שתף קטע נבחר

צמחוני בחג: פיטריות ממולאות בקינואה

פיליס גלזר וג'קי אזולאי מגישות פתרון מצוין לצמחונים בערב ליל הסדר: פטריות פורטובלו בתנור ממולאות בקינואה ועגבניות שרי. עם מנה כזאת מה הפלא שאפילו ג'קי שוקלת לעבור לצמחנוות?

מנה נפלאה וקלה להכנה שיכולה בקלות גם לשמש כמנה צמחונית עיקרית או כתוספת למנה בשרית.

 

 

פטריות ממולאות בקינואה, לימון ועגבניות שרי מסוכרות

הערות: עגבניות שרי מיובשות נמכרות בחנויות המתמחות בפירות יבשים. אם אין להשיג, אפשר להשתמש בחמוציות קצוצות. כמות המילוי משתנה בהתאם לגודל הפטריות.

 

מתכון זה יספיק ל-12-14 פטריות פורטובלו גדולות. אפשר להכין חצי כמות מילוי לפטריות קטנות יותר.ניתן להשתמש בפטריות שמפיניון גדולות במקום פורטובלו, אך הן פחות טעימות.

 

המרכיבים:

כ-12-14 יחידות גדולות של פטריות פורטובלו

1 כוס קינואה חומה, שטופה

1.25 כוסות מים

קורט מלח

כ-3 כפות שמן זית, מחולקות

1/3 כוס צנוברים קלויים במחבת יבשה

3 כפות בצל אדום קצוץ דק

1 שן שום גדולה כתושה

1/3 כוס עגבניות שרי מסוכרות או חמוציות, קצוצות דק

1/3 כוס לימון (כ-1/2 לימון קטן) קצוץ דק מאד

1/2 כוס תערובת עשבי תיבול לבחירתכם - נענע, כוסברה, פטרוזיליה, קצוצים דק

מלח ופלפל שחור גרוס

סילאן טבעי, ללא תוספת סוכר, לזילוף

 

אופן ההכנה:
  1. שוטפים את הקינואה במסננת דקה ומעבירים לסיר עם המים וקורט מלח. מביאים לרתיחה, מכסים ומנמיכים את האש. מבשלים כ-10 דקות ומעמידים בצד מכוסה ל-10 דקות נוספות. מורידים את המכסה, מפוררים עם מזלג ומעבירים לקערה.
  2. נותנים לקינואה להגיע לטמפרטורת החדר. מוסיפים מחצית של שמן הזית, צנוברים,בצל אדום, שום, עגבניות שרי מסוכרות או חמוציות קצוצות, לימון ותערובות עשבי התיבול ומערבבים היטב עם מזלג. מתבלים במלח ופלפל גרוס לפי הטעם.
  3. מחממים את התנור ל- 180 מעלות. מנקים את הפטריות משאריות הרגל כדי ליצור מקום למילוי. בעזרת כף ממלאים כל פטרייה ודוחסים קלות. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומשומנת ומשתמשים ביתרת שמן הזית לטפטוף או שפריץ על הפטריות.
  4. אופים כ-20-25 דקות או עד שהפטריות שחומות. מברישים את הדפנות של הפטריות בשמן זית אם יש צורך לעזור בפעולת ההשחמה. מזלפים סילאן למעלה ומגישים חם.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יהונתן צור
פיטריות ממולאות
צילום: יהונתן צור
מומלצים