שתף קטע נבחר

למרות הסכם הממון, האישה תקבל את הבית

הסכם הממון קבע באופן חד משמעי שהדירה של הבעל, אך הסכם הגירושין הכריע: האישה תגור בה כל חייה. עו"ד אבי גפן מסביר

בני הזוג שנישאו בשנת 2010, חתמו בהסכם ממון שנחתם ביניהם ערב נישואיהם על הפרדת רכוש מלאה, ותנאים סטנדרטים של חלוקת משאבים סבירה במקרה של פרידה. על פי תנאים אלו, מה שהיה שייך לאחד מבני הזוג לפני הנישואים או נרכש על ידו תוך כדי הנישואים - ישאר בבעלותו, ומה שנרכש ביחד - יחולק באופן שווה בין שניהם.

 

עוד בנושא:

האם הסכם ממון באמת מוסיף המון?

גם על אי בודד, הקפד לנסח הסכם ממון  

 

לדירת הבעל, שהיתה רכושו הבלעדי טרם נישואיו, הוקצה סעיף מיוחד בהסכם הממון על פיו הדירה תשאר בבעלותו גם במקרה של פרידה, אלא אם כן תתרחש הפרידה לאחר 20 שנות נישואים - אז האישה תהא זכאית למחצית הדירה. אך חרף הסכם הממון המפורש שהוגש לבית המשפט על ידי הבעל, שהתעקש למלא אחר כל אות בו, וחרף פרוץ גירושי הזוג הרבה לפני חלוף 20 השנים עליהם דיבר הסכם הממון - הסכם הגירושים שנחתם לבסוף קבע הסכמות שונות לחלוטין, שלא לומר הפוכות.

 

 

על הבעל לשלם כשני מליון שקלים

עיקר התנאים של הסכם הגירושים שנחתם לבסוף בין בני הזוג, עסק בבנם המשותף שנולד כשנה לאחר נישואיהם. רצונם של שני ההורים שבנם לא ייפגע מהליך הגירושין, יצר סדק בהסכם הממון, שכלל לא דיבר על הבטחת עתידם של הילדים, אם יהיו.

 

התעקשותה של האישה להבטיח את עתידו של בנה, הביאה לידי כך שהסכם הממון בין בני הזוג הפך למשני למרות שהיה מפורט ונחתם טרום הנישואים. בהסכם הגירושין נקבע שעל האב לתת שני מיליון שקלים לאישה, בתוספת של ארבעת אלפים שקלים מדי חודש כדמי מזונות.

 

בהתחשב בעובדה שמדובר בפעוט כבן שנתיים, התשלום אמור לחול על האב במשך 12 חודשים בשנה, למשך 16 השנים הבאות. מדובר בתשלום המצטבר לכמעט 800 אלף שקלים, בנוסף לתשלום הסך של שני המיליונים, עוד לפני שדובר על חלקו השווה של האב בתשלום הוצאות הבריאות של הילד, השיעורים הפרטיים והקייטנות, שימומנו לו במהלך השנים הקרובות.

 

 

ההסכם: הבטחה שהכספים יועברו לטובת הבן

היות ומדובר בתשלום מזונות גבוהים שנפסקו מלכתחילה, הצליחו הצדדים להגיע להסכמות, לפיהן האישה לא תאולץ לעזוב את הבית באופן מיידי, ותוכל להמשיך לגור בו עם הילד, תוך קיזוז חלק מהכספים המגיעים לה.

 

מהסכם הגירושים עולה עוד כי בנוסף לדירה עצמה, שתשמש את האישה והילד מעתה ואילך למשך שנים רבות, תזכה האישה בתכולת הדירה, וכן בג'יפ היוקרתי של המשפחה. הפשרה בנושא הדירה נתקבלה בעיקר כדי להקל על הבעל, בכך שהסכום החודשי שייגבה ממנו לא יהיה גבוה מדי.

 

האב התעקש שאם תרכוש אשתו לשעבר את הדירה בשני מיליון השקלים הנותרים, הרי שהדירה תירשם על שמו של הילד עם זכות מגורים לאם כל חייה. האב התנה את ההסכם בכך שהאם לא תוכל למכור את הדירה לצד שלישי, אלא רק להורישה לבנם המשותף. האישה הסכימה לכך.

 

סעיף זה מבטיח כי הכספים שיעביר האב לטובת מדור בנו לא ישמשו את האם, אלא ייצברו לזכותו, ויועברו אל הבן ברבות הימים, בדמות דירה.

 

 

עו"ד אבי גפן הוא מומחה לדיני משפחה וגירושין

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
האישה קיבלה גם דירה וגם את הג'יפ של המשפחה
צילום: shutterstock
הכרויות
כתבו לנו
מומלצים