שתף קטע נבחר

מדד פברואר נותר ללא שינוי; הפירות זינקו

סעיף הפירות הטריים עלה ב-7.6% והעוף הטרי - ב-15.6%, אך נתונים אלה התקזזו בסעיף ההלבשה וההנעלה שירד ב-5.9%, ובסעיף הירקות - 2.3%. מתחילת השנה המדד הכללי ירד ב-0.2%

מדד המחירים לצרכן לחודש פברואר נותר ללא שינוי, כך פרסמה היום (ו') הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה (למ"ס). זאת בדומה לתחזיות מרבית האנליסטים. לפי הנתונים, סעיף הפירות הטריים עלה ב-7.6%, אך נתון זה התקזז בסעיף ההלבשה וההנעלה שירד ב-5.9%, וסעיף הירקות - 2.3%.

 

כתבות נוספות בכלכלה בארץ:

 

לפי הלמ"ס, עליות מחירים בולטות נרשמו גם בסעיפים הבאים: מזון (1.1%), ריהוט (1.1%), תחבורה (0.7%) ובריאות (0.5%). ירידות בולטות צוינו גם בסעיפי שירותי התקשורת (1.8%, עם ירידה של 2.8% בסעיף הטלפונים הניידים) והדיור (0.4%).

 

בתוך סעיף המזון התייקרו במיוחד: העוף הטרי (ב-15.6%), כרעיים, שוקיים, ירכים של עוף (6%), דגים טריים (5.4%) וקרקרים (3.8%). הוזלו במיוחד: האטריות (4.7%).

 

 

עלייה במחירי הדיור

בנוגע למחירי הדיור, בלמ"ס ציינו כי "מהשוואת העסקאות שבוצעו בחודשים דצמבר 2012 וינואר 2013, לעומת העסקאות שבוצעו בחודשים נובמבר 2012 ודצמבר 2012, נמצא כי מחירי הדירות עלו ב-1.7%".

 

מדובר באינדיקטור שלא נכלל במדד אולם בלמ"ס בוחנים אותו בנפרד מדי חודש. עוד הוסיפו כי "הנתון אינו סופי מאחר שקיימות עסקאות נוספות שבוצעו בתקופה זו וטרם דווחו", וכי "מהשוואת העסקאות דצמבר 2012-ינואר 2013, לעומת דצמבר 2011 -ינואר 2012, עלו המחירים ב-8.6%".

 

מתחילת השנה המדד הכללי ירד ב-0.2%. ב-12 החודשים האחרונים עלו המדד הכללי והמדד ללא ירקות ופירות ב-1.5%, כל אחד. מדד פברואר הוא המדד השני שמפרסמת הלמ"ס לאחר העדכון הדו-שנתי של הרכב "סל" הצריכה שבוצע על ידה בתחילת ינואר.

 

"בפנינו מדד חיובי כבר בחודש מרס"

יניב פגוט, האסטרטג הראשי של קבוצת איילון, מסר בתגובה ש"אנו מעריכים כי תם רצף המדדים השליליים ובפנינו מדד חיובי כבר בחודש מרס, בואכה מדד חודש אפריל שהינו עונתית מדד גבוה".

 

"אנו סבורים כי במציאות המתפתחת בשוק הדיור מנוע בנק ישראל הלכה למעשה להפחית את הריבית במשק", הוא מוסיף. ,הפחתת ריבית בעת הנוכחית תהווה נטילת סיכון גבוה במציאות בה הממשלה לא מגדילה את היצע הדירות".

 

לדבריו, "על אף ההאטה הניכרת במשק, והאינפלציה המתונה, יידחה המשך תהליך הפחתת הריבית לתרחיש של העמקת ההאטה במשק. בנק ישראל יידרש לאמת אסטרטגיה עדכנית לטיפול בהתחזקות השקל אל מול הדולר. העובדה שהבנק יתקשה להוריד ריבית בטווח הקצר מנציחה את פער הריביות הגבוה בין השקל לדולר ותומכת בעוצמת השקל המאיימת על צמיחת הייצוא המקומי".

 

יו"ר לשכת שמאי המקרקעין אוהד דנוס, התייחס לעלייה במחירי הדיור וציין כי "בנתוני המדד שפורסמו היום אין בשורה לזוגות הצעירים ומעמד הביניים. לצד עלייה מתונה במחירי הדיור ושכר הדירה, מדד המחירים לצרכן נותר ללא שינוי, עובדה אשר תחזק את המשך המגמה של סביבת ריבית נמוכה. ברור לכל שבהעדר טיפול נמרץ בסוגיית היצע הדירות למגורים באזורי הביקוש והמחסור המתמשך בנושא, סביבת ריבית נמוכה מסייעת בדחיפת המחירים כלפי מעלה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
עלייה במחירי הפירות הטריים
צילום: shutterstock
מומלצים