שתף קטע נבחר

צילום: shutterstock

יעלון לביטחון, ארדן שר התקשורת והגנת העורף

נתניהו מחלק תיקים: יעלון יחליף את ברק, דנון ישמש כסגן שר הביטחון. ארדן מונה לשר להגנת העורף, התקשורת והממונה על רשות השידור ויכהן גם בקבינט. אקוניס מונה לסגן שר ויתאם בין הכנסת לממשלה, הנגבי ישמש כיו"ר ועדה ולאחר מכן כסגן שר

מהפכה בביטחון: חברי הכנסת של הליכוד, שרבים מהם מצפים לשדרוג, זומנו מהבוקר (יום א') ללשכת ראש הממשלה, שם יבשר בנימין נתניהו לחברי סיעתו מה התפקיד שימלאו - אם בכלל - בממשלה הבאה. השר לעניינים אסטרטגיים משה (בוגי) יעלון היה הראשון ששוחח עם ראש הממשלה והתבשר כי מונה למחליפו של אהוד ברק במשרד הביטחון. אחריו הגיע ללשכה ח"כ דני דנון, שנתניהו הציע לו לשמש כסגנו של יעלון במשרד הביטחון. שעות לאחר מכן, הודיע דנון כי הסכים לכך. גלעד ארדן מונה לשר להגנת העורף, שר התקשורת ורשות השידור, ויכהן כחבר הקבינט המדיני ביטחוני.

 

הקואליציה החדשה - דיווחים נוספים בחדשות ynet:

הסכם עם הבית היהודי: בנט לא יהיה סגן

המתנחלים מרוצים: "הממשלה - חלום רטוב"

נתניהו לפרס: "יש ממשלה, זו תהיה שנה מכרעת" 

 

לאחר מינויו של יעלון לתפקיד שר הביטחון אמר נתניהו כי "בתקופה כה מכרעת לביטחון מדינת ישראל, כשמסביבנו כל האזור סוער, חשוב שבתפקיד הזה יהיה אדם עתיר ניסיון כמו יעלון".

 

יעלון: על צה"ל לתרום למאמץ לחיזוק הכלכלה

שר הביטחון החדש מנה את האתגרים שמולם יעמוד: "ההתמודדות מול הגרעין האיראני; הטלטלה בעולם הערבי והאיומים מצפון ומרצועת עזה; הסוגיה הישראלית-פלסטינית; השוויון בנטל; וההתמודדות עם המציאות הכלכלית שמתרגשת עלינו". הוא הבהיר כי "צה"ל אינו אי בודד ומנותק, ועליו לתרום למאמץ המשותף לייצוב ולחיזוק כלכלת ישראל תוך שמירת יתרונם האנושי והאיכותי".

 

שעות לאחר שנפגש עם נתניהו, הודיע דנון כי הסכים לשמש כסגנו של יעלון והביע תקווה כי ישודרג בהמשך לתפקיד שר. "אני רואה בתפקיד חשיבות רבה ויכולת אמיתית לתרום רבות למען המדינה, ולכן נעניתי להצעתו", אמר דנון. "אנו עומדים מול אתגרים ביטחוניים רבים, הן בגזרות רחוקות והן בקרובות. אני מתחייב למלא תפקיד זה במסירות ותוך שמירה על ערכי המחנה הלאומי. אם יתפנה מקום בממשלה, אין לי ספק שלאור דירוגי במקום החמישי בפריימריז אתמנה לתפקיד שר בממשלה ה-33".
 
בהודעה לאחר הפגישה עם ארדן, נאמר כי השר להגנת הסביבה בממשלה היוצאת יתמנה לשר להגנת העורף, לאחראי על הדיאלוג האסטרטגי עם ארצות הברית, לחבר בקבינט המדיני ביטחוני ולשר התקשורת, שיורחב ויכלול את רשות השידור ולשכת הפרסום הממשלתית.
 
דנון. נוסע למשרד הביטחון (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
דנון. נוסע למשרד הביטחון(צילום: גיל יוחנן)
 
"אזרחי המדינה הנמצאים בעורף נמצאים כיום בחזית המאבק ולכן ישנה חשיבות אדירה לחיזוק המשרד להגנת העורף ולמיסודו", אמר ארדן. "בנוסף, אפעל כמיטב יכולתי להמשיך ולהוזיל את סל התקשורת שמשלמת כל משפחה וזאת על ידי העמקת התחרות בכל תחומי התקשורת בישראל".

 

אקוניס סגן שר, חיים כץ יו"ר ועדה

ח"כ אופיר אקוניס מונה לסגן שר במשרד ראש הממשלה, ויהיה האחראי על התיאום בין הממשלה לכנסת. "נעניתי להצעתו של ראש הממשלה והודיתי לו. יש לנו הרבה עבודה ואני מתכוון לגשת אליה מיד שהמינוי יאושר בכנס. מקווה שתהיה לנו ממשלה טובה".

