שתף קטע נבחר

נשיאת ארגנטינה לא מוזמנת להלוויית תאצ'ר

בשבוע הבא תיערך הלווייתה של ראש ממשלת בריטניה לשעבר ובמשפחתה ביקשו שלא להזמין לטקס בלונדון את הנשיאה כריסטינה פרנדדס דה קירשנר. כזכור, תאצ'ר הורתה בשנת 1982 לתקוף את צבא ארגנטינה שניסה לפלוש לאיי פוקלנד ויצאה כשידה על העליונה בעוד הארגנטינים נטרו לה טינה מאז

בריטניה החליטה שלא להזמין את נשיאת ארגנטינה כריסטינה פרננדס דה קירשנר להלווייתה של מרגרט תאצ'ר בשבוע הבא. כך מסר היום (יום ה') גורם בממשלה לסוכנות הידיעות רויטרס. אי הזמנתה של קירשנר רק יוסיף למתיחות הדיפלומטית שממילא גדולה ביותר בין שתי המדינות בגלל הסכסוך ביניהן על איי פוקלנד.

 

ארגנטינה לא בוכה: "תאצ'ר - פושעת מלחמה"

 

עוד חדשות בעמוד הפייסבוק של ynet

המונה ליזה לא מחייכת: הלובר נסגר בגלל כייסים

גרמניה חשפה רשת ניאו-נאצית בתוך בתי סוהר

מנהיגי משטר האימים יחמקו מעונש על רצח עם?

תלייה ועריפת ראש: כמה הוצאו להורג ב-2012?

 

המקור הממשלתי אמר כי על פי הפרוטוקול המקובל, בריטניה מזמינה לטקס הלווייתה של ראש הממשלה לשעבר נציגים מכל מדינה שעמה היא מקיימת יחסים דיפלומטיים "נורמליים". אולם, משפחתה של תאצ'ר התנגדה להזמין את נשיאת ארגנטינה להלווייתה של מי שזכתה לכינוי "אשת הברזל".

 

"רוצים לשמור על רצון המשפחה". קירשנר ותאצ'ר (צילום: AFP, Gettyimages) (צילום: AFP, Gettyimages)
"רוצים לשמור על רצון המשפחה". קירשנר ותאצ'ר(צילום: AFP, Gettyimages)

 

קמפיין קולני להשבת הריבונות. קירשנר עם מפת "איי מלווינס" (צילום: AFP) (צילום: AFP)
קמפיין קולני להשבת הריבונות. קירשנר עם מפת "איי מלווינס"(צילום: AFP)

קרוב לאלף בני אדם נהרגו במלחמת פוקלנד (צילום: gettyimages) (צילום: gettyimages)
קרוב לאלף בני אדם נהרגו במלחמת פוקלנד(צילום: gettyimages)

 

"המטרה היא לשמור על רצונה של המשפחה", אמר המקור והוסיף שמתנהלים דיונים כדי לקבוע אם להזמין להלוויית תאצ'ר נציג מארגנטינה מדרג נמוך יותר במקום הנשיאה קירשנר.

 

תאצ'ר הלכה לעולמה ביום שני בגיל 87.

היא נודעה בגישה מיליטנטית בענייני חוץ וב-1982 הורתה לצבא הבריטי לגרש את יחידות הצבא והצי של ארגנטינה שפלשו לאיי פוקלנד. צבא ארגנטינה נכנע ב-14 ביוני של אותה השנה, אחרי קרבות שבהם נהרגו כאמור מאות חיילים משני הצדדים.

 

הפעולה המוצלחת הגדילה את התמיכה בה והיא זכתה בניצחון סוחף בבחירות של 1983.

 

מאז מלחמת פוקלנד, שבה נהרגו 650 חיילים ארגנטינים ו-255 חיילים בריטים, ממשיכים בארגנטינה לטעון לבעלות על מה שהם מכנים "איי מלווינס". כמו כן, הנשיאה קירשנר מנהלת זה תקופה ארוכה קמפיין קולני ביותר שמטרתו להביא את בריטניה לשולחן המשא ומתן כדי לדון מחדש על הסטטוס של האיים השנויים במחלוקת.

 

רק בחודש שעבר החליטו תושבי פוקלנד ברוב מוחץ של 99.8 אחוזים להישאר תחת ריבונות הממלכה המאוחדת. 1,517 מתושבי האי הצביעו במשאל העם שנערך יומיים ורק שלושה הצביעו "לא" לשאלה: "האם אתם רוצים שאיי פוקלנד ישמרו על הסטטוס הפוליטי הנוכחי שלהם כטריטוריה מעבר לים של הממלכה המאוחדת?". על פי הרשויות, פתק הצבעה אחד הלך איכשהו לאיבוד.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מי יבוא במקומה להלוויה? דה קירשנר
צילום: רויטרס
צילום: רויטרס
לא דמות אהובה בארגנטינה. תאצ'ר
צילום: רויטרס
מומלצים