שתף קטע נבחר

אושר בוועדת הכספים: מחיר הבירה לא יירד

ועדת הכספים אישרה בדיעבד את הצו להעלאת מס הקנייה על הבירה לסוגיה השונים. המס העלה את מחירו של בקבוק קטן ב-66 אגורות. מבשלות הבירה הקטנות הביעו התנגדות למהלך לאחר שהעלאת המס בפועל בשנה שעברה פגעה במכירותיהן. ההכנסה הצפויה לאוצר מהמס היא כ-245 מיליון שקל בשנה

ועדת הכספים אישרה בדיעבד הבוקר (ד') ברוב קולות הקואליציה (9:4) את הצו להעלאת מס הקנייה על הבירה לסוגיה השונים. זאת, לאחר בקשת הוועדה למצות את האפשרות להיטיב עם מבשלות הבירה האיכותית הקטנות, שחלקן כבר נסגרו בעקבות הגדלת המס בפועל לפני כ-10 חודשים.

 

האם מבשלות הבוטיק ישרדו את הגזירות?

גולדסטאר וקרלסברג מהחבית התייקרו ב-5%

"אנשים ימשיכו לשתות בירה והמינוס בבנק יגדל"

הסיפורים הכי חמים - לפני כולם - בפייסבוק של ynet

 

ההעלאה בפועל הייתה על סך של 2 שקלים לליטר (מ-2.15 שקלים ל-4.15 שקלים לליטר) - כלומר מחירו של בקבוק בירה קטן (330 מ"ל) לדוגמא, עלה ב-66 אגורות.

 

יו"ר הוועדה ח"כ ניסן סלומיאנסקי (הבית היהודי) הודיע כי משרדי האוצר והתמ"ת חזרו ובדקו את הנושא ולא מצאו דרך לתת יחס חריג לחלק מהיצרנים.

 

סלומיאנסקי הוסיף כי הוועדה תמשיך במאמציה, למצוא דרך להיטיב עם המבשלות הקטנות אם האוצר יחליט להגדיל פעם נוספת את המס על המשקאות האלכוהוליים החריפים. טענת המבשלות הקטנות היתה שהפגיעה בהן נוצרה כשהפאבים והמרכולים ניצלו את העלאת המס לייקר את מחיר הבירה לצרכנים ב-1-2 שקל לבקבוק.

 

הצו עלה להצבעה באיחור בגלל שהעלאת המס נכנסת לתוקף מיד לאחר פרסום הצו, אולם אישור ועדת הכספים נדחה בגלל 3 הפגרות הרצופות של הכנסת.

 

 (צילום: לימור אדרי) (צילום: לימור אדרי)
(צילום: לימור אדרי)

 

"באוצר דנו בסוגיית הבירה יותר זמן מאיראן"

היצרנים מחו על החלטת יו"ר הוועדה להעמיד את הנושא להצבעה ללא דיון נוסף על זה שהתקיים שלשום (ב'). הם דרשו שסמנכ"ל רשות המסים ערן יעקב יופיע ויודיע בעצמו על החלטת האוצר שהתקבלה לדבריהם למרות שניתן היה להגיע לפשרה במגעים שהתקיימו ביומיים האחרונים. סלומיאנסקי הגיב שבאוצר נאמר לו ש"הם דנו בסוגיית מיסוי הבירה יותר זמן מהדיונים על איראן".

 

יעקב הגיע באיחור ואמר כי האוצר יבחן וישקול מתן יחס מיוחד למבשלות הבירה הקטנות אם בעתיד ידונו על הגדלת המס על משקאות אלכוהוליים. ההכנסה הצפויה לאוצר מהמס הנוסף היא כ-245 מיליון שקל בשנה. יעקב ציין כי האוצר מעניק למבשלות יחס מיוחד כמו שמקבלים כל העסקים הקטנים.

 

יו"ר הוועדה הקודם ח"כ משה גפני (יהדות התורה) אמר שהוא ביקש את ההצבעה החוזרת מאחר שבדיון הקודם הצביע נגד הצו, בגלל שהאוצר לא היה מוכן לחשוף את החלופות למס שנדונו עם יצרני הבירה ביומיים האחרונים ומה היו השיקולים שהניעו את התנגדותו למתן היחס החריג למבשלות. "ככה נהגנו בעבר בוועדה, כדי למנוע פגיעה בעסקים שעלולה לגרום לפיטורי עובדים, כמו שקורה עם מבשלות הבירה, ועכשיו אני מרגיש מבוזה", אמר.

 

יו"ר "טמפו" ז'ק בר מחה אחרי ההצבעה על סירוב היו"ר לפתוח את הדיון, "לפחות כדי לכבד אותנו, אחרי שרק שמעו אותנו אבל לא הקשיבו". סלומיאנסקי הבטיח לפתוח את הנושא מחדש לפחות בעוד כחודש, כשתקציב המדינה יונח על שולחן הוועדה, וייבחנו כל השינויים במערכת המסים.

 

הצו יונח במשך שבוע על שולחן מליאת הכנסת ויהיה פתוח להתנגדויות הח"כים. אם לא יוגשו הוא יאושר סופית. אם יוגשו – יתקיים דיון במליאה והצו יעמוד להצבעה. על פי ניסיון העבר לא ארע שהמליאה הפכה החלטה של ועדת הכספים. אבל כל ההליכים אמורים להסתיים לא יאוחר מה-3 במאי, אחרת יפוג תוקף הצו ומחיר הבירה יוזל.

 

הישארו מעודכנים - הצטרפו לפייסבוק של ynet כלכלה וצרכנות

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
הבירה יקרה יותר
צילום: shutterstock
מומלצים