהוד קינן)

 

מי צריך את זה?

הצילום בשתי המצלמות בו זמנית עובד בצורה חלקה ונוחה - מפעילים את המצלמה, בוחרים בצילום כפול, ומזיזים את התמונה הקטנה של המצלמה הקדמית לאן שרוצים. השאלה במקרה הזה, היא כבר לא אם זה עובד חלק ואינטואיבי - אלא "מי צריך את זה?" אבל אנשים רבים יקנו מכשירים שמציעים את זה, יהיה מי שיצטרך את זה, באופן דומה יהיה מי שימצא שימוש למד-הלחות שמגיע עם הטלפון.

 

סמסונג הציגה מכשיר חדש עמוס בפיצ'רים וחלקם עובדים מצויין. אבל חלקם היו קיימים כבר במכשירים קודמים שלה ושל מתחרות, חלקם לא מספיק אינטואיטביים וסתם מתסכלים וחלקם לא ממש שמישים. או לפחות עדיין לא שמישים. התוצאה היא בעיקר הפגנת הכוח של סמסונג אל מול המתחרות, ובייחוד מול אפל (שלה סמסונג חייבת כסף על הפרת פטנטים). סמסונג גם מנסה (וכנראה תצליח במידה מסויימת) להוביל גישה חדשה לממשקים של טלפונים סלולריים, שלפיה לגעת במסך עם האצבע זה כל כך 2007.

 

*הכותב היה אורח חברת סמסונג

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אהוד קינן
מגע זה רע. או שלא
צילום: אהוד קינן
מומלצים