 

ח"כ אקוניס. בתפקיד המתאם (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
ח"כ אקוניס. בתפקיד המתאם(צילום: גיל יוחנן)

 

ח"כ חיים כץ ימשיך לעמוד בראש ועדת העבודה, הרווחה והבריאות בכנסת. "אמשיך לשרת את ציבור הגמלאים, העובדים ואלו שידם אינה משגת", אמר כץ לאחר שיחתו עם נתניהו.

 

ח"כ צחי הנגבי נענה לפניית ראש הממשלה לעמוד בראש ועדת הכנסת בצעדיה הראשונים של הממשלה. הוא יכהן בתפקיד עד שנה וחצי מיום כינון הממשלה ולאחר מכן יכהן כסגן שר במשרד ראש הממשלה. במסגרת זו מתכוון ראש הממשלה להשתמש בכישוריו וניסיונו של סגן השר המיועד הנגבי בתחום המדיני והביטחוני.

 

חיים כץ. נשאר יו"ר ועדת העבודה, הרווחה והבריאות (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
חיים כץ. נשאר יו"ר ועדת העבודה, הרווחה והבריאות(צילום: גיל יוחנן)

 

בהמשך יגיעו ללשכת נתניהו חברי הכנסת סילבן שלום, גדעון סער, יובל שטייניץ, ישראל כץ, מירי רגב, גילה גמליאל, לימור לבנת, משה פייגלין, ציפי חוטובלי ויריב לוין. אחרון המוזמנים הוא שר התקשורת והרווחה היוצא, משה כחלון. נתניהו, שכבר הודיע לפני הבחירות על מינויו ליו"ר מינהל מקרקעי ישראל, מייעד לו תפקיד בכיר מחוץ לממשלה.

 

על פי ההערכות, נתניהו צפוי להטיל על כחלון משימות כלכליות וחברתיות, השניים שוחחו במצאי שבת, ונתניהו רמז לכחלון כי בכוונתו להטיל עליו משימות נוספות, מלבד ענייני המנהל. כחלון צפוי לנסוע בקרוב ללימודים בהרווארד, אולם עם שובו הוא צפוי להשתלב בשירות הציבורי, בעיקר נוכח הרצון של נתניהו להציב לצדו אדם המזוהה עם טיפול בסוגיות חברתיות. בכיר בליכוד אמר: "אין כרגע בליכוד מי שיכול לרכז את הטיפול ביוקר המחיה, ולכן כחלון הוא המועמד המתאים ביותר לעניין. נתניהו רוצה אותו לצדו, גם כדי לשדר שהוא נשאר עם האצבע על הדופק בכל הנוגע לנושאים החברתיים והכלכליים, אחרי שהכל עבר ליש עתיד והבית היהודי".

 

שרי הליכוד בממשלת נתניהו השלישית צפויים להיות אלו שכיהנו בממשלתו היוצאת. פרט ליעלון ולארדן מסתמן כי בממשלה יכהנו גם גדעון סער, שככל הנראה יעבור ממשרד החינוך למשרד הפנים בעקבות מינוי שי פירון מיש עתיד לשר החינוך, וכן ישראל כץ שעל פי הפרסומים יישאר במשרד התחבורה. לימור לבנת צפויה להישאר שרת התרבות והספורט, יובל שטייניץ ימונה ככל הנראה לתפקיד שר האנרגיה והמים וסילבן שלום ישמש אף הוא כשר, אך עדיין לא ברור באיזה משרד יכהן.  

 

גורמים בליכוד אמרו כי אחד המוקשים הגדולים שצפויים לנתניהו בקדנציה הנוכחית צפוי להגיע מכיוונו של יו"ר הכנסת היוצא, ראובן ריבלין. נתניהו לא תמך במועמדותו של ריבלין לקדנציה נוספת והוא צפוי לשמש כח"כ מן המניין, ללא תפקיד. בימים האחרונים מנסים אנשי נתניהו לקבוע פגישה עם ריבלין כדי להרגיע את הרוחות, אולם ריבלין מסרב. למקורביו אמר: "אני לא צריך שום דבר מנתניהו, ולכן אין לי צורך לפגוש אותו".

 

סוגיה נוספת בהרכבת הממשלה נענתה אמש. עמיר פרץ יכהן במשרד להגנת הסביבה כשר השני של התנועה ואילו עמרם מצנע, מספר 2 של ציפי לבני ברשימה, ישמש כיו"ר ועדת החינוך. מצנע דרש בתחילה לכהן כשר ותקף את לבני, שלטענתו הפרה את ההסכם עמו.  

 

Read this article in English

 


פורסם לראשונה 17/03/2013 08:50

 

בהכנת הידיעה השתתף עומרי אפרים
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
יעלון. עובר למשרד הביטחון
צילום: ירון ברנר
הנגבי בדרך ללשכת נתניהו
צילום: גיל יוחנן
מומלצים