שתף קטע נבחר

מאיצים את הסטארטאפים

עזרה מחכמת ההמון, לימודי גיטרה, ניתוח מתכונים ועוד סטארטאפים נעזרים במאיץ של מיקרוסופט - תוכנית שמסייעת לבעלי החזון להגשים את תוכניתם ולהגיע לשלב מתקדם עד כדי מוכן בפיתוח הסטארטאפ שלהם

היום חברת מיקרוסופט חוגגת שנה לתחילת מאיץ הסטארטאפים שלה - האקסילירטור, שמטרתו לסייע לסטארטאפים להפוך לחברות מצליחות. במסגרת תוכנית המאיץ, מיקרוסופט לוקחת יזמים עם או בלי מימון, שלהם תוכנית סולידית לפיתוח טכנולוגיה או מוצר, ומצמידה להם מנטור - מורה דרך בעל ניסיון רב מהתעשייה שידריך וייעץ להם במהלך הדרך.

 

אלו שזוכים להשתתף בתוכנית מקבלים חלל עבודה במשרדי החברה בהרצליה למשך ארבעה חודשים שבהם מסייעים להם בכל דרך להפוך חלום למציאות. במחזור השני של המאיץ, שהגיע הערב לסיומו באירוע חגיגי ביפו, השתתפו 13 חברות סטארט-אפ ישראליות שנבחרו מבין כ-300 חברות שהגישו מועמדות. מתוכן, עשר כבר קיבלו הצעות השקעה, ושמונה מהן גייסו הון בהיקף של למעלה מארבעה מיליון דולר.

 

 

 

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

 

הצטרפו גם אתם לפייסבוק של ynet

 

נושאי הפיתוח של החברות שהציגו באירוע היום נע בין תקשורת חברתית, עד רפואה קניות ומוזיקה. הנה כמה שתפסו את עינינו:

 

Askem

"ברשתות החברתיות יש הרבה שאלות אבל אין פתרונות. אנשים שואלים אך לא מקבלים שורה תחתונה", אומר איתי הרמן מנכ"ל אסקם (שאל אותם) והוא צודק. מי לא ניסה לשאול שאלת "מוחכוורת" ובמקום תשובה קיבל ערמה של בדיחות מיותרות? אסקם רוצה לשנות את זה בעזרת תמונות ושאלות סגורות. באפליקציה ניתן לצלם תמונה, ולהדביק מעליה שאלה ולפרסם ברשתות החברתיות. למשל: האם לאכול את הקסטה מהצד של השוקולד או מהוניל, או האם השמלה הזו יפה יותר או השנייה? התוצאות מתקבלות כמו מסקר עם חתך על פי גיל, מין ושאר סטטיסטקות המתבססת על אלו שענו שהם גם משתמשים רשומים.

 

הממ.. צ'וריסו או סטייק? (צילום: מתוך האפליקציה) (צילום: מתוך האפליקציה)
הממ.. צ'וריסו או סטייק?(צילום: מתוך האפליקציה)

 

התהליך פשוט למדי: אתם מצלמים תמונה של הדילמה שלכם, בוחרים את סוג השאילתה: כן/לא, זה או זה, עשה/אל תעשה או טקסט חופשי, ומצמידים את השאלה אל המיקום הרלוונטי בתמונה. אסקם מתחברת לפייסבוק וטוויטר ומפרסמת בשמכם את השאלה במקביל לפרסום באפליקציה עצמה. השימוש הברור מאליו באפליקציה שכזו יכול להיות למטרות מסחריות. "במהלך תצוגת אופנה אפשר לצלם את הדוגמנית בתחילת המסלול ועד שהיא תסיים את הסיבוב כבר תדעי מה הציבור חושב על מה שלבשה" אומר הרמן. האפליקציה ניתנת בחינם והיא זמינה כרגע למכשירי אפל בלבד, וצפויה להיות זמינה לאנדרואיד בעתיד.

 

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

 

Jamstar

מדובר באפליקצייה המאפשרת ללמוד לנגן על גיטרה דרך שיעורים פרטיים ושירים פופולריים. התוכנה מציגה את המידע המוזיקלי בטאבים (חלופה פשוטה לתווים) ומקשיבה לכם בזמן שאתם מנגנים. פיספסתם את התו? לא נכנסתם בזמן? ג'מסטאר תגיד לכם בדיוק איזה תו פיספסתם. יש לא מעט תוכנות ואפליקציות ללימוד גיטרה אך רובן מבוססות על חזרה אחר המכשיר כשאין פידבק כלשהו. ג'מסטאר מקשיבה לכם ומתקנת בזמן אמת ופה החידוש האמיתי.

 

ג'מסטאר זמינה להורדה לכרום ול אנדרואיד.

 

אולי ככה נביא את פרל ג'ם לישראל? (צילום: מתוך האפליקציה) (צילום: מתוך האפליקציה)
אולי ככה נביא את פרל ג'ם לישראל?(צילום: מתוך האפליקציה)

 

KitchenBug

זוהי טכנולוגיה המאפשרת זיהוי, ניתוח ותיוג של המרכיבים המופיעים במתכונים באינטרנט. נניח שאתם רגישים ללקטוז, או סתם בדיאטה כלשהי, כנראה שתרצו לדעת מה הערך הקלורי של המנה המופיעה במתכונים באינטרנט. הטכנולוגיה מסוגלת לזהות הבדלים בין גדלים שרירותיים כמו כוס, המשתנים בין מדינות.

 

קיצ'ן באג מאפשר לבלוגרים להטמיע את הטכנולוגיה בתוך בלוגים מבוססי וורדפרס ובכך להוסיף אפשרויות כמו המרה בין השיטה המטרית לאמריקאית, הגדלת קנה המידה של המנות מהכמות המוגדרת במתכון, למספר סועדים גבוה יותר ותיוג מתקדם של כל המרכיבים במנה.

 

כרגע הטכנולוגיה זמינה רק כתוסף לוורדפרס אך בשביעי למאי השנה קיצ'ן באג ישיקו תכונות חדשות המאפשרות ללקט מתכונים מהאינטרנט ולהכניס אותם למעין ספר מתכונים ווירטואלי משלכם.

 

 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
נגני נגני גיטרה
צילום: ירון ברנר
מומלצים