שתף קטע נבחר

אחרי הפיגוע: המוסלמים בארה"ב שוב בחרדה

כ-6 מיליון מוסלמים חיים בארצות הברית, ובימים שלאחר הפיגוע בבוסטון הם חיים מחדש את הזכרונות הקשים של ההטרדות והחרדה שלאחר פיגועי 11 בספטמבר 2001. נער מוסלמי, רץ מרתון, שתמונתו פורסמה לאחר הפיגוע: "מפחד ללכת לביה"ס"

המוסלמים בארצות הברית חיים בימים אלה בפחד, ומתפללים שהאחראים לפיגוע במרתון בבוסטון יתגלו כלא-מוסלמים. דיווחים על הטרדות של ערבים ומוסלמים החיים בארצות הברית מתפרסמים בימים האחרונים ברחבי המדינה, בייחוד במקומות העבודה ובבתי הספר.

 

בין היתר, עורר חרדה בקרב המוסלמים והערבים האמריקנים פרסום ב"ניו יורק פוסט", הצהובון השמרני, שהצביע בשני מקרים על מוסלמים כעל חשודים בפיגוע בבוסטון. זמן קצר לאחר הפיגוע הכותרת הראשית באתר האינטרנט של ה"ניו יורק פוסט" קבעה כי לא פחות מ-12 בני אדם נהרגו בפיגוע, ושהחשוד במעשה הוא סעודי שנעצר על ידי משטרת בוסטון. בתגובה, משטרת בוסטון הכחישה שעצרה לחקירה אדם ממוצא סעודי, או כל חשוד אחר.

 

עדכוני חדשות נוספים בעמוד הפייסבוק של ynet

 

הפיגוע בבוסטון - דיווחים אחרונים ב-ynet:

ה-FBI הציג: אלו החשודים בפיגוע בבוסטון

ברק אובמה בטקס בבוסטון: "נמשיך במירוץ"

בוסטון: חיפושים אחר שני חשודים שתועדו

ארה"ב: זוהה חשוד במעורבות בפיגוע בוסטון

 

הרגעים שלאחר הפיגוע בבוסטון (צילום: AP) (צילום: AP)
הרגעים שלאחר הפיגוע בבוסטון(צילום: AP)
  

אתמול (ה') הציב ה"ניו יורק פוסט" בעמוד השער של העיתון שני נערים מוסלמים בני 17, סלאח ברהומי ויאסין זיאמה, שנראו בקרבת קו הסיום של מרוץ המרתון. בכותרת נטען שהשלטונות מחפשים אחר השניים המצולמים. מאוחר יותר במשך היום נכתב באתר האינטרנט של העיתון כי השניים אינם נחשבים לחשודים וכי ה-FBI זיהה שני חשודים אחרים.

 

אבל סלאח ברהומי, בן להורים ממרוקו שנוהג להשתתף בריצות מרתון, כל כך נבהל מהפרסום, שפתח בריצה לעבר בית הספר התיכון בו הוא לומד כשאדם עקב אחריו ברכב. הוא סיפר כי בעקבות צילום השער ב"פוסט" שהוא קיבל 200 מסרים ומסרונים, אחד מהם מאדם ממדינת אורגון, שכתב לו "איך יכולת לעשות את זה? האם חשבת בכלל על התוצאות?".

 

ברהומי המבוהל אמר בראיון לסוכנות הידיעות AP שהוא לא ירגיש בטוח עד שיתפסו את האחראים לפיגוע. "אני אפחד ללכת לבית הספר. ככה כל המשפחה שלי. כולם מבוהלים". המשפחה היגרה ממרוקו לארצות הברית לפני כחמש שנים, והאב אל חוסיין ברהומי, אמר שהוא חושש שיירו בבנו, וכי הוא חושש לשלומן של אשתו ושתי בנותיו. הוא עצמו חושש ללכת למקום עבודתו במאפייה בבוסטון.

 

רשת BBC הבריטית ריאיינה כמה מוסלמים ברחבי ארצות הברית, שנתקלו בעוינות ובחשד בבתי ספר ובמקומות העבודה. הרשת ריאיינה ילד בן 10 בשם יוסוף שהגיע לבית ספרו באוהיו ונתקל בשאלות של חבריו לכיתה על בני משפחתו. בדיון בכיתה על הפיגוע בבוסטון שאל אחד התלמידים "אם פירוש הדבר שיוסוף הולך לפוצץ את בית הספר?". המורה, שלא הבינה את תשובתו של יוסוף, עיכבה אותו בכיתה עד שנבדקה הארונית שלו בבית הספר.

 

מאז הפיגוע ביום שני חיים מחדש המוסלמים בארצות הברית ביתר עוצמה את השינוי ביחס כלפיהם, כפי שחשו אחרי מתקפת הטרור של 11 בספטמבר 2001. הזכרונות הקשים מאותה תקופה חוזרים ופוגעים בקהילה המוסלמית כולה בארצות הברית, העומדת על כ-6 מיליון איש. החרדה הגדולה של אותה מיליונים היא כי יתברר שהאחראים לפיגוע ומבצעיו הם מוסלמים. לפי כמה מהמרואיינים המוסלמים בתקשורת האמריקנית, כשאיש לבן מבצע פיגוע, זהו אדם יחיד, אך אם מוסלמי יעצר כחשוד, זה יכתים את כל הציבור המוסלמי-אמריקני כולו. 

 

Read this article in English

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אחד החשודים בפיגוע
רגעי הפיצוץ בבוסטון
צילום: רויטרס
מומלצים