שתף קטע נבחר

תתפלאו, ניתן להיפרד מבלי להתגרש בפועל

בעלך מסרב לתת לך גט? אשתך מאיימת בסחיטה? בסדר גמור. לא חייבים להתגרש. בהחלט אפשר לפרק את קשר הנישואים ללא גט. כך תעשו זאת נכון

לעיתים קרובות בני או בנות זוג סובלים סבל רב במהלך חיי הנישואים, ואלה הופכים לחוויה מייסרת וקשה. במקרים רבים נשים חוות התעללות ממושכת מצד בן זוגן ורוצות לפרק את החבילה, אך מאוימות מצד הבעל כי בחיים לא יקבלו גט.

 

מסיבה זו לעיתים קרובות הרבה בנות זוג הלכודות בקשר אינן חפצות לפרקו, הואיל והן יודעות שאין סיכוי שבן הזוג יסכים לוותר עליהן. המציאות האמורה נכונה לעיתים קרובות גם במקרים הפוכים, בהם בן הזוג רוצה להתגרש והאישה מסרבת לכך. המציאות בישראל הינה שגירושים מחייבים הסכמה הדדית, ומכאן שאיש לא יכול לגרש אשתו ללא הסכמתה אחרת יחויב בכתובה, וגם אישה אינה יכולה לכפות על האיש לגרשה, אלא אם תוכיח עילת גירושים.

 

 

הוכחת העילה קשה ביותר בבית הדין - האישה עלולה למצוא עצמה במלכוד של סחיטה מצד בעלה לצורך שחרורה מכבלי עגינות. גם המקרה ההפוך נכון - קרי, האישה יכולה להציב תנאים בלתי הוגנים בכדי שתסכים להתגרש, וכך ימצא עצמו בן הזוג במערכת שהוא כלל אינו חפץ להיות בה. האם יש תרופה למציאות עגומה זו? התשובה היא כן! ניתן להיפרד ללא גירושים!

 

איך זה יעבוד?

ניתן לפרק על פי יוזמת אחד מבני הזוג את קשר הנישואים בפועל אף ללא גט, ולמעשה לפרק את השיתוף בנכסים שנצטברו במהלך חיי הנישואים, ובכלל זה הדירה והזכויות הסוציאליות, תוך חלוקה שווה של זכויות הדירה והנכסים שהצטברו במהלך החיים המשותפים.

 

במקביל לחלוקת הרכוש, בית המשפט יקבע את ההורה הראוי להיות משמורן לילדים, את סכום המזונות שישולם עבור קיומם של הילדים לאחר הפרידה, ואת סדרי הקשר עם הילדים. כל זאת ללא גירושים בפועל, תוך יצירת מציאות של הפרדה מוחלטת בין בני הזוג.

 

טקס הגירושים הנערך בבית הדין הרבני נערך כדי שהאישה תוכל להתחתן עם בן זוג אחר. הא ותו לא. אישה או גבר בהתאם לנסיבות, יכולים להקים מערכת חיים חדשה בנפרד מבן/בת הזוג, להסדיר את נושא חלוקת הרכוש והזכויות הכלכליות ולקבוע הסדרי משמורת וגידול הילדים, מזונותיהם ומחייתם, בנפרד מבן/בת הזוג כגרוש/ה לכל דבר, מלבד נישואים לבן זוג אחר.

 

בכך למעשה האישה תוכל להתחיל חיים חדשים עם בן זוג חדש מבלי להיות תלויה ברצונו הטוב של האיש לתת לה גט ולהפך. ראוי להדגיש שאין כל הגבלה על אישה אשר חיה בנפרד מבעלה לקיים זוגיות חדשה, הגם שאינה מגורשת באופן פורמלי, וכך כמובן גם הפוך. מאידך, יש משמעות לעניין הגט באם האישה בוחרת להביא ילד לעולם מחוץ לנישואים, הואיל ובמקרה שכזה הילד ייחשב לממזר. עניין הגט רלוונטי גם לבני זוג דתיים המקפידים על ההלכה האוסרת על קיום זוגיות מחוץ למסגרת הנישואים.

 

אבל ראוי להדגיש כי אצל חלק ניכר בחברה הן בארץ ובחו"ל, מתגבשת ההבנה כי אין צורך וקשר בין הגט לקיומה של זוגיות חדשה. זוגות רבים ולאו דווקא כאלה שחוו גירושים או פרידה, חיים במערכת זוגית ללא מיסוד. כיום התגבשה ההלכה כי אין בחיים עם בן/בת זוג מחוץ למסגרת הנישואים בכדי לפגוע בזכויותיה של בת הזוג ברכוש המשותף או בכל היבט משפטי אחר הנוגע לגירושים.

 

 

להפרד, לא להתגרש

חשוב לדעת: פתיחת פרק ב' בחיים אינה מחייבת גירושים במובן ההלכתי מבן הזוג הקודם, כפי שהדבר אף לא מחייב נישואים לבן הזוג החדש.

 

עניין זה של הניתוק המוחלט בין הפרידה הפיזית - קרי החיים בנפרד, לפרידה ההלכתית ומתן אפשרות לפרידה בפועל וחלוקת זכויות ורכוש משותף אף ללא גירושים, מוסדר בסעיף 5 לחוק יחסי ממון (תיקון התשס"ח).

 

בהתאם לתיקון זה , עצם העובדה שהוגשה תביעה לאיזון משאבים (חלוקת זכויות) - יש בה בכדי לאפשר את חלוקת הרכוש אף ללא גירושים, ודי בכך בכדי לאפשר להפריד את הזכויות ולחלק את הרכוש, ולמעשה לייצר הפרדה דה פקטו אף ללא גירושים.

 

מניסיוני, בדרך כלל לאחר שבית המשפט מורה על חלוקת הרכוש, בן או בת הזוג (לפי הנסיבות ) כבר לא מוצאים כל טעם להמשיך להתנגד לגירושים, וכך ניתן לסיים את קשר הנישואים ללא התנגדות או סחיטת תנאים בלתי הוגנים בגירושים.

 

בואו להיות חברים שלנו בפייסבוק

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: index open
בלי סחיטות ובלי דאווינים. פרידה וזהו
צילום: index open
הכרויות
כתבו לנו
מומלצים