שתף קטע נבחר

תקף בן 65 באגרוף ונשלח לעבודות שירות בלבד

גמליאל ווזני הפיל את הגבר לרצפה ותקף בעל עסק, אולם למרות שני תסקירי מבחן שליליים חתמה איתו המשטרה עסקת טיעון שתשאיר אותו מחוץ לכלא. השופט: "אלמלא ההסכם, הייתי משית על הנאשם עונש מאסר"

בשבועות האחרונים סערה המדינה בשל רצף תקיפת קשישים ברחבי הארץ, אולם מתברר כי רשויות החוק עדיין מקלות על המתקיפים. בשבוע שעבר נידון גמליאל ווזני ל-400 שעות עבודות שירות לתועלת הציבור אחרי שהורשע בשלושה כתבי אישום במסגרת עסקת טיעון, הורשע בשתי עבירות של תקיפת סתם וארבע עבירות של תקיפה חבלנית איומה, בהן של תושב המרכז בן 65. "אלמלא ההסכם, הייתי משית על הנאשם עונש מאסר של ממש", אמר סגן נשיא בית משפט השלום ברחובות, ירון לוי, בעת קבלת ההסדר.

 

 

השר לביטחון פנים וגם המפכ"ל הצהירו על יד חזקה נגד תוקפי קשישים. ואפילו במחוז הדרומי של המשטרה הצהירו ביום שבת כי לא יחתמו עוד עסקאות טיעון לתוקפי קשישים. כל זה לא מנע מהתביעה המשפטית של המשטרה לחתום הסכם עם הנאשם ווזני. יש לציין כי ההסכם היה בכפוף לקבלת תסקיר מבחן חיובי, אולם למרות שהנאשם נכשל בשניים הוא נשלח לתסקיר שלישי, שרק בסיומו הוחלט לחתום עסקה. כל זאת בכפוף לכך שווזני ישתלב במסגרת טיפולית, יבצע עבודות לשירות הציבור, יפצה את המותקף ב-5,000 שקל ויקבל את סליחתם של כל המותקפים.

 

עוד בחדשות ynet:

 

על פי ההרשעה של ווזני, הוא תקף גבר לאחר שטען בפניו כי כלבו עשה את צרכיו ליד ביתו. הוא נתן לו אגרוף בכתפו והפילו על המדרכה ומשם לכביש. במקרה אחר, הכה באגרוף את אחד מעובדי בתי העסק הסמוכים לחנותו ואיים עליו. "זו אכזבה אחת גדולה. הוא יכול היה להרוג אותי", אומר הגבר שהותקף, כיום בן 67. "הוא השאיר אותי מוטל על הכביש. לא סלחתי לו, מה פתאום שאסלח לו? הוא תקף אותי סתם. אף אחד לא עדכן אותי. לא קראו לי להעיד לא שום דבר. הסדרי הטיעון האלה זה צחוק מהעבודה. הם מחפשים לסגור תיקים ולהמשיך הלאה. הם לא מתאמצים בכלל להרשיע. אני היום חושב פעמיים אם לצאת הביתה עם הכלב. אני אפילו חושב לעבור דירה כי יש לי הרגשה לא נוחה לצאת לרחוב".

 

השופט ירון לוי הביע את חוסר שביעות רצונו מהסדר הטיעון, וכך גם התביעה. למרות זאת, הסנגור ביקש מבית המשפט לכבד את ההסכם היות והמתלוננים סלחו לנאשם, למרות שלא כולם סלחו. "ספק רב בעיני אם יש הלימה בין העונש לו עותרת התביעה לבין מכלול המעשים בהם הורשע הנאשם. אלמלא ההסדר לא הייתי מהסס להשית על הנאשם עונש הכולל רכיב מאסר ממשי", ציין, "אני מאשר את ההסדר בדוחק רב".

 

ד"ר דנה פוגץ', יו"ר משותף של מרכז נגה לנפגעי עבירה, שליוותה את הגבר שהותקף ומשפחתו בהליך המשפטי, אמרה כי העסקה היא עונש נוסף לקורבנות. "מדובר בעסקה אחת מיני רבבות, שמענישה את הנפגעים, לעיתים קשה לא פחות מהאלימות שחוו", טענה."רוב התיקים האלה הם תיקי תביעות ולא פרקליטות, והם רק סוגרים תיקים על ימין ועל שמאל. מערכת המשפט חייבת לשאול את עצמה איזה מסר היא מעבירה לאלו שנפלו קורבן לפשע, באמצעות ענישה כל כך מביכה על אלימות והשפלה. איזה מסר היא מעבירה להם כשאלו רואים שופט נע באי נוחות ובכל זאת לא עוצר את עסקת הטיעון?" 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ארכיון
index open
פוגץ. פגיעה בקורבנות
מומלצים